Starity

Új Bonnie Tyler-válogatás a Sony Musictól

2011. február 07. 20:08   |   Szerző: bazsi888

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bonnie Tylert 1975-ös első kislemeze óta megjelent 16 stúdióalbummal, közel 100 kislemezzel a háta mögött még a mai napig nem felejtették el a lemezkiadók, hiszen évente jelennek meg újabb és újabb gyűjtemények a dalaival.

hirdetés
Új Bonnie Tyler-válogatás a Sony Musictól

Ma kerül a boltokba Nyugat-Európában a Holding Out for a Hero – The Very Best Of Bonnie Tyler című válogatáslemez a Sony Commercial Music Group gondozásában. Az egylemezes kiadványra Bonnie Tyler 16 slágere került fel. 5-5 dal az 1983-as, 1986-os és az 1988 nagylemezeiről, valamint a Metropolis című mozifilm egyik betétdala, a Here She Comes, amellyel egyébként Grammy-díjra jelölték a legjobb énekesnő kategóriában 1985-ben. Az exkluzív kiadványon olyan örökzöld slágerek hallhatók, mint a Total Eclipse of the Heart, a Have You Ever Seen the Rain vagy a Holding Out for a Hero. De felcsendül még többek között a The Best, ami Norvégiában a top 10-ben szerepelt, és amelyet Tina Turner dolgozott fel; a Save Up all Your Tears, amit Cher is lemezre énekelt, továbbá a Hide Your Heart, amit a KISS együttes hangszerelt újra.

Bonnie Tyler bővelkedik a válogatásalbumokban. Évente többet is kiadnak, 2006-ban például 4-et, míg 1995-ben 14 válogatásalbumot dobtak piacra dalaival. A kilencvenes évek elején szinte ölre ment a két rivális lemezkiadó, a Sony Music és a BMG: egymás után adták ki felváltva a lemezeket Bonnie dalaival. Ráadául a Castle Records is elkezdte kibocsátani Bonnie 70-es években sikerre vitt dalait. Amikor a BMG kiadott egy stúdióalbumot, a Sony válaszul több országban is különböző válogatáslemezekkel, valamint intenzív reklámkampányokkal reagált. Mindkét kiadó által megjelentetett lemezek arany és platina minősítést értek el, így történt, hogy Németországban 1993-ban egymillió albumot adtak el, így Bonnie lekörözte Madonnát, Tina Turnert, Whitney Houstont és Chert is.

Bonnie erről a korszakról így mesélt: „Miután megjelent az Angel Heart című lemezem, a korábbi kiadóm, a CBS ráébredt arra, hogy mit veszítettek azzal, hogy másik lemezkiadóhoz igazoltam át. A nagylemezemmel egyidőben kiadták a The Very Best of Bonnie Tyler Volume 1-et, amit hatalmas televíziós reklámkampánnyal hirdettek a német nyelvű országokban (The Best és Heaven & Hell címmel pedig Nyugat-Európában adott ki válogatást a CBS). Összezavarták az embereket a két különböző kiadású lemezzel. Mindenesetre a Best of lemezem platina minősítést ért el, a korábbi lemezkiadóm igazán kitett magáért.”

1989 óta egyedül 2010-ben nem jelent meg egy best of-lemeze sem, viszont 2009-ben három is napvilágot látott a Sonytól: egy kétlemezes de luxe kiadás Ravishing – The Best of Bonnie Tyler címmel, illetve egy olasz, szintén kétlemezes Flashback International: I Grandi Successi Originali címmel, valamint egy szimpla kiadvány, a Collections.

A lemezkiadóknak, úgy tűnik, megéri kiadni évente akár több CD-t is Bonnie slágereivel. Ráadásul idén júniusban ünnepli a művésznő a 60. születésnapját, így a jeles alkalomból ismét várható újabb gyűjtemény. 50. születésnapjára kiadott Greatest Hits lemeze 11 ország toplistájára került fel, ahol arany-, illetve platinalemez minősítést ért el. 2007-es Greatest Hits – From The Heart albuma pedig Írországban lett platinalemez.

A Sony Commercial Music Group ma Bonnie Tyler lemeze mellet megjelentetett egy kollekciót Gloria Estefan (Greatest Hits), Mariah Carey (The Collection) és Jennifer Rush (The Power of Love-The Best Of) legjobb dalaiból is. A lemez magyarországi online lemezboltokban rendelhető, illetve a MeadiaMarktban lesz kapható.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek