Starity

Lányuk elvesztése miatt váltak el?

2010. június 16. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bizonyára nincs olyan felnőtt, aki ne hallott volna az olasz Al Bano–Romina Power-házaspár alkotta duóról, vagy ne ismerné a világhírű Felicità című számukat. Szinte hihetetlen, hogy dalaikat máig játsszák a rádiók, azonban ők már 11 éve nem is beszélnek egymással.

hirdetés
Lányuk elvesztése miatt váltak el?

Al Bano (67) délolasz énekes — becsületes nevén Albano Carrisi — és Romina Francesca Power (58) amerikai–mexikói származású olasz énekes-színésznő az 1960-as években ismerték meg egymást, s 1970-ben kötött házasságukkal együtt egy népszerű olasz popduó is alakult (Al Bano & Romina Power), amely főleg az 1980-as években remekelt olyan slágerekkel, mint a Felicità (Felicidad), Ci sarà, Libertà (Libertad), Sharazan, Vincerai (Vencerás) stb. Legtöbb albumukat spanyolul is felvették, így óriási sikereket értek el Spanyolországban és Latin-Amerikában is.

1994-ben azonban bekövetkezett a családi tragédia: elsőszülött lányuk, Ylenia Carrisi (1970) világjáró költő, festő, olasz televíziós híresség január 6-án máig tisztázatlan körülmények között eltűnt New Orleansban. Az akkor 24 éves szőke hajú lányt legutoljára egy szálloda előtt látták a városban egy utcai zenész, Alexander Masakela társaságában. A zenészt a rendőrség azonnal letartóztatta, viszont bizonyítékok hiányában később szabadon engedték. Egy biztos őr viszont azt állította, hogy látott aznap egy szőke hajú lányt beleugrani a Mississippi folyóba, akinek az utolsó szavai ezek voltak: „Én a vizekhez tartozom.”

Az eset után természetesen elindultak a pletykák és az olasz sajtó spekulációja. Rominát többször megkeresték olyanok, akik állították, a lányuk él, és ő máig bízik abban, hogy egyszer visszatér hozzá. Al Bano azonban inkább a biztonsági őr vallomásának hisz, és spanyol nyelvű interjúban elmondta: „Ezek valóban az ő szavai voltak, hiszen jól ismertem a lányom stílusát, költő volt.”



Az eset után 5 évvel, 1999-ben lett vége a közel 30 éves házasságnak. Romina Power szerint a döntés közös megegyezéssel született, de az ő kérésére indult el a válás. Hogy ebben mekkora szerepet játszott Ylenia elvesztése, nem derült ki. Bár nem haragban váltak el, az egykori álompár azóta, vagyis pontosan 11 éve nem is beszélt egymással. Slágereik viszont örökké élni fognak!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek