Starity

Selena Gomeznek „tizenhárom oka volt”

2011. február 22. 10:10   |   Szerző: rheuska

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Film készül Jay Asher amerikai író első regényéből, a Tizenhárom okom voltból, melynek főszerepét Selena Gomez kapta.

hirdetés
Selena Gomeznek „tizenhárom oka volt”

Sokak szerint minden idők egyik legmegrázóbb, de emellett legtanulságosabb fiataloknak szóló regénye a Th1rteen R3asons Why című könyv, melyet Jay Asher írt. Mintha kifejezetten a bestsellerlista élére írta volna: visszafogott, mély mondanivalóval bír, ugyanakkor mindenki számára megközelíthető.

A történetben – mely nálunk is megjelent Tizenhárom okom volt címmel a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában – Clay Jensen az iskolából hazaérve egy csomagot talál a küszöbön, mely hét darab kazettát tartalmaz. A hét kazetta tizenhárom oldalán pedig volt osztálytársa, a lány, aki tetszett neki, Hannah Baker meséli el, hogy mi, vagyis pontosan ki volt az a tizenhárom személy az életében, akik miatt ő öngyilkosságot követett el.

Kétségtelenül szokatlan szerep ez a kedvenc Waverly Place-en lakó varázslólányként megismert Selena Gomez számára – hisz mindeddig inkább vígjátékokban szerepelt – ám most végre megkapja a lehetőséget, hogy drámai produkcióban is megmutathassa: igenis van helye a szakmában. Őt választották ugyanis Hannah szerepére.

A regény írója (a fenti képen Selena mellett) saját blogján a következőt nyilatkozta Selenáról: „2009 nyarán vettem meg a Princess Protection Programot egy DVD-üzletben. Az eladó megkérdezte, hogy a lányomnak, vagy unokahúgomnak lesz-e. Nem mondhattam el az igazi okot, így csak annyit mondtam, nekem lesz, majd kirohantam az üzletből. [...] Ennél a pontnál talán túl kötözködős hangulatomban voltam, de úgy voltam vele, nem szükséges, hogy filmen lássam a könyvet ahhoz, hogy elégedett legyek vele. [...] Selena Gomezről csak anynit tudtam, hogy a magazinok szeretik a címlapokra rakni, mindenféle tiniszívtipróhoz kötve őt.

Megvettem hát azt a DVD-t, és leültünk a feleségemmel, hogy megnézzük. Beismerem, elég szkeptikus voltam. Azt hittük, ismerjük Selenát a magazinok meg a tv-sorozata alapján (ez pedig alapvetően szomorú, mert hát maga a könyv is épp a sztereotípiákról szól!). És bár a film nagy része pozitív volt és nevetséges, mégis felfedeztem Hannah Baker vonásait a játékában – bizonyos arckifejezéseket, melyek a könyv egy-egy jelenetére emlékeztettek. Kirázott tőle a hideg! A saját szememmel láttam magam előtt, ahogy a pozitív hozzáállású Hannah szépen lassan elveszti a reményt. De vajon csak én voltam így vele? Mire a film véget ért, odafordultam Joan Marie-hez, aki ugyanannyira félti Hannah-t, mint én, ő pedig azt mondta: »Adnod kell neki egy esélyt, kirázott tőle a hideg!«”

A megjelenési időpontról és a szereplőgárdáról még nem érkezett hír, ám aki nem tud várni vagy van egy szabad délutánja, addig is beszerezheti a könyvet a legközelebbi nagyobb könyvesboltban. Érdemes!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek