Starity

Budapesten koncertezik a Road zenekar

2011. május 10. 18:06   |   Szerző: _ToTo_

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Felnőtt egy új zenészgeneráció, akik mára már magabiztosan mozognak a színpadon, és tökéletes karmesterként szerepelnek a közönség előtt.

hirdetés
Budapesten koncertezik a Road zenekar

Az elmúlt néhány évben kikupálódott banda példaképe lett a fiataloknak, és velük együtt nő fel, s válik a kezük közt felnőtté egy új generáció. A Roadnak és a hasonló zenekaroknak jóval nagyobb a felelősségük, mint csupán szavakat egymás után dobálni és elénekelni; az általuk jegyzett gondolatok vezetik a fiatalokat. Ennek a megtisztelő és nehéz kihívásnak Máté és zenekara sikeresen tesz eleget.

A zenekar 2004-ben alakult, első bemutatkozó lemezük is ekkor jelent meg Nem kell más címmel. A kiadott korong alacsony költésgvetésből készült el saját és baráti forrásokból. Az elkészült lemezen 12 dal található, melyről az első klip a Nélküled című dalhoz készült. Ezt követően a zenekar országos turnéra indult, és időközben, 2005 tavaszán elkészült a második videoklip is a címadó dalból, ez volt a Nem kell más.

2006 márciusában jelent meg a második albumuk, Második harapás címmel. A korongon 12+1 dal kapott helyett, mely a megjelenés hetében felkerült a MAHASZ top 40-es listájára. A lemezről az első klipes dal a Ne mondd lett, Koránt Márton közreműködésével. Közel egyévnyi koncertezés után, 2007 márciusában elkészült a korong második klipje is, mely a zenekar történetének legnagyobb kaliberű kisfilmje lett 1000 lépés címmel.

2008 márciusában jelet meg a 3. album Aranylemez címmel, melyet már ezúttal profi körülmények között rögzítettek profi stábbal egy érdi studióban. A lemesz a MAHASZ top 40 első helyén nyitott a megjelenés hetében, és hetekig tartotta is magát a csúcson. A lemez első klipje a Visszahárom című dalhoz készült, mely rallyhimnuszként maradt emlékezetes. A második klip az albumról az Aki szabad című dalhoz készült.

A zenekar 5 éves évfordulója alkalmából 2009-ben dupla albumot adtak ki Heves megye lordjai címmel, amolyan digitális emlékkönyvre emlékeztetve. A kiadványon megtalálható az addig elkészült összes videoklip, egy koncertfelvétel és egy dokumentumfilm a zenekarról. A lemez zenei anyagáról pedig a Nem rólunk szól című dalhoz készült videoklip.

2010-ben látott napvilágot a negyedik studióalbum Emberteremtő címmel. A zenekar azóta is folyamatosan turnézik. Több neves előadó mellett felléptek az Ákos IKON koncertrendezvényen is. A negyedik studióalbum első klipje a Nem elég című dalhoz készült, melynek főszereplője Oroszlán Szonja.


Road: Nem elég

Legújabb lemezbemutató turnéjukkal jelenleg is járják az országot. A turné főbb állomásai Miskolc, Győr, Eger, Salgótarján, és május 24-én Budapesten a Zöld Pardon lesz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek