Starity

Film készült a U2 riválisáról

2011. április 02. 14:02   |   Szerző: prézli

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az együttes a U2-val egy időben indult, de később a zenetörténelem szemétdombjává váltak. A Killing Bono pedig az ő történetüket dolgozta fel.

hirdetés
Film készült a U2 riválisáról

A U2 Európa egyike azon bandájának, amely a The Rolling Stones  és a The Beatles után világviszonylatban híres is lett, mára pedig legendává váltak. Felmérések szerint az együttes a világ legjobban kereső zenekara: 150 millió eladott lemez és 22 Grammy-díj tulajdonosai, életüket pedig már számtalanszor megfilmesítették.

A Killing Bono kivételesen nem az ő karrierjüket dolgozza fel. A kezdetekben a Shook Up! a U2 riválisának számított, de végül a süllyesztőben végezték, miközben az ír banda a világ leghíresebb együttesévé nőtte ki magát.

A film Neil McCormick könyve, a Killing Bono: I Was Bono's Doppelgänger alapján készült el, és maga a szerző is tagja volt a Shook Up!-nak.

„A U2 és közöttünk körülbelül tíz százalék volt a különbség, és ez a tíz százalék a szerencse volt” – magyarázta a szerző.

A film valójában nem a kudarcokról vagy a szakmai bukásokról szól, hanem hogy milyen kemény a show-biznisz.

McCormick filmbeli karaktere Ben Barnes – a Narnia krónikái Caspianja –, aki sokban különbözik az eredeti figurától; ellenszenvesebb, de az ambícióktól vezérelve sok hibát követ el.

Barnes a következőket nyilatkozta a filmről: „Úgy emlékszem, ez volt az első forgatókönyv, amelynek minden oldalán elnevettem magam. Tudtam, hogy el kell játszanom ezt a szerepet, hiszen nem kell túl komolyan vennem  az egészet. Jó vagyok abban, hogy nevetségessé tegyem magam mások előtt.”

A film április 1-jén debütált a brit mozikban, április 14-én Oroszországban, július 14-én pedig Franciaországban is bemutatják.

Egyébként a Killing Bono a januárban elhunyt Pete Postlethwaite utolsó alakítása.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek