Starity

Thalía új albuma már tripla platina Mexikóban

2010. május 23. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Primera fila című unplugged a tavaly decemberi megjelenését követő harmadik napon már aranylemez volt Mexikóban, azóta a nemzeti top 100 első öt helyezettje között van. A Billboard latin slágerlistáin is az első helyen debütált.

hirdetés
Thalía új albuma már tripla platina Mexikóban

A Primera fila ('Az első sorban') című akusztikus albummal Thalía a legnagyobb álmát valósította meg – már ami zenei pályafutását illeti. S nem hiába tette, hiszen fogadtatása felülmúlt minden várakozást szülőhazájában, Mexikóban, ahol már szinte elfelejtették. Az album – kisebb megszakításokkal – már 24 hete vezeti a Mexikói Hang- és Videófelvétel-gyártók Szövetsége (AMPROFON) által összeállított, hivatalos Top 100 nemzeti lemezeladási listát – megjelenése óta egyszer nem csúszott le az első öt hely közül – és nemrég szerezte meg a harmadik platinalemez minősítést.

A koncertalbum felvételére 2009. július 29–30-án került sor a floridai Coral Gables városkában, a Miami Egyetem BankUnited Center elnevezésű sportcsarnokában, ahol az énekesnő 13 kiváló zenész kíséretében 16 dalt énekelt fel – melyek közül 13 került fel a lemezre, kettő bónuszdalként vásárolható meg az interneten, egy pedig kiadatlan – mintegy 350 fős, meghívottakból álló közönség előtt. A produkció olyan jóra sikeredett, hogy minden bizonnyal elhallgattatta azokat a kételkedőket, akik szerint Thalía csak a telenovella-sikereiből felfuttatott „megcsinált sztár” lenne.

Az énekesnő, akire 30 éves zenei karrierje során mindvégig jellemzőek voltak a látványos show-k és az extravagáns, szexi megjelenés, ezennel elhatározta, hogy szakít a sztereotípiákkal, és majdnem smink nélkül, egyszerű, hétköznapi viseletben áll ki a színpadra, hogy a közönséget csakis a hangjával bűvölje el. Bár egyes vélemények szerint semmi szükség nem volt arra, hogy vokális képességeit bizonyítsa, az eredmény a vártnál sokkal jobb volt. „Mindig is szerettem volna készíteni egy élő lemezt, de akkoriban soha nem voltak támogatóim. Most megvan az a csapatom, aki beleszeretett ebbe a CD/DVD-be, mely velem remeg” – nyilatkozta az énekesnő, aki az albumot karrierje mesterművének tekinti.

Az akusztikus koncert CD-n és DVD-n jelent meg a Sony Music Latin kiadótól, producerei Áureo Baqueiro és Tommy Mottola. Hat vadonatúj dalt, hat feldolgozást és egy egyveleget tartalmaz az énekesnő négy legnagyobb slágeréből. A dalok között két duett is hallható. A bemutatkozó single a nagy sikerű Equivocada.

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51KKo5xb3jL._SL500_AA300_.jpg

 

Számlista

  1. Cosiéndome el corazón ('Foltozom be a szívemet')
  2. Enséñame a vivir ('Taníts meg élni')
  3. Qué será de ti (Como vai você) ('Mi lehet veled')
  4. Cómo ('Hogyan')
  5. El próximo viernes ('A következő pénteken')
  6. Medley (Egyveleg) (Entre el mar y una estrella / Piel morena / No me enseñaste / Amor a la mexicana)
  7. Estoy enamorado ('Szerelmes vagyok' – duett Pedro Capóval)
  8. Equivocada ('Tévedésben')
  9. Brindis ('Pohárköszöntő')
  10. Con la duda ('Kétséggel' – duett Joan Sebastiannal)
  11. Cuando te beso ('Amikor megcsókollak')
  12. Ya lo sabía ('Már tudtam')
  13. Mujeres ('Nők')

Digitális bónuszdalok:

  1. Ay, amor ('Jaj, szerelem')
  2. Pienso en ti ('Rád gondolok')

A Primera fila – CD és DVD – megvásárolható az USACD.hu online zeneáruházban. További információk az albumról a Wikipédiában olvashatóak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek