Starity

Színvonalas koncertet adott Janicsák Veca

2011. november 07. 10:10   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az X-Faktorból megismert énekesnő mindent bevetett vasárnap esti szuperkoncertjén, hogy a közönség maradandó élményekkel térjen haza. Bár a vártnál jóval kevesebben váltottak jegyet, a rendezvény mégis teltházas volt.

hirdetés
Színvonalas koncertet adott Janicsák Veca
Fotó: Starity / Miklós András

Kíváncsiságtól hajtva léptünk be a Papp László Budapest Sportaréna falai közé vasárnap este, mert már odafelé azon gondolkodtunk, hogy egy alig egy éve ismert x-faktoros sztár, hogyan képes majd megtölteni egy egész stadiont emberrel. A szervezők ugyanis még a koncert előtti napon is teltházat emlegettek, annak ellenére, hogy a jegyeladási statisztika nem ezt igazolta.

Hogyan lett végül tele az aréna? Az ügyes szervezésnek köszönhetően ezt is megoldották: a színpadot a placc közepére helyezték és az arénában tátongó hatalmas űrt nagy fekete ponyvákkal választották le a színházterem méretűre zsugorított helyszíntől. Így ténylegesen zsúfolásig telt rajongókkal az aréna erre kijelölt szeglete, ahová az utolsóként érkezőknek már valóban teltházélményük lehetett. Mivel a legelején a koncertet a teljes arénára tervezték, így történhetett meg, hogy a bejárat előtt megafonon keresztül ordította egy szervező, hogy a jegyeket átszámozták és már nem oda szólnak, ahová azokat eredetileg kiadták.

Negyedórás késéssel végül a hangszer nélkül is parádés acapella produkciót bemutató Full Moon együttes kezdte meg a show-t. Az öttagú banda kellőképpen elszórakoztatta a közönséget, de az igazi hangulatot egy rögtönzött tinidiszkó alapozta meg, melyet Dj Sterbinszky vezényelt le, miközben Veca legújabb dalának feldolgozása dübörgött a hangfalakból.

Ezután színpadra lépett a várva várt énekesnő, akin bár szemmel látható volt az utóbbi hetekben leadott tíz kiló mínusz, még mindig nem merte lecserélni feketéből álló ruhatárát, így a szokásos megjelenésében lépett színpadra és kezdett bele a Ha volna két életem című legendás slágerbe egy félénk üdvözlés után.


Janicsák Veca – I Will Always Love You (Veca Világa szuperkoncert 2011)

A koncert elejét a korábban megismert x-faktoros balladák jellemezték, majd fokozatosan pörgött fel a hangulat Veca saját szerzeményeivel. Látványelemekből, szemet kápráztató fénytechnikai megoldásokból nem volt hiány, a show nemzetközi szinten is megállta volna a helyét. A végig lebilincselő óriáskivetítőn futó videoeffekteken kívül tehetséges táncosok mutattak be színvonalas előadásokat. Két dal erejéig pedig a Flying Angels formációja gondoskodott a közönség lenyűgözéséről, akik látványos levegőakrobatikát mutattak be.

Később a publikum ébren tartásáról random eldurranó petárdákkal gondoskodtak, amire az első sorokban állók úgy megijedtek, hogy még a fejüket is lehúzták, mert a szétröpködő darabok alapján úgy vélték, hogy az egyik lámpa robbant fel. Csak az újabb durranások után konstatálta mindenki, hogy ez is a show része. Ha ezzel az volt a cél, hogy ne vegyük észre az esetleges énekhibákat, akkor sikerült, ugyanis a szám végéig sípolt a fülünk a fél méterrel mellettünk felrobbanó pirotechnikától.


Janicsák Veca – Szenvedély (Veca Világa szuperkoncert 2011)

A koncertet a már kihagyhatatlan Most múlik pontosan című Quimby-sláger zárta, azaz zárta volna, mert a közönség visszatapsolta még egy szám erejéig az énekesnőt. Veca megpróbálta elviccelni a dolgot azzal, hogy elhúzza a rajongók idegeit és úgy tesz, mintha nem akarna visszajönni, ezért a hangos skandálás ellenére lekapcsoltatta a színpad fényeit. A hatásszünet azonban túl hosszúnak bizonyult, mert sokan már az ajtóból fordultak vissza, mikor a zenekar újra megjelent a kivilágított stadionban.

Ennek ellenére úgy érezzük Vecának sikerült bebizonyítania, hogy ő az 2010-es X-Faktor igazi győztese és rácáfolt Kovács András Péter standup-poénjára, miszerint a magyar popiparban, „amit látok látvány, amit hallok halvány”. Itt nem csak a látványvilág volt a helyén, hanem az énekesnő és szinfonikus zenekarral kiegészített rock együttesének produkciója is, hisz bemutatták, hogyan is kell egy színvonalas, kétórás koncertet adni.

Az este másik vizsgázója a közösségi média volt, ami csúnyán el is bukott, hiszen kiderült, hogy 170 ezer Facebook-lájkolóval még nem lehet megtölteni egy tízezer fő befogadására képes arénát. Sajnos hiába a sok internetező, az emberek többsége jobban szeret a meleg lakásból a tévé előtt ülve gombokat nyomkodni, mintsem leszurkolni néhány ezrest, azért, hogy élőben is láthassa azt, akit a tévében az adás végére már lehet, hogy meg is unt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek