Starity

Szépségtippek!

4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. szeptember 01. 14:22 #1
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Ha jól láttam ilyen téma még nincs itt a csajos topikunkban. biggrin.gif

Ide írhattok mindenféle tippet, ötletet, képeket arcápolással, testápolással, sminkeléssel kapcsolatban. Aki nem tud valamit, az kérdezhet is. wink.gif
(Így legalább tanulhatunk egymástól. biggrin.gif )
9 felhasználónak tetszik: amira17, Dancsy, Vikici, katie993, Twilight6, nicol bellox, Someone 15, Ajsika, Tündiii
2010. szeptember 01. 14:24 #2
kriszty_14
kriszty_14
♫Zac Efron♫addict♥
 
Státusz♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥Zachary David Alexander Efron♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.07.06.
Hozzászólás: 1074
Csatolások: 442
Azonosító: 130680
Offline offline
szerintem ez tök jóó kis topic

Arcápolás házilag
A következő maszkok elkészítési módja nagyon egyszerű. Bőrtípusodnak megfelelően készítsd el a kívánt egyveleget, majd ecsettel vidd fel az előzőleg megtisztított arcodra. 20 percen át hagyd magadon, had dolgozzon, majd langyos vízzel és mosdókesztyűvel távolítsd el.

Száraz bőrre
Nyomkodj szét 2 evőkanál avokadó-gyümölcshúst és adj hozzá néhány csepp citromot! Bőröd újra feszes és rugalmas lesz.

Normál bőrre:
Egy negyed banánt apríts fel, majd pürésítsd, s keverd el 1 evőkanálnyi nappali krémmel! Így sokáig megőrizheted arcod fiatalságát.

Fáradt bőrre:
Reszelj le egy kisebb almát, konyharuhában nyomkodd ki és keverd el egy teáskanálnyi mézzel! Ezt a maszkot fekvőhelyzetben vidd fel, és rögzítsd nedves törölközővel! Fél órán belül újra üde és friss lesz a képes feled.
4 felhasználónak tetszik: amira17, Christo, Vikici, csilagoseg
2010. szeptember 01. 14:34 #3
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Szerintem mindenki egyetért velem azzal kapcsolatban, hogy az arcápolás nagyon fontos.
Ha nem is használjuk krémek, pakolások arzenálját, a minimum az, hogy folyamatosan tisztítsuk az arcunkat. Reggel és este (lefekvés előtt) mindig tisztítsuk meg arcunkat.
Hogy mivel, az nagyban függ a bőr típusunktól.

Alapvető bőrtípusok:
- normál (természetes ragyogású, télen inkább száraz, nyáron picit zsírosabb érzetű a bőre. Tapintása puha és sima)
- száraz (alig látszó apró pórusok, sima és halvány bőr. Vízzel érintkezve feszül)
- zsíros / kevert (pórusok jól láthatóak, homlok, orr, és áll a legzsírosabb (T zóna))

Arcápolást tisztítással kezdjük, majd jön a tonizálás, és a hidratálás. Este pedig az ápolás. (Bőrünknek megfelelően.)

Este akkor is mossunk arcot, ha nem voltunk kisminkelve. Ha lehet ne csak a bőrünkhöz, hanem az évszakhoz megfelelően válasszuk ki az arcápoló termékeinket.
Melegebb időszakokban ajánlott a habzó arctisztító, vagy arctisztító tej. Hidratálásra pedig könnyű krémeket válasszunk.
Hidegben, mikor hamar kiszárad a bőrünk, ajánlott gazdag hidratáló krémeket alkalmazni. (Természetesen vékonyan kell felkenni. Ami nem szívódik a bőrbe, azt le kell törölni.)

Normál illetve száraz bőrre ne használjatok erős szappanokat, mert az nagyon szárítaná a bőrötöket. Némely olajos arcápolószer irritációt okozhat, úgyhogy ha lehet, ezt is kerüljétek. biggrin.gif

Zsíros vagy kombinált bőrt már lehet enyhe hidratáló szappannal mosni, vagy nagyon jó még a habzós arctisztítók is. Arcradírozás hetente 1-szer legalább ajánlott!
5 felhasználónak tetszik: amira17, Christo, Dancsy, Vikici, Tündiii
2010. szeptember 01. 20:50 #4
Christo
Christo
 
StátuszQuot libros, quam breve tempus.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 08.11.23.
Hozzászólás: 7844
Csatolások: 21645
Azonosító: 77830
Offline offline
Jó kis topik, köszi Bessie. beer.gif Lassan már minden cipőtípusnak lesz, végre egy normálisabb téma biggrin.gif
3 felhasználónak tetszik: amira17, Vikici, Tündiii
2010. szeptember 01. 20:53 #5
- törölt felhasználó -    
Tippek zsíros bőr ellen
Tini korban gyakran lesz arcunk zsíros, ezáltal sokszor pattanások is keletkeznek rajta. Ennek oka főképp a hormonális változások. Erre a problémára azonban sok megoldás van, például kozmetikai szerek, és otthon elkészíthető pakolások, bőrradírok is. Mai cikkünkben ezekről olvashattok.

Zsíros bőr okai
Persze nem csak a hormonok, sok más tényező is szerepet játszhat a zsíros bőr kialakulásába. Íme közülük néhány:
Zsíros, fűszeres ételek
Stressz
Vitaminhiány
Mozgáshiány
Levegőben található kosz

Alapos tisztítás
Elhanyagolhatatlan a rendszeres, alapos tisztítás. Reggel és este is mossuk meg az arcunkat vízzel. Használjunk összehúzó tonikot, így pórusaink kisebbek lesznek. Tisztítás után pedig jöhet a hidratálás. Fontos, hogy a tonikokkal, és egyéb termékekkel ne szárítsuk túl a bőrünket, mert ettől nem, hogy kevesebb, több faggyút termel bőrünk.

Bőrradír
Fontos, hogy az elhalt hámréteget mindig eltávolítsuk. Erre alkalmas a bőrradír, melyet főleg a zsíros bőrűeknek elég hetente egyszer használni. A bőrradírt megvásárolhatjuk a boltokban, de akár otthon is elkészíthetjük. A házi készítésű bőrradírokról ebben a cikkünkben olvashattok.

Pakolások
Verjünk fel egy tojásfehérjét, majd keverjünk hozzá fél teáskanál pirospaprikát, valamint fél evőkanál vizet. 15 percig hagyjuk rajta arcunkon, majd langyos vízzel alaposan öblítsük le.

10 dkg túrót keverjünk össze két evőkanál citromlével, és két evőkanál mézzel. 20 percig hagyjuk rajta arcunkon, majd alaposan öblítsük le.

Folyadék
A napi 1,5-2 liter víznek ebben a helyzetben is fontos szerepe van, hisz segít eltávolítani a felhalmozódott méreganyagokat. A gyümölcsöknek, zöldségeknek magas víztartalmuk, no meg vitamintartalmuk is, mely szintén segítségünkre van a bőrápolásban.

Étkezések
Érdemes odafigyelni arra, hogy mit eszünk, hisz ez is nagy szerepet játszik bőrünk zsírosságában. Ne fogyasszuk nagy mennyiségben az olajos magvakat, olajban sült ételeket, csokit. Ha csökkentjük a felsorolt ételek fogyasztásának mennyiségét, bőrünk könnyebben megtisztul majd.
2 felhasználónak tetszik: Bessie, amira17
2010. szeptember 01. 21:56 #6
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Hoztam néhány képet. biggrin.gif beer.gif
4 felhasználónak tetszik: katiegirl15, Dancsy, amira17, katie993
2010. szeptember 01. 22:06 #7
- törölt felhasználó -    
Őszi arcpakolások

Bár napközben még javában tombol a nyár, a reggeli és az esti csípős hideg már jelzi az ősz közeledtét. Ilyenkor bőrünk nagyobb gondoskodást igényel, lelassul ugyanis a bőrregeneráció természetes folyamata. Ezért ha szép arcbőrt szeretnél, használj pakolást!

Méz, száraz bőrre
Három evőkanál finomított zabkorpához adj pár csepp olívaolajat és annyi mézet, hogy jól kenhető masszát kapj. Finom, körkörös mozdulatokkal vidd fel, és paskold bele az arcbőrödbe. Hagyd rajta 5-10 percig, majd langyos vízzel alaposan öblítsd le. A méz táplálja és puhítja a bőrt, a zabkorpa pedig eltávolítja az elhalt hámsejteket.

Élesztő, normál bőrre
Oldj fel 2,5 dkg friss élesztőt fél bögre langyos tejben. A kapott masszát lehetőleg este, fürdés előtt vidd fel az arcbőrre. Pihenj 10 percet - amíg a massza megszárad - majd langyos vízbe mártott vattakoronggal finoman távolítsd el. Bőröd makulátlan, puha és szuperhidratált lesz az élesztőnek köszönhetően.

Joghurt, kevert bőrre
Vegyíts egy pohár natúrjoghurtot (elpusztítja a kártékony baktériumokat) két evőkanál búzakorpával (mélyen a pólusokba szívódva eltávolítja a szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket). Hagyd kicsit állni a keveréket, hogy a korpa felpuhuljon, majd dörzsöld át vele az arcod. A pakolást nem fontos magadon hagyni, akár azonnal leöblítheted.

Cukor, érzékeny bőrre
Keverj össze 3 evőkanál mézet egy tojással, két evőkanál barnacukorral, egy evőkanál olívaolajjal és kevés reszelt almával. A masszát 4-5 perc hatóidő után, finom mozdulatokkal mosd le. A pakolást lehetőleg fürdés előtt, reggel vagy este tedd fel, és ne felejts el utána hidratálni.

Méz, az ajkaidra
Nem csak az arcbőrt kell ápolni, a puha ajkak is fontosak. Kenj szét egy evőkanál mézet ajkaidon, és hagyd rajta legalább öt percig, majd öblítsd le.

Mikor használd?
A természetes összetevőkből készített pakolásokból sosem tudsz túl sokat használni, ezért akár naponta is alkalmazhatók. Rendszeres használatuk elősegítik a sejtek újraképződését, egyenletessé teszik a bőrt, kisöprik az elzáródott pórusokat, és felgyorsítják a bőr regenerálódását. Arcod azonnal simává és üdévé válik, bőröd puha és makulátlan lesz, jobban ellenáll a környezet és a hideg idő okozta káros hatásoknak.
2 felhasználónak tetszik: Bessie, amira17
2010. szeptember 01. 22:11 #8
- törölt felhasználó -    
Le a pattanásokkal!
Sajnos tini korban gyakran előfordulhat, hogy pattanások jelennek meg testünkön, főként orrunkon, arcunkon. Mai cikkünkben leírtunk nektek néhány tippet, hogyan előzhetjük meg a pattanások kialakulását.

Kevesebb zsíros étel!
A zsíros ételek nem csak, hogy súlyunknak és egészségünknek nem kedveznek, de a pattanások kialakulását is nagyban elősegítik. Tehát próbáljunk meg minél kevesebb zsíros ételt fogyasztani. Fogyasszunk inkább csirkét, pulykát, halat. És persze zöldséget, gyümölcsöt, hisz ezek erősítik az immunrendszert, így jobban tudunk védekezni a pattanások ellen.
A túl olajos ételeket is kerüljük!

Tiszta bőr
Fontos, hogy bőrünket tartsuk mindig tisztán. Fontos, a rendszeres arcmosás. Reggel felkelés után és este lefekvés előtt is mossunk arcot! Lefekvés előtt pedig ne felejtsük lemosni a sminket az arcunkról. Főleg, ha alapozó vagy púder is van rajtunk.

Bőrradír
A bőrradír rendszeres használata segít megakadályozni a pattanások kialakulását. Fontos, hogy csak letisztított arcra használjuk! Heti egy alkalommal elég leradírozni bőrünket. A gennyes, gyulladt pattanásokra soha ne használjunk!

Maszk
Használhatunk arcmaszkot is a pattanások ellen. Ezt megvehetjük drogériákban, patikákban, nagyobb üzletekben. De készíthetünk házi arcpakolást is. Íme néhány tipp:
Hozzávalók: két nagyobb paradicsom leve, három evőkanál joghurt, két evőkanál zabpehely.
Elkészítése: keverjük össze a hozzávalókat, majd vigyük fel vastagon az arcunkra. 20 perc elteltével hideg vízzel mossuk le.


Krémek
A pattanás elleni krémek használata is sokat segíthet. Fontos, hogy ezt is rendszeresen használjuk. A krém ne legyen zsíros, hisz a zsíros bőrnek erre nincs szüksége. Inkább fordítsuk a figyelmet a hidratálásra!

Fogkrém
Bár köztudott, hogy nem ez a legjobb módszer, de azért jobb mint a semmi. A legtöbb fogkrém kalcium karbonátot tartalmaz. Ez felszívja a zsírt és a nedvességet, így könnyebben kiszárad a pattanás.

Paradicsom
A paradicsom is sokat segíthet a pattanások ellen! A paradicsomban ugyanis gyümölcssav található, ami fertőtlenítő és hámlasztó hatású. Válasszunk ki egy jó értettet, vágjuk szeletekre és tegyük negyed óráig az arcunkra.
3 felhasználónak tetszik: Bessie, amira17, Dancsy
2010. szeptember 02. 17:25 #9
- törölt felhasználó -    
ez nagyon jó téma! meghajolo.gif meghajolo.gif
A tojás fehérjés-piros paprikásat már ki is próbáltam!
2010. szeptember 02. 17:39 #10
- törölt felhasználó -    
Én kérdezni szeretnék. Olvastam a sminktípusokról (tél, tavasz, nyár, ősz), de egyikbe sem tudtam bepasszintani magam. A hajam sötétbarna, néhol vöröses tincsekkel (legalábbis a fodrász azt mondta, olyan mintha melíroztattam volna), a szemem nagyon sötét barna, a szemöldököm és a szempillám fekete. A bőröm világos, de nem rózsaszín vagy fehér, inkább sárgás. Melyikbe tartozhatok?
2010. szeptember 02. 18:40 #11
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Idézet (Linnéa @ 2010.09.02. 17:39)
Én kérdezni szeretnék. Olvastam a sminktípusokról (tél, tavasz, nyár, ősz), de egyikbe sem tudtam bepasszintani magam. A hajam sötétbarna, néhol vöröses tincsekkel (legalábbis  a fodrász azt mondta, olyan mintha melíroztattam volna), a szemem nagyon sötét barna, a szemöldököm és a szempillám fekete. A bőröm világos, de nem rózsaszín vagy fehér, inkább sárgás. Melyikbe tartozhatok?

Van egy könyvem erről a témáról. Nemsokára beszkennelem, és akkor mindenki meg tudja állapítani. wink.gif

Egyébként így első hallásra ősznek mondanám. blush.gif
1 felhasználónak tetszik: kateblock
2010. szeptember 02. 18:57 #12
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Gyors keresés után ezt találtam (de a képeket még be fogom szkennelni, az lesz az igazi, majd meglátjátok). wink.gif

Tavasz

Ha tavasz, akkor arany. A tavasz-hölgyek arcszínének alaptónusa mindig sárgás vagy arany. Ez a típus gyakran büszkélkedhet áttetsző, tiszta őszibarackbőrrel, másokat vidám, aranyszín szeplőcskék ékesítenek. Nem ritka a rózsás arc. A tavasz-típus haja lehet aranyszőke, lenszőke, mézszínű, vörösesszőke vagy aranybarna, esetleg rézszín árnyalattal. A szemszín világos: zöld, kék, türkiz, borostyánszín, az íriszt gyakran arany pöttyök tarkítják. A szem világos és tiszta, mint az üveg.


Színek

A friss, élettel teli, sárgás alaptónusú, tiszta, finom, meleg árnyalatok a tavasz színei. A fekete, vakítóan fehér, bordó, sötétbarna és a sötét színek nem az ő színeik. Hideg ezüst, kék és szürke pedig szóba sem jöhet! Ha tavasz vagy, a legegyszerűbb fazonok állnak neked a legjobban! Az időtálló elegancia és a kosztümök tesznek ragyogóvá!

http://www.femina.hu/szepseg/egy_kis_stilustan/tavasz.jpg

Öltözködés

Törekedj az egyszerűségre! Legyen az cipő, ruha vagy táska, kerüld a tarkát és a csiricsáré dolgokat! A cipő színe legyen drapp, kék vagy világosbarna. Táskából a finom bőrtáska ajánlott, ami lehetőleg egyszínű a cipővel. Fényes felületű, lakk, ezüst holmik nem illenek a tavasztípushoz. Harisnyából aranybarnát, fahéj színűt ajánlunk. Ékszerként az arany, sárga- és vörösréz áll a legjobban.
Smink

A bőr színétől függően az áttetsző elefántcsont vagy a sárgásbézs árnyalatai a megfelelőek - nyáron esetleg egy nagyon kicsit barnásabb. Alapozóként szép még a világos őszibarackszín is. Kerülendők viszont a kékes-rózsaszín árnyalatok. Arcpirosítóként a meleg, világos tónusok a legelőnyösebbek - lazac, korall, barack, fahéj. Rúzst is a tavasz színeiből válasszunk, a barnás tónusok kivételével - eperszín, narancs, korall, barack. A szájfény rendkívül előnyös a tavasznak. A szemhéjfestékek közül a többnyire világos színű szemhez a világos, tiszta pasztellszínek illenek, szemceruzáknál, szempillafestéknél pedig kerüljük a feketét. Ezeknél inkább a megfelelő tónusú kékek, zöldek és a barna szín állnak jól. A körömlakk a rúzs színével megegyező, vagy nagyon hasonló árnyalatú legyen.
A hajfestéshez ajánlott színek meleg árnyalatúak: aranyszőke, vörösesszőke, gesztenyebarna, rubinvörös, konyak.


Nyár

A nyár-típusú emberek bőrszíne többnyire világos, rózsaszínes- vagy sárgás-bézs, rózsás arccal, esetleg szeplőkkel. Bőrük hamar lebarnul. Érdemes egy kicsit rádolgozniuk a természetre, hogy ne hassanak színtelennek. Hajuk színe általában hamvasszőke, de olykor közép- vagy sötétbarna is lehet, esetleg kissé vöröses árnyalattal. Szemük többnyire kék, kékesszürke, zöld, szürkés-zöld vagy kékeszöld. Gyakori a szürke sáv a pupilla körül.

Színek

A nyár színeit – bármily fura - a hideg, árnyalt színek jellemzik néha kék tónussal. Nekik a világos, árnyalt pasztellszínek előnyösek. A tiszta, sötét, éles színek – arany, rozsda, narancs, fehér és fekete – nem állnak jól nekik.

http://www.femina.hu/szepseg/egy_kis_stilustan/nyar.jpg

Öltözködés

Leginkábba finom anyagok, a selyem, csipke, angóra állnak jól a nyár nőknek. A fazon rafináltan nőies. A különböző díszekkel ellátott cipőket is nekik találták ki, különösen, ha szürke, sötétkék vagy borvörös színűek. A finom, elegáns, kicsi táskák illenek hozzájuk, semmi esetre sem lakkbőr! Harisnyaválasztáskor mindig figyelni kell a teljes harmóniára. A világosszürkés és rózsaszínes árnyalatok ajánlottak. Ékszerválasztásnál a fehérarany és az ezüst emelheti a nyár fényét!

Smink

A nyár szelíd, bájos és játékos. Ennek megfelelően kell a sminket is kiválasztani. Világos bőrhöz az alapozó lehet világos bézs, olíva, szürkésrózsaszín bőr esetén rózsaszínes árnyalatú bézs. A sárgás árnyalat tilos! A pirosító lehet pink, mályva, halvány málnapiros, de legszebb a tompa rózsaszín. A nyár lányoknak a matt rúzs áll jól, ebből is a kékes rózsaszín. Ugyanúgy, mint a tél, a nyár is könnyen túlsminkeltnek látszhat, ezért nem ajánlott a sok festék. A szemhéjon hűvös pasztellszínek és a gyöngyházfény a legszebb.
Ha a nyár típus hajfestésre szánja magát, ajánlott a sötét vagy világos hamvasszőke, hamvas barna, kékesszürke, vagy a platinaszőke. A vöröses árnyalatok közül igen különleges lehet a padlizsán és a borvörös.

Ősz

Az ősz-típus igazi színei a földszínek és az aranyszín árnyalatai. Az ősz-típus arcszíne aranyalapú, meleg és világos. A bőrszín lehet világos vagy rózsaszínes elefántcsont, avagy arany-bézs, egészen a bronzszínig. Gyakran szeplős. Az ősz-nők a meleg alaptónusok ellenére gyakran sápadtak. Nehezen barnulnak, könnyen leégnek. A hajuk többnyire vörös vagy legalábbis vörösesen csillogó. Minden árnyalat megtalálható közöttük a gesztenyebarnától a rézszínen és vörösesszőkén át egészen a répaszínig. De ott van a palettán a sötét aranyszőke és a sötétbarna is. A hajszínnel összhangban többnyire a szem is meleg színű. Lehet aranybarna, sötétbarna, mogyoró- vagy borostyánszín. Előfordul kristálytiszta zöld szem is, vagy halványkék, türkiz.

Színek

Az eredeti ősz a természet natúr alapszíneiben néz ki igazán jól. Mivel a szempilla, a szemöldök, az ajak és az orca meglehetősen színtelenek, szinte elengedhetetlen a megfelelő smink. Az ősz színei intenzív, meleg, árnyalt színek, aranyló alaptónussal - hasonlóak az őszi természet, az erdő, a föld színeihez. Kerülendők a fekete, hófehér, rózsaszín, tengerészkék, szürke és minden hideg, éles tónus. Az ősz sportosan elegáns típus, természetes egyszínű vagy magában mintás anyagok jellemzik: például nyersselyem, lenvászon, buklé, mindenféle szőrme, vadbőrök - leopárd. Díszítésként szinte mindent viselhet. A szabás általában bőre szabott, lazán ráncolt, kihasználva a természetes anyagok sajátosságait. A sportos, laza, a jó értelemben vett hanyag elegancia jellemzi.

http://www.femina.hu/szepseg/egy_kis_stilustan/osz.jpg

Öltözködés

A cipő lapos vagy közepesen magas sarkú, színe: barna, olíva, rozsdabarna vagy elefántcsont. Táskából az egzotikus formák, a természetes anyagok vagy a bőséges díszítés jellemző - lenvászon vagy vadbőr fával kombinálva. A harisnya aranybarna, világos vagy sötét bézs, fahéj vagy olívaszín. Ékszerként az arany, a sárga- és vörösréz a legszebbek, de rendkívül jól mutatnak a fa-, bőr-, elefántcsont láncok, fülbevalók, afrikai stílusú ékszerek is.

Smink

Az ősz, ha világos bőrrel rendelkezik, bézst, sötétebb bőrrel pedig a bronzos, barnás alapozót használhatja. Arcpirosítónak a korall, lazac, fahéj, terrakotta vagy a meleg piros ajánlott, semmiképp sem rózsaszín. A rúzs nem lehet világos, inkább az aranyos ragyogás áll jól egy ősz típusnak. Szemhéjfestéknek minden meleg földszínű árnyalat jó, de csak vékony rétegben, a jeges színek tiltottak. Szemceruzáknál kerülendő a fekete, és a körömlakk színe lehetőleg egyezzen a rúzséval.

A hajfestéshez ajánlott színek a rézvörös, mahagóni, vörösesszőke, aranyszőke, gesztenyebarna és a meleg sötétbarna. A melír nem ajánlott.

Tél

Hófehérke igazi tél típus. Porcelánfehér bőr, sötét haj. A tél-típusúak bőre mindig kékes árnyalatú. Az arcszín gyakran hideg, olykor sápadt. A bőrszín a nagyon fehértől a sápadt sárgáson át a világos olívaszínig változhat. Az arc sosem rózsás, szeplők lehetnek rajta. Sosem barnul le igazán, csak enyhe színt kap a naptól. A tél-típus haja általában sötét színű: fekete, vöröses tónusú sötétbarna, sötét hamvas-barna. Szemszín lehet tiszta kék, mélyzöld, egészen sötétbarna, mogyorószínű vagy szürke. Jellemző az írisz körüli szürke gyűrű.

Színek

A tél színei kékes alaptónusúak, tiszták, élesek, és rendkívül körülhatároltak. Ennek megfelelően a tél típusnak nem ajánlott a tompa, árnyalt hideg szín, vagy a meleg, mint a narancs, a rozsdavörös, a sárgászöld és a barna. A tél-típusúaknak hűvös, tiszta és élénk színek állnak jól.

http://www.femina.hu/szepseg/egy_kis_stilustan/tel.jpg

Öltözködés

A ruházkodásban a feltűnő, az elegáns és a kissé szögletes formák emelik ki legjobban a tél típus egyéniségét. A cipő is sötét színben a legelőnyösebb - fekete, szürke, kék, bordó -, és a hozzá passzoló táska is hasonló legyen, lehetőleg egyszerű vonalvezetésű, lakkbőr vagy csillogó anyagú. A harisnya színei lehetnek szürkék, ezüstösek, és a fehér, fekete, kék is éppen megfelelő. Ékszerek közül is inkább az ezüstöt válaszd!

Smink

A sminkelésnél a mértékletesség a fontos, mert ez a típus könnyen túlsminkeltnek látszik a világos bőr miatt. Egy könnyű alapozás - világosabb bőr esetén rózsaszínes vagy bézs, sötétebb bőr esetén a szürkés bézs – akár elég is lehet. Meleg, sárgás árnyalatot ne használj, ha ebbe a típusba tartozol! Pirosítónak a piros, a hideg rózsaszín vagy a fukszia hat gyönyörűen a tél-lányokon, asszonyokon.

A rúzs és a szemfesték harmonizáljon a pirosítóval, alapozóval, valamint a színcsoportnak megfelelő színekkel, a körömlakk pedig a rúzzsal.
A hajfestésnél a hideg árnyalatok ajánlottak, egyénhez szabva a fekete, a padlizsán, a borvörös, a sötét és hamvas barna, vagy a sötét hamvas szőke. Kerüld a sárgásszőke és sárgásvörös árnyalatokat!
1 felhasználónak tetszik: amira17
2010. szeptember 02. 19:30 #13
Rózsaszín Párduc
Rózsaszín Párduc
visszatérő vendég
 
StátuszPEACE+LOVE+HAPPINESS+BOYS+MUSIC+ANGRINESS= LIFE ! <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.08.26.
Hozzászólás: 320
Csatolások: 7
Azonosító: 133920
Offline offline
ezek alapján én az ősz és a tavasz és a nyár keveréke vok cool.gif
2010. szeptember 02. 19:36 #14
- törölt felhasználó -    
Felfrissült arcbőr = gyönyörű arc!

Igazítsd meg a szemöldöködet!
Ha kicsit kiszeded a szemöldöködet a tekinteted tisztábbá válik! De vigyázat, ha túl vékonyra szeded, vagy ha belenyúlhatsz a felső sorba, akkor vicces lehet a kinézeted, ezért tartsd be a szabályokat:
1. A szemöldök vonalát mindig csak alulról szedd- sose nyúlj a felső sorhoz, így megtarthatod szemöldököd természetes formáját!
2. Először csak azokat a szálakat szedd ki, amelyek nagyon kilógnak a sorból.
3. Ha így még vastagnak találod a szemöldököd, akkor soronként vékonyíts.
4. Szedés után kend be a szemöldököd hidratáló krémmel, hogy lenyugtassa a bőrödet.


Piros pillantás?
Ha a fáradtságtól kicsit piros a szemed fehérje, akkor is van megoldás! Vegyél két sminklemosó pamacsot, amelyeket először áztass hideg vízbe, utána tejbe vagy tejszínbe egy kis időre. Aztán tedd a szemedre és hagyd rajta öt percig! Lehetőleg erre az időre feküdj le egy picit, hogy megnyugodhasson a szervezet!

Karikák ellen S.O.S!
Holnaptól nyári szünet és te a suli után a legjobb formádat szeretnéd hozni? Ám azok a fránya karikák ott éktelenkednek a szemed alatt. Nincs gond, elég ha a mélyhűtőből előveszel néhány jégkockát. Tedd be egy vékony textíliába, majd óvatosan húzogasd ét párszor a szemed alatt. Nem csak a szemed, a lelked is felfrissül ettől a is hűvöstől.

Gyors segítség az arcbőrnek!
A jó smink alapja az alapos arctisztítás: Tegyél fel maszkot, hogy a bőrödet kényeztesd. Íme itt egy tipp hogyan frissíthetnéd fel magad ha nincs otthon semmilyen arcpakolás. Nyisd ki a hűtőt, és mixelj magadnak egy hidratáló arcpakolást!Amire szükséged van:Két evőkanál félzsíros tehéntúró és egy evőkanál méz!Így csináld:Keverd össze az alapanyagokat, majd kend fel az arcbőrödre, és hagyd állni tíz percig. Utána langyos vattával mosd le, és elvezd ahogy a bőröd feszesebb és simább lett!
1 felhasználónak tetszik: amira17
2010. szeptember 02. 19:39 #15
- törölt felhasználó -    
Sminkelj a szemed színéhez!

Több féle szemszín létezik. Az, hogy mivel emelheted ki szépen a tiédet,függ attól, hogy kék, zöld vagy barna szemed van. Egy rosszul megválasztott színnel elronthatod az egész sminkedet. Most eláruljuk, milyen szín illik hozzád

Kék szem

Hétköznapra: Jöhet a kék minden árnyalata, valamint a sárga, aranybarna és csokibarna. A sárga szépen kiemeli a szemed, és különös vidámságot ad a tekintetednek.

Buliba: Ezüst, barack és sötétszürke sminket tegyél fel.

Amit tilos: Vigyázz a feketével és a nagyon sötét színekkel, mert a kék szemet könnyen hideggé és merevvé teheti.

Ilyen szemceruzát használj: A barna, szürke és fekete szemceruza a legjobb választás számodra. A szemceruzával kövesd a szem vonalát, a szemzugba vékonyabb, míg a szem felé fokozatosan vastagodó vonalat húzz.

Barna szem

Hétköznapra: A fiúk többsége nem tud ellenállni egy meleg barna tekintetnek, amit sminkkel még tovább fokozhatsz. Használd a földszíneket (tehát barna, zöld, khaki), és az arany is jól illik a szemedhez. Sötétbarna szemhez jól áll a szürke is.

Buliba: Emeld ki a szemedet sárgával, kékkel vagy bronzszínnel.

Amit tilos: A fekete szemceruza a szempillák tövében komorrá teheti a barna tekintetet, ezért inkább barna szemceruzát használj.

Ilyen szemceruzát használj: A zöld, kék és szürke színű szemceruzák valók neked. Ha sötétbarna a szemed, akkor használj türkiz és arany szemceruzát. Ezekkel a színekkel ráerősíthetsz a sötét szemszínedre.



Zöld szem

Hétköznapra: A zöld szeműeknek általában minden szín jól áll. Használhatod a barna és a zöld valamennyi árnyalatát, de illik hozzád a lila is. A feketével vigyázz, mert hideggé teheti a tekintetet!

Buliba: Szürke, fekete, zöld és sárga színekkel hangsúlyozd a tekinteted.

Amit tilos: Ne használj rózsaszín szemhéjfestéket!

Ilyen szemceruzát használj: A fekete, barna és lila színű szemceruzák illenek hozzád.
5 felhasználónak tetszik: kateblock, Dancsy, amira17, katie993, silenc
2010. szeptember 02. 19:53 #16
- törölt felhasználó -    
Köszönöm a válaszokat. meghajolo.gif Így én is az őszt mondanám, bár vannak ellentmondások. kíváncsi vagyok a szkennekre is smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: katiegirl15
2010. szeptember 02. 20:51 #17
Vikici
Vikici
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.05.08.
Hozzászólás: 2041
Csatolások: 313
Azonosító: 126670
Offline offline
Nagyon köszönöm ezt a topicot,nekem ez hiányzott!! thumbsup.gif w00t.gif
2010. szeptember 02. 20:55 #18
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Idézet (Vikici @ 2010.09.02. 20:51)
Nagyon köszönöm ezt a topicot,nekem ez hiányzott!! thumbsup.gif  w00t.gif

Kreatív vagyok mostanság. rohog.gif Tele vagyok ötletekkel. rolleyes.gif
2010. szeptember 03. 03:58 #19
- törölt felhasználó -    
Őszi sminktrend
http://www.saidaonline.com/en/newsgfx/makeup4.jpg
Rengeteg lány szeret sminkelni, órákat a tükör előtt ülni és variálgatni a különböző sminkeket. Az idei ősznek is megvannak a trendi színei. Új és megegyező színek az előző év divatos színei között. Ha te is kíváncsi vagy, hogyan csinálhatsz például egy klassz bulis sminket.

Ismét hódít a fekete
http://blog.ninebyzero.com/wp-content/uploads/2009/06/smokey_eye.jpg
A fekete most is nagy divat a sminkek terén. Jöhet minden mennyiségben, és minél sötétebben! Az elmosódott szemhéjfesték most akkor a legjobb, ha csillog is. Tehát bátran használjunk ilyen extra sminkeket, hisz most ez a menő. Elővehetjük a fekete szemhéjtust is, na meg a fekete szempillaspirált. Minél dúsabb a szempillánk, annál jobb.

Trendi kék
http://a248.g.akamai.net/7/248/8278/20060713180038/www.sephora.com/assets/dyn/product/P101915/P101915_hero.jpg
Az idei ősz egyik legfontosabb színe a kék. Sötétkék szemfesték, amihez párosíthatjuk a fehéret és a szürkét is. Ebben az esetben a szemhéjtus kék legyen, és, ha még kékebbre vágyunk, használjunk kék szempillaspirált! Egy buliba megbolondíthatjuk egy sötétkék körömlakkal is, ami még vagányabbá teszi az összképet.

Pasztellszínek
http://cozywallet.com/wp-content/uploads/2009/05/bronzee28099ne28099go-kit.jpg
Idén minden pasztellszín trendi, még a szokatlan árnyalatok is. Tehát bátran használjuk a színeket, például a sápadt zöldet, vagy a pasztell-lilát, ami már majdnem szürke. Természetesen vannak színek, melyek évről-évre nagyon menők. Ilyen például a púderrózsaszín. Ezen kívül bátran használjuk lágy árnyalatú, krémes sminket. (ebben az esetben ne csillogósat)

Körömlakk
http://a248.g.akamai.net/7/248/8278/20100429030234/www.sephora.com/assets/dyn/product/P263903/P263903_hero.jpg
A sminkünk mellé érdemes kilakkozni körmeinket, hisz így sokkal szebb lesz az összkép. Buliba a kék sminkhez sötétkék körömlakk, míg ez hétköznapra az egyszerű rózsaszínes szemhéjfesték smink mellé felkenhetünk akár egy szintén rózsaszín körömlakkot.

Barna és az arany

http://blog.ninebyzero.com/wp-content/uploads/2009/05/prom_lauramercier.jpg
A barna és az arany minden változata hódít idén ősszel. A barna enyhébb árnyalataival egy szolidabb, nem feltűnő sminket készíthetünk el. Egy feltűnő sminkhez viszont bátran használjunk barnát és aranyat vegyesen. Egy kis csillogó bronzosító, arany szemhéjpúder az alaphoz (ügyeljünk arra, hogy bőrünk színéhez is passzoljon) és egy sötétbarna szemfesték az árnyékoláshoz. A bátrabbak használhatnak barna szempillaspirált a fekete helyett. Valamint még szebbé teszi az összképet a szájfény, ami lehetőleg legyen aranyosan csillogós.

Fukszia és társai
http://makeupbag.net/wp-content/uploads/2007/05/p184708_hero.jpg
Idén ősszel sem hiányozhatnak a polcokról a pink, az élénkebb, erőteljes rózsaszín és a fuksziaszínek. Ráadásul egyre több árnyalat közül választhatunk. Ez a szín főleg körömlakkokban és rúzsokban érvényesül.
3 felhasználónak tetszik: amira17, Bessie, csilagoseg
2010. szeptember 03. 15:46 #20
Vy98
Vy98
fuckup.
 
StátuszVy98 még nem állította be a státuszát,és nem is fogja
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.04.27.
Hozzászólás: 727
Csatolások: 1112
Azonosító: 125911
Offline offline
Sziasztok!Itt egy YouTube-os link:
http://www.youtube.com/user/MichellePhan
Itt sok videó van a sminkek elkészítéséhez(Nem csak hétköznapi sminkek) cool.gif
2 felhasználónak tetszik: amira17, Tündiii
4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!