Starity

Betiltották Dakota Fanning reklámját

2011. november 10. 14:02   |   Szerző: Brittany

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A britek szerint szexuálisan provokatív Marc Jacobs parfümreklámja, amelyen a kiskorú Dakota Fanning szerepel.

hirdetés
Betiltották Dakota Fanning reklámját

Az Egyesült Királyságban úgy tűnik mindent képesek a szexhez kötni. A napokban betiltották Marc Jacobs Lolita nevű parfümjének reklámplakátját, mert véleményük szerint túlzottan szexuális formában ábrázol egy kiskorút.

Dakota Fanning lehet nem volt túl jó választás a promóra, hiszen a hölgy való igaz, hogy fiatalabbnak tűnik a 17 éves koránál. Ez szúrt szemet a brit reklámetikai bizottságnak is, illetve a parfümös üveg, amely éppen a színésznő lábai között helyezkedik el.

„Tudomásunkra jutott, hogy a modell 17 éves, de véleményünk szerint sokkal fiatalabbnak, 16 év alattinak tűnt. Mindezt összevetve azzal, amilyen helyzetben ábrázolták őt, ez azt jelentheti, hogy szexuálisan kiszolgáltatott helyzetben tüntettek fel egy gyereket. Így tehát úgy véljük, a reklám felelőtlen, és nagy valószínűséggel komoly ellenérzést válthat ki." - indokolták meg a plakát betiltását.

Furcsa módon, Marc Jacobs pont e miatt jelölte ki a Twilight-filmek gonosz kis vámpírját a feladatra. Szerinte Dakota tökéletesen ábrázolja a mai Lolitát, akiről köztudott, hogy a regényben 12 éves létére egy középkorú férfival él szexuális életet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek