Starity

Megjelent Björk új albuma

2011. október 12. 08:08   |   Szerző: bimbi93

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az extravagáns izlandi énekesnő 7. stúdióalbuma nap szerint október 10-én jelent meg világszerte. A szeptemberi halasztás és nagy várakozás után végre megjelent a várva várt remekmű.

hirdetés
Megjelent Björk új albuma

Az énekesnő után 14 élő és stúdió album áll, és tegnap megjelent a 15. albuma is, amely a Biophilia nevet viseli. Első videoklipje júliusban készült a Crystaline-hoz, majd szeptemberben a Moon követte. Mindkét dal megtalálható a vezető zenei listákon, és több dicséretet is kaptak. De az igazi elismeréseket az új album kapja már május óta, amikor ugyanis nyilvánosságra hozta a témáját.

Björk 2009 óta dolgozik a korongon – több zenész közreműködésével, de természetesen a zeneszerző maga Björk, munkássága egyik producere pedig férje, Matthew Barney. Az albumon tíz dal és két bónusz található. Az egyik ezek közül a Nattúra, amely Tom Yorke közreműködésével készült 2008-ban. Az albumon még megtalálható a bevezető kisfilmje is, amely egy dokumentumfilmhez hasonlóan bemutatja a Biophilia világát.

A lemezzel az énekesnő egy újabb műfajt készül tervezni, amelyet a kritikusok is alátámasztanak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek