Starity

Közeleg a 2011-es Eurovíziós Dalverseny

2011. május 02. 16:04   |   Szerző: xxangi20xx

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hamarosan megrendezésre kerül az 56. Eurovíziós Dalfesztivál, melynek idén Düsseldorf ad otthont. Ismét nagy felhajtás övezi a dalversenyt és előkészületeit, munkás kezek és álmatlan éjszakák jellemzik a mostani napokat.

hirdetés
Közeleg a 2011-es Eurovíziós Dalverseny

Újfent elrohant egy év, és már nem kell sokat várnunk Lena Meyer-Landrut trónfosztójára, ugyanis egy éve ő nyerte a 2010-es Eurovíziót.

Az Eurovíziós Dalversenyt minden évben nagy figyelem övezi, a nézőket az előző években 100 és 600 millió közé becsülték. Az idei magyar induló Wolf Kati lesz, aki már Düsseldorfban tevékenykedik, és a Szerelem, miért múlsz? című dalának angol–magyar kevert nyelvű verziójával fogja képviselni hazánkat, melynek címe What About My Dreams?

Idén Magyarország lehet a legesélyesebb a győzelemre, sokan csak Svédország és Azerbajdzsán versenyzőjét találják Kati méltó ellenfeleként.

A négy nagy ország versenyzőin kívül minden indulónak részt kell vennie egy elődöntőn, hogy továbbjuthasson a döntőbe. Idén két elődöntő kerül megrendezésre 19-19 indulóval, amiből csak 10-10 produkció kvalifikálhatja magát a döntőbe. Az első selejtező május 10-én, a második pedig 12-én lesz. Wolf Katiért május 10-én szurkolhatunk, de a szabályok miatt sajnos nem szavazhatunk rá.

Vasárnap elkezdődtek a nyilvános próbák is, ahol hatalmas zűrzavar és sürgés-forgás uralkodott. Az óriási arénában az orosz versenyző sikeresen el is tévedt, emiatt majdnem le is késte a próbáját. „Micsoda őrült nap! Nem tudjuk, hogy mit kell csinálnunk, vagy hogy egyáltalán hol vagyunk” – lihegte Alex Vorobyov a színpadra menet.

Wolf Kati hétfőn 13.40 és 14.20 között, majd május 6-án 30 percen át próbálhat, amit majd a rajongók is megtekinthetnek egy összefoglaló videóban.

A két elődöntőt és a május 14-én megrendezett finálét élőben közvetíti a Magyar Televízió.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek