Starity

Kanada is Harryt akarja

2011. július 06. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője után nem sokkal olvashattunk arról, hogy Oroszország szívesen látná Harryt királyukként, a napokban azonban kiderült: Kanada is a trónjára ültetné Harry herceget.

hirdetés
Kanada is Harryt akarja

Ugyanakkor még Kanada leglelkesebb monarchistái is elfogadják, hogy a 2300 mérföldes szakadék London és Erzsébet királynő legnagyobb állama között valamiféle akadálynak számíthat.

Egy olyan álomfő azonban, amely mindössze két-három évente látogatja meg az országot, csupán a republikánusok kezére játszik.

Ahogy Vilmos herceg és Catherine hercegnő Cambridge-be érkezésére készültek két hete, a kanadai királypártiak új megoldással hozakodtak elő az ősi problémára: helyezzék Harry herceget a kanadai trónra.

Azt akarják, hogy Harry herceg, aki harmadik a trónöröklési sorban, költözzön a fővárosba, Ottawába, hogy a királyi család állandó jelenlétét biztosítsa, és elcsöndesítse azokat, akik hisznek abban, hogy az országnak egy választott államfőre van szüksége.

Etienne Boisver, a Monarchist League of Canada (Kanadai Monarchista Szövetség) Québec tartományi szóvivője úgy véli, hogy a királyi család olyan intézmény, amely tudja, hogy mikor kell újra feltalálnia magát, és hiszi, hogy most jött el az ideje a radikális változásnak.

„Harry herceg, akinek gyakorlatilag semmi esélye sincs, hogy király legyen, idetelepülhetne, és létrehozhatná a királyi család egy kanadai ágát” –mondta.

Valószínűleg ez csak hiú ábránd marad a kanadai monarchisták számára, hisz Károly herceg két évvel ezelőtti québeci látogatása kudarcba fulladt a tüntetők miatt, most pedig egyedül Québecben nem fogadták teljes örömmel az újdonsült hercegi párt: a több száz éljenző között mintegy három tucat tiltakozó is felbukkant, akik úgy vélték, a látogatás a Québec fölötti angol dominancia jelének minősül.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek