Starity

Ismét győzött Spanyolország

2010. június 26. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Spanyolország június 25-én 2:1-re verte Chile válogatottját a Pretoria stadionban. A mérkőzést a chilei válogatott kezdte jobban, de az első gólt mégis a spanyol válogatott szerezte, ezután már bátrabban futballozott a fúria.

hirdetés
Ismét győzött Spanyolország

Spanyolország kezdőcsapatába visszatért Andrés Iniesta és a kezdőben ott volt még Fernando Torres is.
Mindkét csapat támadó felállásban szerepelt, bár Chilének egy döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz. (Ill. ha Svájc csapata nem nyer több góllal, akkor egy vereség is megfelelt volna a csapatnak.)
Chilének még sosem sikerült megvernie a spanyolokat, legnagyobb sikerük ellenük egy döntetlen volt.
A meccs kezdetén a chileiek akarata érvényesült inkább. A labdabirtoklás is kiegyenlített volt. Mindez odáig tartott, míg a 24. percben Torres labdát kapott a spanyol térfélről és a védőt lefutva tartott a kapu felé, azonban Bravo jó ütemben érkezett és egy pontos becsúszással elrúgta a labdát, de a labda Villához pattant aki az üres kapuba bombázta a labdát. (Ami 11 méterről nem, az ~35 méterről ment. :D) Spanyolország - Chile 1:0

Innentől kezdve a spanyolok bátrabban futballoztak. Egyre több százalékban birtokolta a labdát a seleccion és bátrabban indult meg a chilei 16-os felé.
Ez a 37. percben mutatkozott meg ismét, amikor Iniesta és Torres összejátszva készítette elő a helyzetet, majd előbbi Villának passzolta, de ő nem tudta kapura rúgni ezért visszaadta Iniestának, és ő egy pontos lövéssel a kapuba helyezte a labdát. Spanyolország ekkor már 2:0-ra vezetett.
Ekkor egy szabálytalanságot követően állította ki a mexikói bíró Estradát a chilei oldalról.

A szünetet követően Chile kettőt cserélt, ez a csere bejött hiszen a csereként beállt Millar 18 méterről szépített.

Az 55. percben spanyol oldalon is megtörtént az első csere, Del Bosque Torrest hívta le és helyére az Arsenal titánját, Fàbregast küldte. Innentől kezdve a spanyolok egy csatáros felállásban játszottak.
A 73. percben Xabi Alonsot hozta le Bosque helyére az ifjú Javi Martinezt küldte. Akinek ez volt az első mérkőzése a világbajnokságon.
Innentől kezdve azt lehet mondani, hogy a meccs unalmassá vált, hiszen a mérkőzés végéig szinte csak a spanyol térfélen járt a labda, a spanyolok lábán, már egyik csapat sem támadt, inkább őrizte a megszerzettet. Úgy passzolgattak, hogy a labda már nem is ment ki a pályáról, és a spanyolok a 3. cseréjüket már nem is tudták véghez vinni, bár David Silva kész lett volna beállni.

A folytatásban Spanyolország játszik Portugália ellen június 29-én.
Chile pedig Brazília ellen folytatja június 28-án.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek