Starity

Ősszel is divatosan

2011. augusztus 31. 11:11   |   Szerző: xBlondie

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Most, hogy már csak egy nap választ el minket a szeptembertől, ideje átnézni, milyen ruhákat érdemes beszerezni még a levelek lehullása előtt, hogy idén ősszel is divatos és stílusos anyagokba bújhassunk.

hirdetés
Ősszel is divatosan

Alapvetően klasszikus stílusú, de mégis eléggé bőrmegmutató szabásokat hirdettek be a hideg hónapok divatjának. A színek és a minták nagyszerűen tükrözik a természet és a város párhuzamát, de az urbán sötét színű ruhák mellett a világosabb árnyalatok is megjelennek. Nyugalom, kényelem és melegség jellemzi a 2011-es őszi–téli szöveteket.

Az őszre jellemző alapszínek (fekete, barna, búzasárga, homokszín, ezüstszürke, éjszínkék) mellett olyan érdekes és látványos színek dobják fel ruháinkat, mint a smaragdzöld, a klein kék, a mély rózsaszín, a skarlátvörös, a sáfrány sárga vagy éppen a királyi lila. Emellett, míg 2010-ben a teve szőrének színéhez hasonló kabátokba bújtunk, idén ez egy fokkal sötétebbé, „ősziesebbé” alakul – legalábbis ha bízhatunk Jill Stuart és Donna Karan divat-előrejelzéseiben.

Chanel

Melegséget sugárzó ruhákkal készül az új évszakra a Chanel. Szokásához híven ismét figyelemfelkeltő, extrém darabokat csempészett bele kollekciójába, hiszen, valljuk be, nem lenne könnyű elsiklani e bozontos yeticsizmák és kabátok fölött, melyeket fekete, barna, kék és piros ékszerekkel dobott fel. A kollekció jellegzetes darabja a prémmel díszített garbó.

Dolce & Gabbana

Mint tudjuk, a D&G fiatalosabb, lazább stílusirányzatot képvisel, és a divat követése helyett annak diktálása a célja. Így e márkának sikerült idén a legszexibb kollekciót összedobnia, melyet a kötött pulóverek, a kezeslábasok jellemeznek fehér, krém, szürke és lila színekkel. Bár maguk a ruhák nem tűnnek túl melegnek, a Chanel kollekciójában lévőkhöz hasonló bundák és a bozontos csizmák azzá teszik őket.

Balenciaga

Nehéz szövetek, merev válltömések, túlzott prémek – ezek jellemzik a Balenciaga egyes szöveteit. A ruhákon a világos, vidám és a sötétebb, szigorúbb színek keveredése látható. Érdekesség a technoszínek keveréke, a világostürkiz és a savsárga. Szöveteire kör alakú motívumok lettek kötve pöttyös hatást keltve (pöttyös ruhákat ezenkívül Victoria Beckham kifutóján láthattunk).

Phillip Lim

Phillip Lim divattervező kollekcióját a lendületes rövidnadrágok, bő kabátok, zsiráflenyomatos ruhák, foltozott kabátok jellemzik; a retró helyett újszerűbb, mókásabb viseletet álmodott meg.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek