Starity

Bonnie Tyler és Meat Loaf duettre készülnek?

2011. július 31. 14:02   |   Szerző: bazsi888

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A reszelős hangú rockdíva és a heavy metal egyik úttörője, vagyis Bonnie Tyler és Meat Loaf zenei stílusa is sokban hasonlít, illetve pályájuk során is többször dolgoztak együtt, de közös dal még nem született... eddig.

hirdetés
Bonnie Tyler és Meat Loaf duettre készülnek?

Bonnie Tyler 1983-óta képvisel egyedi zenei stílust, amit Jim Steinman alkotott meg számára. Az a Jim Steinman, aki 1975-ben megírta a dalokat Meat Loaf bemutatkozó, Bat Out of Hell című albumára, amiből közel 50 millió példány kelt el, és a mai napig a világ 10 legnagyobb példányszámban eladott albumai között szerepel. Mindkettejük zenei producere és dalszövegírója Steinman volt, ezért már a nyolcvanas években várták a rajongók, hogy a két világsztár egy közös dal erejéig összeáll, de hiába.

Meat Loaf a hamarosan megjelenő Hell in the Hand Basket című lemezének kapcsán elmondta: „Nos, többször próbáltak összehozni Bonnie Tylert és engem közös éneklésre, de valahogy sosem jött össze. Viszont most úgy gondolom, nagyon jó lenne.”

A kritikusok szerint egy közös dal garantáltan a mennybe repítené a két világsztárt, hiszen a duettet már közel három évtizede várják a rajongók. Egyelőre azonban be kell érni a Heaven & Hell című válogatásalbummal, ami augusztus elején jelenik meg a Sony Music jóvoltából, és amely felváltva tartalmazza Bonnie és Meat Loaf legnagyobb, többnyire Jim Steinman által komponált slágereit. Bonnie Tylertől felcsendül többek között a Holding Out for a Hero, If You Wrere a Woman vagy a Total Eclipse of the Heart, míg Meat Loaftól a Bat Out of Hell, a Cherrel közös Dead Ringer for Love vagy a Two Out of Three Ain't Bad. Ezt a kiadványt már 1989-ben megjelentették. 1993-ban kiadott változata Nagy-Britanniában lett aranylemez, és a 2003-as kiadás Írország top 50-es listájára került fel. Hogy a most megjelenő változathoz csatolnak-e extra tartalmat, még nem tudni. Mindenesetre a Sony Music 20 év elteltével is esélyt lát arra, hogy meglesz a kereslet az új, díszdobozos kiadványra.

Bonnie Tyler & Meat Loaf
A Sony Music szerint: Szépség és a szörny, azaz Bonnie Tyler és Meat Loaf

Érdekesség

Meat Loaf, azaz Marvin Lee Aday Texasban született, túlsúlya miatt az iskolában folyamatosan bántották, illetve részeges apja is terrorizálta. Az iskola befejezése után Los Angelesbe ment szerencsét próbálni, ahol musicalszínészként debütált, majd megismerkedett Jim Steinmannal, amit a zenetörténelem a rockzene nagy találkozásaként emleget.

Közös munkájuk eredménye tette Meat Loafot a heavy metal műfaj egyik úttörőjévé, meghódította a Billboard-toplistát és milliós számban keltek el lemezei. Szerepelt zenés filmekben is, többek között a Rocky Horror Picture Show-ban. A 80-as években elment a hangja, a lemezkiadó lemondott róla, családja elhagyta, és a droghoz nyúlt. 1993-ban lépett újra színpadra, amikor Steinman megírta neki a Bat Out of Hell II. Back into Hell című albumát, amiből szintén tízmilliók keltek el világszerte. Legismertebb slágere a 12 perces I Would do Anything for Love, ami 21 ország toplistáját vezette. Több sikeres lemez után 2006-ban megjelent a Bat Out of Hell III. The Monster is Loose című albuma, epizódszerepet kapott a Monk, a flúgos nyomozó és a Dr. House című sorozatokban is, valamint Hugh Laurie is zenélt legutóbbi, Hang Cool Taddy Bear című lemezén. Életéből mozifilm készült, két Grammy-díj-jelölést is kapott.

Bonnie Tylerrel 1997-ben, a Whistle Down the Wind című Andrew Lloyd Webber–Jim Steinman-musical zenei albumán dolgoztak együtt, ezen belül a Meat Loaf által énekelt Kiss is a Terrible thing to Waste című dalban Bonnie Tyler volt a vokalista: ez az egyetlen dal, amelyben eddig közösen énekeltek. 1993-ban Németországban a German ECHO-díj-átadó gálán Bonnie az év legjobb nemzetközi énekesnője, míg Meat Loaf az év legjobb nemzetközi énekese díjat kapta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek