Starity

Spongyabob káros a kisgyerekekre

2011. szeptember 14. 09:09   |   Szerző: Roxxy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy frissen végzett kutatás eredményei szerint a népszerű Spongyabob Kockanadrág rajzfilm nincs jó hatással a gyerekekre.

hirdetés
Spongyabob káros a kisgyerekekre

Angeline Lillard, a Virginiai Egyetem pszichológiaprofesszora 60 gyermek közreműködésével végezte el kutatását. A 4 esztendős piciket véletlenszerűen három csoportra bontották: az egyik csoport a Spongyabob című rajzfilmet, a másik csoport egy nyugodtabb mesét, a Caillout nézte, míg a harmadik csoport rajzolással töltötte az időt.

A 9 perces foglalkozás után gyerekek agyműködését vizsgáló teszteket végeztettek el, aminek az akadályait a szivacs nézői nehezebben vették, mint a többiek. A másik rajzfilmet megtekintő csoport, illetve a rajzoló gyermekek teljesítménye nagyjából azonos szintű, azaz átlagosan 12 ponttal több lett, mint azon kicsiké, akik Spongyabobot néztek.

„Valójában nem maga a televízió a hibás, sokkal inkább a szülő felelőssége, hogy odafigyeljen gyermeke tévézési szokásaira, és megválogassa, hogy mik azok a műsorok, amelyeket megnézhet” – mondta Dr. Christakis, a Washingtoni Egyetem Gyermekegészségügyi, Viselkedési és Fejlődési Központjának igazgatója.

A Nickelodeon csatorna szóvívője, David Bittler szerint ők nem 4 éves piciknek, hanem 6–11 éves gyermekeknek szánják a rajzfilmet, amely gyakran agresszív elemeket tartalmaz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek