Starity

Szerepelj Vastag Csaba új lemezén!

2011. november 24. 10:10   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elkészült Vastag Csaba és Vastag Tomi első közös számának diszkósított verziója, aminek örömére a srácok rendkívüli ötlettel álltak elő. Bárki csinálhat nekik remixet, a legjobbat pedig az albumra is felteszik.

hirdetés
Szerepelj Vastag Csaba új lemezén!

A dj pult mögött is otthonosan mozognak a Vastag fivérek. Az X-Faktor első szériájának sztárjai Dj Louis segítségével kóstoltak bele a remixkészítés rejtelmeibe, a népszerű lemezlovas ugyanis meglepte őket egy különleges feldolgozással: elkészítette Csaba és Tomi első közös számának, az Őrizd az álmod című dalnak a diszkósított változatát.A fiúk egy stúdióban találkoztak, hogy meghallgassák a dalt, és megtanuljanak egy-két fogást a lemezlovastól.

Őrületesen jó remixet csinált nekünk Louis! Igazi, pörgős klubzene lett. Kíváncsiak voltunk arra, hogy hogyan készülnek a feldolgozások és a mixek, ezért megkértük tanítgasson bennünket egy kicsit” – árulta el Vastag Csaba, aki egy-két óra szárnypróbálgatás után úgy döntött öccsével, maradnak inkább az énekesi pályán.

Az oktatás érdekes fordulatot vett, a fiúk kitalálták, remixversenyt hirdetnek! És természetesen a nyeremény kiötlése sem maradt el. „Kíváncsiak vagyunk arra, hogy kire milyen hatással van a közös számunk” – kezdte Vastag Tomi. „Mindenki mást lát meg benne, ezért úgy döntöttünk remixversenyt hirdetünk. A Facebook oldalainkra már fel is tettük a keveréshez szükséges anyagokat, és információkat, bárki letöltheti onnan” – mondta el Tomi, majd átvette a szót az X-Faktor győztese.


Fotó: Meridian Media

„Különleges nyereményt találtunk ki” – mosolygott Csaba. „Az a remix, amelyik a legjobban tetszik majd nekünk, felkerül a készítő nevével az új albumomra!” – árulta el az énekes.

És hogy mire kell figyelnie a kezdő lemezlovasoknak? Dj Louis szerint a szám felépítése a legfontosabb. „Legyen benne felvezetés, csúcspont és levezetés, hogy a diszkósok jól tudják majd keverni. Folyamatosan kell fel- és leépülnie a zenének, amolyan piramis formában. Fontos, hogy a hangszerelés modern, elektronikus hangzású legyen, erős, dinamikus basszussal, sok mellékhanggal kiegészítve. A remixek átlagos hossza pedig 5-6 perc között mozognak” – adta az instrukciókat a dj.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek