Starity

Öt japán énekesnő, akiket meg kell ismerned

2011. november 21. 10:10   |   Szerző: silenc

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha még nem merészkedtél a japán zenei világ közelébe, akkor most egy kis ízelítőt kapsz a legjobb japán popénekesnőkről.

hirdetés
Öt japán énekesnő, akiket meg kell ismerned

Köztudott, hogy Japán a legnyagyobb zenei producer az Amerikai Egyesült Államok után közvetlenül. Ennek ellenére a japán popzene, másnéven j-pop, mégsem olyan ismert hazánkban. Bár mostanában ez a tendencia megtörni látszik az olyan népszerű bandáknak köszönhetően mint a AKB48, vagy az Arashi. Az együtteseket egytől-egyig mind tehetséges előadók, illetve énekesek alkotják, de sajnos a szolóénekeseket a háttérbe szorítják. Öt japán énekesnőnek viszont sikerült áttörni és most híresebbek, mint valaha.

1. Ayumi Hamasaki

Ayu, már 13 éve van a zenei pályán és nem véletlen, hogy őt nevezik a Jpop császárnőjének (Empress of Jpop), hiszen kiérdemelte ezt a címet. A legtöbb számmal és eladási statisztikával rendelkező japán énekesnő. Új albumai az Oricon listákon 13 éve mindig jó helyet foglalnak el, ezért lett Ayumi az első helyezett. Trance albumai az elektronikus zene kedvelőinek igazi csemegéknek számítanak.

2. Namie Amuro

Namie már 14 éves korában megtapasztalta, hogy milyen a sztárság. Egy öttagú lánybandával, a Super Monkey's-szal debütált a '90-es években. Rá három évre elkezdte építeni szolókarrierjét, és azóta is töretlen a sikere. Namie az egyik leghosszabb ideje zenei pályán lévő japán énekesnő, már húsz éve űzi az ipart.

3. Utada Hikaru

A legtöbben talán a Kingdom Hearts nevű videojátékból ismerhetjük, hiszen a játékban többször is felhasználták a dalait. A Top 100 All Time Best Selling Singles listán pedig négyszer foglalta el a legjobb helyet. Világszerte körülbelül 52 millió lemezt adott el és Japán egyik legbefolyásosabb énekesnője, ezért jár a harmadik helyezés.

4. Koda Kumi

Ő is hozzájárult a Final Fantasy X-2 népszerűsítéséhez. Az Oricon listákon már évek óta kiváló helyeket foglalnak el a kislemezei és az albumai. Együttműködött a THSK japán együttessel is, és a Resident Evil: Exctinction japán változatában is énekel, ami egy kicsit feldobta a Kpop imázsát is.

5. Thelma Aoyama

Már négy éve minden japán popzenáben jártas ember ismeri Thelma Aoyama nevét. Olyan népszerű énekessel működött már együtt, mint SoulJa, a koreai Big Bang, a taiwani Da Mouth és a 4Minute. Persze nem csak a közreműkődések miatt híres, hiszen számos dala került az Oricon listák élére, ezért lett Thelma az ötödik.

+1. BoA

BoA valóban nem japán, de mára már majdnem akkora a népszerűsége Japánban, mint hazájában, Koreában. Talán ő az első koreai énekesnő, akinek sikerült betörnie a japán zeneiparba és el is ismerték a tehetségét. Igaz mindössze csak 25 éves, de már most tízéves tapasztalattal rendelkezik. Ő az egyetlen külföldi előadó Japánban, akinek két albumeladása több mint egymilló példányban kelt el.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek