Starity

Vettel nyert Valenciában

2010. június 28. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sebastian Vettel nyerte az Európa Nagydíjat, amelyet Valenciában rendeztek. Másodikként Lewis Hamiltont intették le, harmadik pedig a szintén Mclarenes Jenson Button lett.

hirdetés
Vettel nyert Valenciában

Nem volt izgalmaktól mentes a Valenciai futam, sőt már az időmérő is okozott meglepetést. Mindenki a jó szereplést várta Michael Schumachertől, hiszen új fejlesztésekkel érkeztek Valenciába. De a csoda elmaradt, sőt, olyannyira elmaradt, hogy Schumacher és csapattársa Nico Rosberg be sem fért a legjobb tízbe az időmérőn, s a futamon sem teljesítettek a legjobban. Nagy meglepetésre a Williams két pilótája Barichello és Hülkenberg viszont bekerült, ahogy a két Renault-os is.

A futamon is egészen simán ment minden addíg, amíg Mark Webber hátulról belehajtott Kovalainenbe, Webber szerencséjének köszönheti, hogy épségben kiszállt a Red Bullból. És itt kezdődtek a kavarodások a Safety Car bejövetelével. Vettel még pont el tudott menni előtte, Hamilton viszont kielőzte a SC-t így nyert egy kört, majd még vagy kilenc pilóta követte a példáját, így mindannyian pozíciót nyertek. Alonso, Massa viszont akik sportszerűek voltak, hatalmasat buktak emiatt. Amit a sportfelügyelők természetesen nem hagytak szó nélkül, Hamiltont boxutcaáthajtásra ítélték, de így is meg tudta őrizni második helyét. A többi szabálytalankodót 5 másodperccel hátrébb sorolták, így nem történt nagy változás.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek