Starity

"Aki verset mond, költővé kell növekednie"

2010. június 01. 09:09   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén tizenhatodszorra rendezik meg Balatonszemesen az Országos Latinovits Zoltán Vers- és Prózamondó Találkozót a színészkirály halálának 34. évfordulója alkalmából.

hirdetés
"Aki verset mond, költővé kell növekednie"

Balatonszemesen 2010 nyarán 16. alkalommal rendezik meg a színművész emlékére immár hagyományossá vált versmondó versenyt. Kicsiket és nagyokat, diákoktól a nyugdíjasokig sok embert mozgat meg ez a rendezvény évről-évre.

A verseny időpontja június 4-5-6, melynek a Latinovits Művelődési Ház ad otthont Szemesen. Akik ellátogatnak a programra (akár csak nézőként), biztosan nem fognak unatkozni.

Az első nap a balatonszemesi temetőben kezdődik, koszorúzással és megemlékezéssel, Latinovits Zoltán és Csonka Márta nyughelyénél. Később a művelődési ház emeleti kiállítótermében fotókiállítást tekinthetnek meg az odalátogatók.

Másnap a verseny elődöntője zajlik, a napot egy szentmise zárja a Római Katolikus Templomban. Vasárnap kerül sor a díjkiosztó gálára, az eredmények kihirdetésére. Ekkor átadásra kerül a Latinovits Zoltán-díj.

Ha valaki kedvet kapott ellátogatni, bátran tegye meg. S ki tudja, jövőre talán az egyelőre még csak látogató is kedvet kap ahhoz, hogy ezen a versenyen 2011-ben megméretthesse magát. A részletek elolvashatóak a Latinovits Zoltán Alapítvány weboldalán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek