Starity

James McAvoy drogfüggőt alakít

2011. augusztus 14. 22:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színész kapta meg a híres regény filmváltozatának főszerepét, mely a Filth címet viseli. McAvoy egy drogfüggő rendőrt fog alakítani a produkcióban.

hirdetés
James McAvoy drogfüggőt alakít

Újabb filmhez igazolt az X-Men: Az elsők sztárja. A skót színész ugyanis megszerezte a Filth címet viselő produkciónak a főszerepét, melyben egy drogfüggő rendőrtisztet fog alakítani, aki – szenvedélybetegsége ellenére – mindenáron előléptetésre vágyik.

A filmadaptáció a Trainspotting írójának nevéhez fűződik, s az alkotásban McAvoy mellett feltűnik Jamie Bell és Alan Cumming is. Míg Bell fiatal társát, addig Cumming a főnökét alakítja majd a történetben, melynek forgatása 2012 januárjában kezdődik.

A regény első kiadása 1998-ban jelent meg, ám az írója – s immáron a film producere –, Irvine Welsh biztosra veszi az elsöprő sikert: „A rendező egy kicsit átgondolta a forgatókönyvet, és briliáns munkát végzett. Elkapta a lényeget, és nagyon érdekes vonásokat vitt bele. Tulajdonképpen teljesen átalakította a nyelvezetét, és így már biztosan remek film lesz belőle ezzel a stábbal.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek