Starity

A legdrágább celebgyűrűk

2011. december 04. 12:12   |   Szerző: LadyAly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy eljegyzési gyűrű gyakran a legfontosabb ékszer, amit egy pár vásárolhat. Az egység és a szeretet jelképe, mely összeköt két embert. Így nem meglepő, hogy a sztárok nem finomkodnak, ha eljön a nagy pillanat. Ezek azonban nem átlagos divatékszerek, hanem a legdrágább eljegyzési gyűrűk.

hirdetés
A legdrágább celebgyűrűk

Az egyik legdrágább jegygyűrűt egy Kentucky ékszerész készítette el 11 karátos sárgagyémántból, mely igen ritka, ezért nem meglepő, hogy majdnem másfél millió dollárt ért. Annyira becses darab volt, hogy páncélautóban szállították. Charlie Sheen az egyik olyan sztár, aki oda van a sárga gyémántért, ezért 2007-ben egy ötszázezer dolláros ötkarátos gyémántgyűrűt vett volt feleségének, Brooke Muellernek.

A gyémánt értékét nem csupán a mérete határozza meg, hanem az is, hogy van vágva. A királyi Asscher Diamond Company egyik leghíresebb és tiszteletben tartott gyémántvágó szakembere kialakított egy új technikát, melyet királyi Asscher Cutnak neveztek el. Asscher gyémántgyűrűvel lepte meg Ryan Phillipe Reese Witherspoont 520.000 dollár értékben.

Az eljegyzési gyűrű általában tükrözi viselője személyiségét. David Beckham felesége, Victoria is gyémántgyűrűt kapott, melynek neve ”Secret Kiss The Rose” volt, közepén egy 0,9 karátos rózsaszín gyémánttal, mely a szív jelképe, és körülötte 4,5 karátos fehér gyémántok foglalnak helyet. Értéke 525.000 dollár.

2005-ben Paris Hiltonra figyelt fel a média, hiszen egy 24 karátos és ötmillió dolláros fehér gyémánt eljegyzési gyűrűnek örülhetett. Az ékszer annyira értékes volt, hogy kizárólag testőrei kíséretében volt hajlandó viselni a nyilvánosság előtt. Ezen okokból kifolyólag vőlegénye, Paris Latsis vett neki egy konzervatívabb gyűrűt mindennapi használatra.

A legdrágább eljegyzési gyűrűt Beyoncé kapta kedvesétől Jay-Z-től. Egy 18 karátos fehér gyémántkarikával gazdagodott, melyet ötmillió dollárért tervezett a sztárékszerész, Lorraine Schwartz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek