Starity

10 hónap letöltendőt kapott Stohl András!

2011. szeptember 06. 14:02   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ma délután tartották Stohl András büntetőügye másodfokú tárgyalásának második napját. A korábbi 2 év 4 hónap letöltendő büntetést a mai napon tíz hónapra csökkentették.

hirdetés
10 hónap letöltendőt kapott Stohl András!

Stohl András másfél évvel ezelőtt okozott közúti balesetet alkohol és drog befolyása alatt. Szervezetében bort, kokaint és whiskyt találtak. A színész gépjárművével Budapestről tartott Fót irányába, amikor autója áttért a másik sávba, ahol két járművel ütközött. Az egyikük vezetője súlyosan, míg a másik enyhébben sérült.

Később a színész-műsorvezető nyilvánosan is elnézést kért, bűnösnek vallotta magát, nem tagadta, hogy alkohol és drog hatása alatt volt az incidens ideje alatt.

Stohl az utóbbi időben drogprevenciós célokkal valóságos canossajárásra indult, hogy minél több iskolában tartson előadást az alkolhol és a drog csapdáiról. Valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy a színész másodfokon jóval enyhébb büntetést kapott. Ezenkívül enyhítő körülménynek számít, hogy ő is megsérült a baleset során.

Az egész délelőtt tartó tárgyalást Shtol szavai zárták: „Egy ember vagyok, aki borzasztó nagyot hibázott” – mondta utolsó szó jogaként a vádlott. Majd hozzátette, hogy szeretné, ha Pál meggyógyulna, valamint bocsánatot kért minden értintettől.

Bár Stohl korábban azt nyilatkozta, nem számít börtönbüntetésre, a bíróság első fokon 2 év 4 hónap letöltendő büntetést szabott ki rá. A vádlott természetesen fellebezett, így a mai bírósági tárgyaláson ítéletét 10 hónap börtönbüntetésben határozták meg, valamint 600 ezer forint eljárási költség megfizetésére kötelezték. Jó magaviselet esetén akár már 5 hónap múlva szabadulhat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek