Starity

Így tanuld meg elfogadni magad, hogy mások is elfogadjanak!

2011. november 16. 08:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha azt szeretnéd, hogy népszerű legyél, és hogy mások szeressenek, bizony tenned kell érte!

hirdetés
Így tanuld meg elfogadni magad, hogy mások is elfogadjanak!

Elégedett vagy magaddal? Tetszik ahogy kinézel? Magabiztosnak érzed magad? Mindig tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket, mielőtt sajnálod magad, hogy miért nincs párod, vagy miért nincs elég barátod, miért nem érdekled annyira az embereket, mint mások.

Ha változást szeretnél, először a saját házad táján kell rendet raknod. Nem egyik napról a másikra fog mindez megtörténni, türelmesnek kell lenned magaddal. A cél, hogy mikor tükörbe nézel, azt gondolhasd: “igen, jól nézek ki, jól érzem magam a bőrömben.” Mindezt persze ne csak gondold, hanem érezd is így!

Bízz magadban!

Hidd el, hogy tudsz fejlődni, és hogy meg tudod szeretni magad. Állj a tükör elé, és vizsgáld meg magad, keress magadon testrészeket, amiket szeretsz, amikkel elégedett vagy, és azokra fókuszálj, ne arra, ami nem tökéletes!

Változtass!

Ha úgy érzed, mindenképp fogynod vagy híznod kell ahhoz, hogy meg tudj barátkozni magaddal, akkor tedd azt, de ügyelj az egészségedre, ne akarj rögtön eredményeket! Mozogj és érezd jól magad közben! Ha esetleg a rakoncátlan tincseiddel vagy a ruhatáraddal nem vagy megelégedve, azon is könnyedén segíthetsz. Egy fodrász és néhány csodaszer egy pillanat alatt újjávarázsol, új ruhákat pedig egy túrkálóban is beszerezhetsz nagyon olcsón.

Szállj szembe!

Először is önmagaddal. Ha saját magadat sem tartod szépnek, más sem fog annak tartani. Nem lesz kisugárzásod, önbizalmad, az emberek nem fogják keresni a társaságod. Ha bántanak, csúfolnak, vágj vissza! Nevess a vicceiken és állj ki magadért!

Ápold magad!

Kényeztesd magad egy kád forró habfürdővel, vagy csak dobd fel a megjelenésedet egy szép, színes körömlakkal, vagy egy finom parfümmel! Sokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben, ezt pedig mások is észreveszik majd rajtad.

Nevess!

Beszélgess sokat, ismerkedj, bújj elő a csigaházadból, legyél közvetlen és érdeklődő az emberekkel, így te is ugyanezt fogod kapni tőlük viszonzásképp.

Légy mindig önmagad!

Ne akarj megváltozni! Ne akarj felszínes plázacica lenni, vállald fel magad! Ha bátran vállalod, hogy mit szeretsz, hogy mi érdekel, még akkor is, ha teljesen más dolgok, mint a legtöbb környezetedben lévőt, el fogják fogadni. De ha te magad kívülállónak érzed magad, akkor az is leszel.

Ha van önbizalmad, van kisugárzásod is. Ha jól érzed magad a bőrödben, ha szereted magad, mások is jól fogják érezni magukat a társaságodban és szeretni fognak. Nem kell más embernek lenned ahhoz, hogy népszerű legyél, elég, ha szereted magad és szereted az embereket. Hamarosan pedig a szőke herceg is megtalál majd.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek