Starity

Gyereksztárok — hol tartanak most? II.

2011. november 15. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A múltkor átnéztünk pár hírességet, akik gyerekként kezdték karrierjüket, most itt a következő adag!

hirdetés
Gyereksztárok — hol tartanak most? II.

Előző cikkünkben szó volt néhány hírességről, akik gyermekkorukban váltak egy csapásra híressé, most összegyűjtöttünk egy újabb adag celebet, akik egy-egy szereppel lopták be magukat az emberek szívébe sok-sok évvel ezelőtt.

Courtland Mead

A fiatal kissrác 1991-ben került először a kamera elé a Sárkányvár című filmben. Később Rebecca DeMornay és Steven Webber mellett a Stephen King által írt könyvből készült Ragyogás remake-jében szerepelt. Bájos kis arca, szép szája miatt sokan hamar a szívükbe zárták, ám sikere nem tartott sokáig, ugyanis 2006-ban forgatott utoljára, ami nem film, hanem mindössze egy szinkronszerep volt.

Thora Birch

A kis Thora már háromévesen filmben szerepelt. A 90-es években szinte minden évben forgatott. Legtöbben a Hókusz pókusz című filmből emlékezhetnek a bájos, vörös hajú kislányra, Danire. Első komolyabb szerepe 1999-ben volt az Amerikai szépségben, ahol Mena Suvarival játszott együtt. Ez után szinte már csak horrorfilmekben, vagy thrillerekben láthattuk. Ő alakította volna Blanche Barrow-t a Bonnie és Clyde életéről szóló filmben, de kirúgták, akárcsak a másik három főszereplőt. Karrierje mai napig töretlen, élete pedig botránymentes.

Aaron Carter

Nick Carter öccse. 1997-ben kezdte karrierjét, első turnéjakor a Backsteet Boysszal kelt útra. Sokan a bátyját látják benne, ám ő más személyiség. Ikertestvére Angel Carter, ám van még két nővére, Leslie és B.J. Az éneklés mellett testvéreivel 2006-ban valóságshow-t indított House of Carters néven, a minisorozat nyolc epizódon át tartott, és az NBC csatorna sugározta. Aaron jelenleg próbál visszatérni a köztudatba, és új albumán dolgozik.

Christina Applegate

Al Bundy butuska, szőke lánya. Ki ne ismerné a naiv Kelly Bundyt? Christina ezzel a szereppel szerzett magának hírnevet, ám kevesen tudják, hogy gyermekkora óta színészkedik. Csupán 5 hónapos volt, mikor a Playtex pelenka reklámarca lett. 1979-ben a Jaws of Santasban szerepelt, azóta sorra kapja a jobbnál jobb szerepeket. 1991-ben a Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se! című vígjátékban kapott először főszerepet, ő alakította a legidősebb testvért. Jelenleg közel egyéves babáját neveli férjével, ám a rajongók sem szomorkodhatnak, hiszen Chris új sorozatban kapott szerepet.

Britney Spears

1998-ban robbant be a köztudatba. A Baby One More Time nagyot ütött, ám az amerikaiak máshonnan is emlékeznek a fiatal lányra: a Mickey Mouse Clubban szerepelt – mindössze 11 évesen – Justin Timberlake és Christina Aguilera mellett. Egy ideig botrányairól lehetett csak hallani, ám sikeresen túltette magát a múlt eseményein, párra talált Jason Trawick személyében, és gyermekeit neveli. Jelenleg az I Wanna Go című dalával hódítja a slágerlistákat, és turnézik.

Jonathan Taylor Thomas

Legtöbben a Ki az úr a házban? című vígjátékból emlékezhetnek a színészre, aki Farrah Fawcett és Chevy Case oldalán tűnt fel először, de sokan láthatták még a Házibarkács című sorozatban is. Kevesen tudják, de ő kölcsönözte Szimba hangját az 1994-es Walt Disney-klasszikusban. Jelenleg Roseville-ben, Kalifornia államban él, néha egy-egy rendezvényen is tiszteletét teszi, viszont utoljára csak 2006-ban láthattuk a filmvásznon.

Danielle Harris

Nyolcévesen szerepelt először kamerák előtt, mégpedig reklámokban. Tizenegyedik és tizenkettedik születésnapját is a Halloween-filmek forgatásán töltötte. Legtöbben a Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se! című filmben láthatták először, amiben Melissa Grandellt alakította. 1993-ban jött a Szabadítsátok ki Willyt, ám ebben már kisebb szerepet kapott. 2007-ben ismét egy Halloween-filmben láthattuk, ám míg korábban Jaime Lloyd bőrébe bújt, most Annie Brackettet játszhatta el. A hírek szerint több filmet is forgat most, de azt egyelőre nem tudni, melyik ér majd el kasszasikert.

Jeremy Jackson

A Baywatch című sikersorozatban kezdte karrierjét 1989-ben. Akkoriban nagyon sokan aranyosnak találták a fiút, aki időközben felnőtt, és jelenleg már énekléssel is foglalkozik. 2008-ban egy szexvideó került elő róla, melyen Sky Lopezzel szerepelt. Idén Dr Drew műsorában vett részt, mégpedig a Celebrity Rehab with Dr Drew című epizódban, és azt rebesgetik, idén új filmmel is elődrukkol.

Mara Wilson

Matilda, a kiskorú boszorkány – legtöbben ebből a filmből emlékezhetnek a bájos kislányra, akivel családja nem bánt túl jól, viszont hatalmas erő volt a kezében. Mara nagyon fiatalon kezdte a szakmát: az 1993-as Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van című vígjátékban szerepelt először, majd jött a Csoda New Yorkban, ezt követően pedig a Matilda, mely átütő siker volt. Szerepet kapott még a Melrose Place-ben is pár rész erejéig. 1996-ban hunyt el édesanyja, épp akkor, amikor a Matildát forgatták, ám ő továbbra is keményen dolgozott. A többi színész – saját bevallásuk szerint – csodálta ezért. Utolsó filmje 2000-ben készült, jelenleg egyetemre jár.

Edward Furlong

Nem volt még 14 éves, mikor főszerepet kapott a Terminátorban Arnold Schwarzenegger és Linda Hamilton mellett. Valójában sosem akart színész lenni, de mégsem hagyhatta ki a kínálkozó lehetőséget. Főszerepe után sorra kapta az ajánlatokat: 1993-ban a Mi házunkban, 1994-ben az Agyrémben, 1996-ban pedig a Gyanú árnyéka című filmekben bizonyította tehetségét. Ám sajnos, mint Hollywood legtöbb híressége, ő is áldozata lett a drognak, ami miatt a Terminátor 3. szerepéről le is csúszott. Azóta sikeresen lejött a szerről. 2006-ban elvette Rachaella Bella színésznőt, és még az év szeptemberében világra jött kisfiuk. A pár jelenleg válik, Edward most forgatja új filmjét Jessica Von, P.J. Soles és Emmanuelle Vaugier mellett.

Frankie Muniz

2003-ban ő volt Amerika leggazdagabb tinédzsere, ami nem is véletlen: a Már megint Malcolm epizódjaiért busás összegeket kapott. A gyönyörű kék szemekkel megáldott fiút nyolcéves korában fedezték fel egy tehetségkutatóban, 2000-től kezdett el komolyabban foglalkozni a színészettel. A Már megint Malcolm főszerepe mellett több sorozatban is kapott vendégszerepet. 2006-ban szerepelt a Stay Alive című horrorfilmben játszott, ami újdonságnak számított, hiszen addig a rajongók csak vígjátékokban láthatták. Frankie-t idén februárban azzal vádolták meg, hogy megverte barátnőjét, majd öngyilkossággal fenyegetőzött, ám ez nem bizonyult igaznak. Hamarosan megérkezik a mozikba Pizza Man című filmje.

David Gallagher

Elragadó arca és tejfelszőke haja miatt sokan megkedvelték a kicsi Davidet, aki kétévesen kapta első munkáját. Először csak reklámokban szerepelt, később azonban megismerkedett a filmek és mozik világával. Első filmszerepében az 1993-as Nicsak, ki beszél most? című vígjátékban Mickey bőrébe bújt. Tízévesen már a Broadwayen játszott: az A Christman Carol című darabban kapott szerepet. 1996-ban kapta első sorozatszerepét a Hetedik mennyország című sikerszériában, ám a nyolcadik évad forgatásakor kilépett, és végül sikeresen leérettségizett. Idén két filmben láthattuk, pár rész erejéig pedig játszott a Vámpírnaplókban, jelenleg pedig igyekszik visszatérni a filmiparba.

Erik Per Sullivan

A nagyfülű kisfiút legtöbben a Már megint Malcolm című sorozatban láthatták, ám már 1998-ban elkezdett színészkedni: az Árvák hercege című filmben alakította Fuzzyt. Erik kiválóan zongorázik, ezt több alkalommal is bizonyította a fentebb említett sorozatban. Ő játszotta Dewey-t, akit a testvérei folyton bántottak, mivel ő volt a legkisebb, ám elég okos volt ahhoz, hogy sokszor átverje bátyjait. A valóságban nincs testvére. Nemrégiben fejezte be az egyetemet, utolsó filmje pedig 2010-ben jött ki, azóta nemigen hallani munkássága felől.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek