Starity

Kezdődnek a Mercedes-Benz-divathetek

2011. szeptember 09. 15:03   |   Szerző: xBlondie

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A New York-i Lincoln Center, mint minden év őszen, ismét tele lesz élettel és divattal! Ideje, hogy ízlésesen felöltözött hölgyek és férfiak látogassák meg az épületet, hiszen megérkezett 2012 tavaszának trendje.

hirdetés
Kezdődnek a Mercedes-Benz-divathetek

A legtöbb, Mercedes-Benz-divathéten tartott divatbemutató New York City Lincoln Centerében zajlik le, ami 2010-ben lett a hivatalos helyszín (az előző a Bryant Park volt). Ez az óriási épület teszi ugyanis lehetővé, hogy egyszerre több show is menjen, így a tempót is kicsit felgyorsítják.

Majdnem 100 divatbemutatót lehet majd megnézni az említett divatheteken, de rengeteg tervező van, akik a munkájukat külön, a Milk Studiosban vagy privát manhattani helyszíneken kívánják bemutatni a nagyközönségnek. Néhány designer még a New York-i divathetek előtt lerendezi a műsorait, hiszen ebben az időszakban rengeteg divatújságíró és fotós utazik a híres városba.

Sok nemzetközi divattervező tartja meg divatbemutatóját a Mercedes-Benz-heteken, de nagy számban vannak, akik viszont Amerika északi részén. Egyesek, mint például Catherine Malandrino, prezentációkra cserélik a kifutóshow-kat, így a vendégek közelebbről is szemre vehetik a termékeket.

Az előkészületek az egyes bemutatókra órákig tartanak. A modellek már jóval a kivonulás előtt megérkeznek, hogy legyen idő elkészíteni a hajukat, sminkjüket, körmeiket. Ilyenkor óriási a nyüzsgés a színfalak mögött: sminkesek, fotósok, fodrászok, újságírók és más szervezők hemzsegnek körülöttük. Miután minden megvan, egy rövid „fotózás” következik, amelyen egyszerű mosollyal pózolnak a fotósoknak, akik a képeket magazinokhoz használják fel. Nem ritka egyébként, hogy egy modell csak a kifutómunkákra koncentrál ebben az időszakban. (Néhányan, mint például a Victoria’s Secret Chanel Imanje New York-i megjelenéseken kívül Milánóban és Párizsban is láthatóak.) Míg a modellek készülődnek, gyakran a designerek is interjút készítenek a kulisszák mögött, mielőtt egyáltalán a ruhák bemutatásra kerülnének a kifutókon.

Egy divatbemutató időtartama tíz és húsz perc között mozog, de sokkal tovább tart, mire valaki beléphet a helyszínre. Van, hogy egy-egy nagyon népszerű márkára órákat kell várni.

Idén olyan híres divattervezők tavaszi kollekciói kerülnek majd bemutatásra a Mercedes-Benz Fashion Weeken, mint Diane von Furstenberg, Vera Wang, Herve Lerger, Michael Kors, Ralph Lauren vagy éppen Calvin Klein.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek