Starity

Joan Jett tanácsot osztogatott a diákoknak

2011. június 01. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Joan Jett és Kenny Laguna május 23-án egy edmondsi iskolában jártak, és feleltek pár diák kérdésére, illetve személyes tapasztalataikról tartottak beszámolót a tanulóknak.

hirdetés
Joan Jett tanácsot osztogatott a diákoknak

Május 23-án Joan Jett fellépett a Scriber Lake Alternative High School középiskolában, Edmondsban. Az iskola egyik tanítója, Greg Lange kérte meg rá, hogy tartson beszédett a diákoknak egy hétfői napon, Joan pedig természetesen elfogadta. A tanár meglepően sok hasonlóságot talált a rock'n'roll királynőjének titulált énekesnő és a tanulói között, és gondolta, tökéletesen tudna hatni a tanulóira.

Elmondta, hogy az American Idol és a Dancing With The Stars ugyan nem rock'n'roll, de ők azok! Persze erre a kijelentésre mindenki vad éljenzésbe kezdett. Az előadás része volt, hogy Joan és régi producer barátja, Kenny Laguna a diákok kérdéseire válaszolt, illetve többen is kérték őt, hogy hadd öleljék meg – s ezeknek mind eleget tett.

Egy kérdező kíváncsi volt rá, az énekesnő mennyire szereti a rock'n'roll műfaját, valamint a 16 éves Abby Boese azt is elmondta, hogy Joan képes most is megérteni a hírnév ellenére, hogy ma mi zajlik a fiatalok lelkében.

Az előadás célja az volt, hogy Joan és Kenny minél több diákot ösztönözzön arra, hogy megkapják a diplomájukat, és olyan szakmát válasszanak maguknak, amit szeretnek is – mint Joan, bár köztudott, hogy ő otthagyta a középiskolát az 1970-es években a The Runaways-turnék miatt, de később visszatért a tanulmányaihoz.

„Büszke vagyok magamra, hogy végül ezt tettem” – nyilatkozta arra célozva, hogy visszament az iskolájába továbbtanulni. – „Ez fontos az életedet nézve, hiszen sohasem tudhatod, mi fog érni téged.”

Kenny Laguna pedig azt tanácsolta a diákoknak, hogy ne féljenek elérni az céljaikat, főleg, ha azok elérhetőek; és ha szeretik a zenét, akkor nyugodtan legyenek zenetanárok, de ne Elvisek, valamint ténylegesen tűzzenek ki maguknak valami célt a hátralévő életükre: „Az iskola fegyelmezettséget ad mindenkinek” – mondta Kenny, amivel Joan Jett is egyetértett.

„Az én lázadásaim sohasem az iskolával, vagy a szüleimmel voltak kapcsolatosak” – tette hozzá Joan, aki az előadás alkalmával ösztönözte a diákokat, hogy mindig maradjanak erősek, amilyen ő is volt annak idején. „Több önkifejezésre lenne szükségünk ma a világon. Nem minden nap lesz jó nap.”

Elmondta továbbá azt is, hogy az „öltözz úgy, mint egy lány, viselkedj úgy, mint egy lány” módszer nem jött be neki. Megoszotta a diákokkal azt is, hogy Japánban voltak a The Runaways bandával a legnépszerűbbek, ahol a nők csak másodrangúak, ezzel ösztönözve a diákokat, hogy ne féljenek a társadalmi normáktól, tegyék azt, amit a szívük diktál.

Az egész előadás órákig tartott, de a diákok sok inspirációt kaptak alatta. A végén megkérdezték, mit kaptak Joan látogatása alatt. Az egyik tanuló rögtön felelt: „Mi vagyunk a rock 'n' roll! Hogy tovább kell tanulnunk, élni kell ezzel a lehetőséggel, ami mindenkinek megadatik.”

Minden tanuló boldogan távozott haza az iskolából, valamint Joan és Kenny is, akik minden bizonnyal boldogok lehettek, hogy megértették a diákok a hozott üzenetet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek