Starity

Eurovízió: a második elődöntő

2011. május 12. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mezőny második fele is megmérkőzött egymással Düsseldorfban, a továbbjutókat pedig már ki is hirdették.

hirdetés
Eurovízió: a második elődöntő

A 2011-es Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjéből már továbbjutott 10 ország, ám a mezőny második fele – a következő 19 ország még hátra volt. Ők este kilenc órai kezdettel küzdöttek meg egymással a döntőbe jutásért, a Fortuna Düsseldorf Arenában.

Anke Engelke jó hangulatban kihirdette nem sokkal este 11 óra előtt a tíz továbbjutó országot. A feszültség hatalmas volt, hiszen a tét a döntőbe jutás, ezután pedig mindegyik országnak esélye lehet a végső győzelemre. Kilenc országnak ez már nem sikerülhet, hiszen végleg búcsúztak a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiváltól.

Íme a 10 továbbjutó ország említési, és nem helyezési sorrendben:

1. Észtország
2. Románia
3. Moldova
4. Írország
5. Bosznia-Hercegovina
6. Dánia
7. Ausztria
8. Uktrajna
9. Szlovénia
10. Svédország

A verseny szombaton, május 14-én folytatódik Düsseldorfban a Fortuna Arénában. Az eddigi szabályok még mindig élnek, melyek szerint Magyarországról nem lehet Magyarországra szavazni. Csakis külföldről adhatják le a nézők a voksaikat, ami azt jelenti, hogy Ukrajnából, Szerbiából, Horvátországból, Romániából, és a többi külföldi országból akár a fórumozók is szavazhatnak.

Szombaton már mind a 43 országból él a voksolási lehetőség. A Magyar Televízió 20.25-től „Készülünk a döntőre” című műsort indít, melyben Katit tárgyalják ki, magát a versenyt pedig a megszokott időben, 21.00-kor közvetítik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek