Starity

Spanyolország kiütötte Portugáliát

2010. június 30. 07:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Spanyolország tegnap este küzdött meg Portugáliával a nyolcaddöntőbe jutásért. Várható volt, hogy mindkét ibériai csapat támadólag lép fel egymás ellen. Az első 3 percben már 2 spanyol helyzet is volt.

hirdetés
Spanyolország kiütötte Portugáliát

A meccset a spanyol válogatott kezdte, és egyből támadólag léptek fel. Az első kapurarúgást Fernando Torresnek tulajdoníthatjuk, aki az 1. percben csavarta kapura a labdát és Eduardonak máris mentenie kellett. Majd a 3. percben David Villa kicsit messzebbről próbálkozott, de Eduardo ezt is sikeresen hárította. Villa a 7. percben is megtalálta a portugál kaput és 9 méterről próbálkozott, de a portugál kapus odaért és kivédte a kapura tartó jabulanit.

Ezután a portugál csapatnak voltak villanásai. (Nem is kicsik.) A 21. percben Tiago 20 méterről küldte kapura a labdát, Casillas a labdát felfelé ütötte, azonban az ott maradt, és erre érkezett Almeida, de a spanyol hálóőr kipofozta előle a labdát.

Ekkor nagyjából kiegyenlítődött a két csapat játéka.

A félidőig több veszélyes spanyol és portugál helyzet alakult ki, de minden támadást sikerült semlegesítenie mindkét csapatnak. A portugálok remek védelmüknek a spanyolok pedig Iker Casillasnak köszönhetik, hogy a félidő végéig nem kaptak gólt.

A szünetben nem cserélt egyik csapat sem. A második félidő első helyzete a portugáloké volt, Almeida részéről, de Puyol lábáról kipattant. Ezután érkezett a csere, szinte egyszerre cserélt a két válogatott; előbb a portugáloknál: lehozták Almeidát és küldték helyére Dannyt; majd a spanyoloknál: Fernando Torrest váltotta Fernando Llorente. Llorente kis híján első labdaérintéséből gólt szerzett, amikor Ramos beadásából Eduardo karjaiba fejelte a labdát.

Majd megtört a jég. A 63. percben Xavi kapta a labdát, de ő önzetlenül továbbsarkazta David Villának aki a kapuba bombázta. A gól erősen lesgyanús volt. Spanyolország - Portugália 1:0

A portugál oldalon két csere zajlott le a 72. percben; Pepe helyett Pedro Mendes, Simao helyett Liédson érkezett a pályára. A 74. percben a spanyolok begyűjtötték első sárga lapjukat. Xabi Alonso rúgta fel Pedro Mendest. A 80. percben ugyanilyen színű lapot kapott Tiago, aki David Villát bántotta. A 88. percben a gólszerző David Villát váltotta Pedro Rodriguez. A 89. percben Ricardo Costa lekönyökölte Joan Capdevilát, a bíró piros lapot adott a portugálnak. 3 perc hosszabbítást ítélt a bíró, ekkor váltotta Marchena Xabi Alonsot, de ekkor már semmi nem történt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek