Starity

Thief

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2014. március 02. 17:19 #1
Empress
Empress
assassins™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.03.08.
Hozzászólás: 3520
Csatolások: 8556
Azonosító: 146868
Offline offline
Jelenleg csak képet hoztam, a Thief 4-ről.
2 felhasználónak tetszik: KathleenSamson, Darkness
2014. március 02. 17:21 #2
Empress
Empress
assassins™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.03.08.
Hozzászólás: 3520
Csatolások: 8556
Azonosító: 146868
Offline offline
Thief 4 (2014)
2014. március 02. 17:30 #3
Empress
Empress
assassins™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.03.08.
Hozzászólás: 3520
Csatolások: 8556
Azonosító: 146868
Offline offline
Thief: The Dark Project (1998)

Garrett, a fiatal zsebtolvaj árvaházban nevelkedett. Egyik este egy fura alakot próbált meg kirabolni, aki azonban rajtakapta őt. Az illető egy Őrző volt, aki látta Garrett különleges képességeit. Magával vitte a fiút a közösségükbe, ahol hosszú ideig nevelkedett. Ám felnővén otthagyta őket, hogy a tanult tudást mások rovására hasznosítsa, mint mestertolvaj. Betör nemes emberekhez, kiszabadítja egy cimboráját a börtönből, vagy éppen élőhalottaktól nyüzsgő kriptából hoz fel értékes kincseket. Tehetsége felkelti Viktória, egy rejtélyes nő figyelmét. Megkéri őt, hogy hozza el neki egy idős nemes, Konstantin házából a kedvenc kardját. Mikor teljesíti a küldetést, kiderül, hogy Viktória és Konstantin szövetségesek, és a lopás egy teszt volt, mielőtt egy fontosabb dologra szeretnék megkérni a tolvajt. Egy rejtélyes ékkövet, a Szemet kell ellopnia.

A Szem a város rég elzárt felében, egy elhagyott hammerita katedrálisban található. A városrészben évtizedekkel ezelőtt valami szörnyűség történt, s ezért elzárták a külvilágtól egy nagy fallal, melynek túloldalán hemzsegnek a kísértetek és az élőholtak. Mikor eljut az épülethez, kénytelen szembesülni azzal, hogy az őrzők nagyon régen talizmánokkal védték le a bejáratot. Két talizmán a Város alatt található Elveszett Városban van elrejtve, melyet még egy ősi civilizáció emelt évezredekkel ezelőtt. A másik kettőt pedig álruhába öltözve lopott el Garrett a hammeritáktól. Miután bejutott és átverekedte magát az elátkozott helyen, sikeresen megkaparintja a Szemet és kerülőúton szökik meg.

Amikor Garrett a fizetségéért megy Konstantinhoz, rádöbben, hogy az ősi írások mégsem hazudnak: Konstantin maga a Fenevad nevű ősi pogány isten reinkarnációja, Viktória pedig a segédje. Hogy működésre bírják a Szem-talizmánt, kitépik Garrett egyik szemét, majd hagyják őt meghalni. Az összekötözött Garrettet azonban két Őrző találja meg, akik kiszabadítják. Miután sikeresen kiszökött Konstantin házából, úgy dönt, szól a Hammeritáknak az ellenségről, csakhogy közben őket is megtámadták. A két ellenség összefog, a hammeriták adnak Garrettnek egy hamis Szemet, majd megadják a Fenevad lehetséges rejtekhelyének koordinátáit. A rejtek mélyén a Fenevad épp egy rituálét hajt végre a Szemmel, melynek végén ő lehet majd a világ ura. Ám Garrett kicseréli a Szemet az ál-Szemre, minek következtében a Fenevad elpusztul.

A világ látszólag helyreáll, Garrett pedig mechanikus szemet kap a régi helyett. Az őrzők hiába kérlelik őt, hogy maradjon velük, ő hajthatatlan. Az őrzők szerint azonban útjaik még keresztezik egymást, hiszen a próféciákban meg van jósolva: a Fenevad halálával eljön a fémkorszak.
2014. március 02. 17:33 #4
Empress
Empress
assassins™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.03.08.
Hozzászólás: 3520
Csatolások: 8556
Azonosító: 146868
Offline offline
Thief II: The Metal Age (2000)

A sztori kezdetén Garrettet úgy láthatjuk, mint kalandjainak legelején: mestertolvajként, aki azonban azért lop, hogy zsíros bevételre tehessen szert. Piti kis ügyei során azonban összeütközésbe kerül a városőrséggel, akik az újonnan meghozott "zéró tolerancia"-szabály alapján jutalmat tűztek ki azok számára, akik feladják bűntársaikat vagy általuk ismert bűnelkövetőket. Garrett kutyaszorítóba kerül, ám sikeresen megszökik. Közben rátalálnak az Őrzők is, akik a segítségét kérik a Fémkorszak beköszöntének megállításában. garrett határozottan elutasítja a kérést. Az Őrzők azért barátilag elmondják neki, hogy valaki felbérelte Truart seriffet, hogy végezzen vele. Elkezd nyomozni a seriff után, s szörnyű titokra jön rá: a seriff pénzt fogad el Karrastól, a mechanisták vezetőjétől, aki a városi söpredéket módszeresen kiirtja vagy egy speciális maszkkal rabszolgává teszi. A beszélgetésről készült felvételt egy bankban rejtették el.

Garrett ezt ellopta, majd elindult Truart seriffhez, aki este fogadást rendezett, hogy személyesen tudja meg, ki bérelte őt fel a meggyilkoltatására. Ám sajnálatos módon a seriffet már csak holtan találta meg szobájában. Első helyettese, Mosley hadnagy volt a gyanúsítottja, akinek azonban alibije volt. Egy titkos találkozóra követte őt Garrett, ahol egy levelet ejtett a földre a hadnagy, majd elment. Kisvártatva egy futár érkezett, felkapva a levelet, és a temető felé tartott. Itt azonban mechanisták lőttek rá, de a sebesült férfi még be tudott rohanni egy rejtélyes portálon, mely a temetőben nyílt. Garrett követte őt, s ennek köszönhetően egy teljesen ismeretlen, pogány világban kötött ki. Itt megtalálta ugyan a halott futárt és a levelet, de ekkor a semmiből bukkant elő Viktória, ősi ellensége. Szövetséget ajánlott Garrettnek a mechanisták ellen, akik pusztulással fenyegetik a pogányságot, de az egész világot is. Mivel Karras kívánta Garrett halálát, a tolvaj beleegyezik a szövetségbe.

Először is rá kellett jönnie, mi Karras tervének mozgatórugója. Házában kutakodva megtalálta egy tengeralattjáró, a Cetus Amicus terveit, melyet a Markham-sziget alatt talált meg. Itteni nyomozása során rájött, hogy egy bizonyos Cavador atyát kellene elvinnie Viktóriához, hogy kifaggassa őt. Az atya a rejtélyes KD-szigeten bújkál, ahová a tengeralattjáróval tudott eljutni. Garrett is így tesz, s megérkezik a rejtélyes KD-szigetre. Hamarosan rájön, hogy a KD valójában a Karath-Din rövidítése, mely az Elveszett Város ősi neve. A mechanisták titkos ásatásokat végeznek az évezredek óta elhagyott városban, melynek során különleges maszkokat keresnek. Ezek a maszkok teszik az embereket rabszolgává. Cavador atya, bár jól volt védve, Garrett csapdájába esett, aki elvitte őt Viktóriához. Az atya egy titokzatos földművelő gépről beszélt, melynek tervrajzait Gervaisiustól szerezte meg. Ez a földművelő termeli a rozsdagázt, mely elpusztítja az embert, és csak a gépeket hagyja életben. Karras ördögi terve az, hogy elhozza a fémkorszakot, melyben a gép az úr, az organikus szervezetek pedig elpusztulnak. Garrett és Viktória betörnek Karras katedrálisába, ahol a túlerő végez Viktóriával. Garrett ügyes csellel az összes rabszolgát és gépet becsalja Karras katedrálisába, majd megadja a jelet a földművelő beindítására. A gépek rozsdagázt bocsátanak ki magukból, amely végez Karrasszal és az összes géppel.
Miután kijutott a katedrálisból, Őrzők üdvözlik Garrettet, akik elmondják neki, hogy ez az írásaikban mind meg volt írva. A csodálkozó Garrett arra kéri őket: meséljenek el mindent.
2014. március 02. 17:39 #5
Empress
Empress
assassins™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.03.08.
Hozzászólás: 3520
Csatolások: 8556
Azonosító: 146868
Offline offline
Thief: Deadly Shadows (2004)

A történet kezdetén Garrett ismételten mezei tolvajként látható, aki ellopja Lord Julian értékes bronzmedálját, a Rutherford-család vérvonali opálját, a hammeritáktól az Építő Szent Kelyhét, valamint Jacknall mancsát a pogányoktól. Ezen tárgyak birtokba vétele után az Őrzők vezetője, Orland keresi meg Garrettet. Az Őrzők aggódnak amiatt, hogy elkövetkezett az ideje a Sötét Kor beköszöntének. Azonban ahhoz, hogy a próféciákból többet tudjanak meg, szükségük lenne egy elveszett könyvre, a Kompendiumra. Garrett kalandos körülmények közepette indul útnak, hogy megkeresse az elveszett művet, s hogy megtalálja a kinyitásához szükséges Rúnakulcsot. A kinyitott könyvben érdekes mondat áll: a megállított idő mutatja meg a gonoszt. Garrett értelmezésében ez azt jelenti, hogy megállítja a városi óratoronyban lakozó óraművet. Ezzel azonban csak azt éri el, hogy összeomlik az egész torony.

Eközben azonban az őrzők holtan találják Caducát, az idős fordítót. Orland a Tanács elé rendeli Garrettet, ahol hosszas vita után bűnösként ítélik el. Garrett azonban elmenekül, s elfogására telepatikusan kommunikáló harcosokat küldenek az őrzők. Egy kis csoportjuk azonban Garrett mellett áll. Titkos találkára hívják a tolvajt, s elmondják neki, hogy az óratorony összeomlása után a romjai egy nyilat formáztak, mely egyenesen az Őrzők könyvtárára mutat. Mindeközben az idős fordító segédjét, egy fiatal lányt, Gamallt nevezik ki új fordítónak. Garrett az eseményekből azt szűri le, hogy Orland lehet a megjövendölt "Testvér és Áruló", s ezért visszamegy az Őrzők főhadiszállására nagy titokban. Itt azonban nagy meglepetésére egy boszorkánnyal fut össze, aki kőszobrokat kelt életre a tolvaj meggyilkolására. Garrett alig tud megmenekülni.

A banya kilétének megállapítására csak egy ember képes: Drept, a Kalapácsos nyomozó. Ő mondja el Garrettnek, hogy gyerekkorában már találkozott a boszorkánnyal, méghozzá a shalebridge-i árvaházban, amelyből később tébolydát építettek, majd miután egy tűzvészben leégett, évek óta kísértetjárta és üresen áll. Garrett behatol az épületbe, ahol rábukkan egy kislány képére, aki szakasztott úgy néz ki, mint az Őrzők új fordítója, Gamall. Ezután egy fehér szellemalak, Lauryl jelenik meg előtte, aki a segítségét kéri, hogy végre békére lelhessen. Garrett cselekedeteivel kitörli a kislány emlékét az árvaház kollektív tudatából, amely az egész helyet uralja.
Közben apródonként megtudja a szellemtől, hogy gyermekkorában a boszorkány megölte őt, amikor a barátjával, Drept-tel bújócskáztak, majd lenyúzta a bőrét, és azóta az ő alakjában él valahol. Bár ezután Garrett is a ház foglyává válik, a szellem segítségével megmenekül szorult helyzetéből. Ezután a Kalapácsosok erődjében, Fort Ironwoodban megkeresi a kislány sírját és megtisztítja azt a lelkét fogva tartó rúnáktól. Erre a szellemalak visszanyeri valódi alakját: Lauryl-ét. Ugyanebben a pillanatban az Őrzőknél fordítóként dolgozó, nyilvánvalóan hamis Gamall elveszíti alakját, s kiderül, hogy ő a boszorkány. Egy rémes lénnyé változik s kiirtja a fél rendet.

A világ hatalmas bajban van: a boszorkány ellopta a Kelyhet és a Mancsot is, hogy elpusztítsa a Végső Rúnát, mely az utolsó védelem a Sötét Kor ellen. Orland őrző bocsánatot kér Garrettől, majd azt kéri tőle, mentse meg a világot. A tolvaj visszalopja a banya titkos rejtekhelyéről az ereklyéket. Ezután Artemus Őrzővel találkozik, aki elmondja, hogy öt ereklye van, melyeket a város megfelelő pontjaira helyezve aktiválhatja a Végső Rúnát, s a banyát elpusztíthatja, de egyben az Őrzők hatalmának is véget vet. A három hátramaradt kegytárgy, a Kurshok-ok Koronája, a Szív, valamint a Garrett által korábbról már nagyon jól ismert Szem a Városi múzeumban vannak, innen kell a tolvajnak kilopnia őket. A múzeum bejáratánál Artemus várja őt, s arra kéri, adja át neki az ereklyéket. Közben befut Orland is, aki leleplezi a banyát: megölte Artemust és az ő alakjában akarta lépre csalni Garrettet. Orland halállal lakol, de a tolvaj idejében meglép. Garrett az éj leple alatt aktiválja a Végső Rúnát. A boszorkány hatalmának vége szakad. Az Őrzők elvesztik hatalmukat, minden tudásuk nyilvánossá válik. A Kehely és a Mancs visszakerül a jogos tulajdonosaikhoz.

A történet úgy végződik, ahogy elkezdődött: Garrett az utcán sétál, amikor egy kislány ki akarja őt zsebelni, de rajtakapja. (És valószínűleg (gondolom én) ez az a kislány aki szerepel a Thief 4-ben (Erin) (2014))
2014. március 02. 17:51 #6
- törölt felhasználó -    
Thief: Deadly Shadows-t sok éve kipörgettem és meg is van eredeti lemezen! smileeee.gif Arra emlékszem hogy bitang nehéz játék volt legalébbis nekem! smileeee.gif Viszont elképesztő hangulata volt és az első olyan játék volt számomra ahol ténylegesen lehetett használni a környezetet a sötétséget és az árnyékot! smileeee.gifÉs nagyon szép volt a játék! smileeee.gif Talán a sorozat legjobb darabja az első két részéről csak bemutató videókat láttam! smileeee.gif
2014. március 10. 17:58 #7
- törölt felhasználó -    
Én ma tettem szert a Thief Goldra és eddig nagyon tetszik. Elsőre ugyan kicsit furcsa volt a grafika, mostanában nem nagyon játszottam régebbi játékokkal, de pár perc alatt hozzá tudtam szokni és nagyon jó kis játék.
A legújabb részt mindenképpen meg akarom majd venni, mert a videók alapján nagyon jónak tűnik és ha tudom, akkor a többit is szeretném majd beszerezni. smileeee.gif
2014. március 23. 18:55 #8
Empress
Empress
assassins™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.03.08.
Hozzászólás: 3520
Csatolások: 8556
Azonosító: 146868
Offline offline
Garrett

beer.gif
2014. június 24. 18:31 #9
- törölt felhasználó -    
Egyébként aki már próbálta az új Thiefet annak mi a véleménye? Nagyon megosztó mindaz amit olvasok róla, így nem tudom eldönteni, hogy vajon érdemes lenne-e beszerezni vagy sem, ezért gondoltam itt is rákérdezek, hogy mik a tapasztalatok. smileeee.gif
2014. június 29. 18:52 #10
Empress
Empress
assassins™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.03.08.
Hozzászólás: 3520
Csatolások: 8556
Azonosító: 146868
Offline offline
Idézet (Mizi @ 2014.06.24. 18:31)
Egyébként aki már próbálta az új Thiefet annak mi a véleménye? Nagyon megosztó mindaz amit olvasok róla, így nem tudom eldönteni, hogy vajon érdemes lenne-e beszerezni vagy sem, ezért gondoltam itt is rákérdezek, hogy mik a tapasztalatok. smileeee.gif


Jó játék de annyira nem ,hogy megvedd esős délutánokon jól jöhető játék.
2014. július 09. 13:49 #11
Empress
Empress
assassins™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.03.08.
Hozzászólás: 3520
Csatolások: 8556
Azonosító: 146868
Offline offline
Már ebből is film készül...
2014. július 28. 20:56 #12
Empress
Empress
assassins™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.03.08.
Hozzászólás: 3520
Csatolások: 8556
Azonosító: 146868
Offline offline
Garrett

kiss2.gif
2014. augusztus 02. 16:01 #13
Empress
Empress
assassins™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.03.08.
Hozzászólás: 3520
Csatolások: 8556
Azonosító: 146868
Offline offline
Erin változatai gondolom én
1 felhasználónak tetszik: Darkness
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!