Starity

Tíz tévhit a szépségápolásról

2011. szeptember 10. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összegyűjtöttük a leggyakoribb szépségtippeket, melyek hamis tanácsoknak bizonyultak.

hirdetés
Tíz tévhit a szépségápolásról

1. A kiszáradt ajkakra megfelelő gyógyír a rúzs, szájfény vagy szőlőzsír

Az efféle ajakápoló-szereket jobb, ha elzárod ilyenkor. A rúzsok ugyan tartalmaznak hidratáló anyagokat, mégsem segítenek a hámló bőrfelületen. Legjobb, ha kifejezetten erre a célra gyártott terméket választasz, vagy – ha a probléma súlyosbodik, esetleg állandóvá válik – kikéred a bőrgyógyászod segítségét!

2. A szempillaspirál túlzott használata a szempillák töredezéséhez vezet

Ha megfelelően használod a terméket, és természetesen gondoskodsz róla, hogy lemosd lefekvés előtt, biztosan nem kell ilyen problémára számítanod. A legtöbb szempillaspirál ugyanis proteint és egyéb ápoló anyagokat tartalmaz, melyek kímélik a szempilláid, így nem kell attól tartanod, hogy károsodást szenvednek.

3. A vékony lányoknak nem kell félniük a narancsbőrtől

A bemélyedések nem csak a teltebb nőket veszélyeztetik, hiszen nem a bőr megereszkedettsége miatt alakul ki ez a „betegség”. A narancsbőr oka egy kötőszöveti gyengeség, így a vékonyabb testalkatúakat sem kímélheti. A narancsbőr elleni krémek sokat segítenek ellene, de elengedhetetlen emellett az állandó sportolás, hogy fitten tartsd a bőröd!

4. A fogkrém a legjobb megoldás a pattanásra

Ki ne ismerné ezt az általános mentőövet, melyet sokan használnak egy-egy buli vagy randevú előtt. Bár a fogkrémek általában rendelkeznek pattanás-összehúzó tulajdonsággal, a legtöbb termékben azonban az ehhez szükséges benzoil-peroxid meg sem közelíti azt az értéket, mely segítene a pattanásokon. Mindenképpen érdemes speciális készítményeket vásárolni probléma esetén.

5. A fürdés szárítja a bőrt

A száraz bőrt nem szabad azonnal testápolóval megrohamozni! A meleg víz testre-lélekre jó hatással van, így szárazság esetén mindenképpen szóba jöhet egy forró fürdő. Ilyenkor tanácsos félretenni a habfürdőt, s inkább csak megmártózni, csak ez után szabad a nedves bőrt vitaminokkal teli testápolóval kényeztetni.

6. A korrektor legyen két árnyalattal világosabb

Táskás szemekre tökéletes megoldást nyújtanak a megfelelő árnyalatú alapozók, azonban nem szabad túlzásba vinni a világos színeket. Sokkal természetesebb hatást kelt, ha bőrünkkel azonos színű terméket választunk, mely semlegesíti a csúnya karikákat.

7. A szappan nem szárítja a bőrt

A szappanok a hidratáló tusfürdők berobbanása óta sokat vesztettek népszerűségükből, hiszen lúgos kémhatásuk miatt felborítják a bőr pH-rendszerét. Sokaknál irritációt és bőrszárazságot okozhatnak, így mindenképpen érdemesebb kerülniük a szappanokat azoknak, akik érzékeny bőrrel rendelkeznek.

8. Speciális samponnal eltűnnek a töredezett hajvégek

A töredezettség megelőzésére és annak korrigálására gyártott samponok és hajápolási termékek csak részben segítenek a sérült hajon, mindössze ideiglenesen ragasztják vissza a hajvégeket. Természetes és hosszú „hatás” érdekében mindenképpen fodrászhoz kell fordulni, ugyanis a töredezett hajat 1-2 centiméterrel meg kell kurtítani, s kis idő múltán sokkal hosszabbnak tűnik a dúsabb hajszálak miatt.

9. A napi arcradír simábbá teszi a bőrt

Az arcunk gondoskodik egy természetes védőrétegről, így semmi szükség arra, hogy minden nap megtisztítsd a bőrödet, ugyanis a gyakori használattal ez a védőréteg elvékonyodik. Hetente kétszer elegendő leradírozni az elhalt hámsejteket, ha pedig bőröd érzékenyebb, a maszk használata javasoltabb.

10. Háromhavonta cseréld a sminkkollekciód

Semmi szükség arra, hogy három hónap után eldobd a kedvenc ajakápolód vagy szempillaspirálod. Minden egyes termék rendelkezik szavatossági idővel, s ez nem néhány hónap, hiszen a lejárati idő után megváltozik az állaga, színe és szaga is. Ha ismered a terméket, amit használsz, biztos lehetsz benne, hogy akár egy-két évig is veled maradhat, mielőtt újabbra cserélnéd.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek