Starity

Botrány Bonnie Tyler DVD-je körül

2011. december 05. 17:05   |   Szerző: bazsi888

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem elég, hogy a szeptember 9-ére meghirdetett megjelenési dátumot négyszer módosították, és csak december 2-án jelent meg, valótlan és a meghirdetettől teljesen eltérő kiadvány került a boltokba.

hirdetés
Botrány Bonnie Tyler DVD-je körül

Felháborodtak Bonnie Tyler rajongói, miután három hónapos várakozás után kezükhöz kapták a frissen megjelent Live in Germany 1993 DVD-t. Mivel németországi kiadvány, így a legegyszerűbb módja a német Amazonról történő vásárlás volt, de nemcsak a Németországban élő rajongók számára. hanem az európai rajongók számára is, hiszen köztudottan megbízható online áruházról van szó.

Mese és valóság
A Zyx Music honlapján már két hónapja egy igen szép és meggyőző termékismertetőt közöl a DVD adatlapján. Többek között Bonnie Tyler páratlan hangját és sikereit taglalják, valamint azt, hogy ez a DVD az 1993-as nagy németországi turnéjának legjobb dalait tartalmazza. Ugyanezt a szöveget koppintotta le az amazon.de is, ami még kiegészítette azzal, hogy 150 perces műsoridőt tartalmaz. Időközben azonban az oldal a CD és a CD+DVD borítóját lecserélte egy újabbra, míg a lemezkiadó honlapján jelenleg is az első változat látható, azonban a tartalomról szinte semmit nem írnak. S mivel az eltelt három hónap alatt négy időpontot is kihirdettek a megjelenésnek, sokan elővételben megvásárolták, és csak most, amikor az amazon és a többi online áruház postázta, illetve a boltok polcaira is felkerült, kiderült, hogy korántsem azt kapták a rajongók, amivel beharangozták a koncertfilmet.

bonnie tyler live in germany 1993 dvd
Ezzel hirdetik, pedig nem ez a valódi.

150 perc helyett 45 perc
Már a borítóképek lecserélése után sejteni lehetett, hogy Bonnie Tyler 1993-as frankfurti koncertje kerül kiadásra, ami egyébként a YouTube-on is fent van. És sajnos a gyanú be is igazolódott. A Live in Germany 1993 nem Bonnie Tyler németországi koncertturnéját tartalmazza, hanem a frankfurti repülőtér egyik használaton kívüli termináljában, a Das Erste PLUS TV csatorna által rögzített minikoncertet, amelyet annak idején a televíziók is leadtak. Hiszen Bonnie Tyler az Angel Heart turné összes állomásán 16-17 dalt adott elő nagy teljesítményű hangtechnikai felszerelésekkel. A beígért 150 perc helyett tehát csupán egy 45 perces kiselőadást kaptak a rajongók, ráadásul semmi extra tartalom nem szerepel a lemezen. Bonnie Tyler több mint 150 féle lemeze közül még egy sem kapott ilyen negatív értékelést az Amazon és a többi weboldal „promótálásának” hála. Az AMG még egyelőre nem kritizálta a kaidványt.

Megbukott, de mégis toplistán van?
Miután azok, akik megvették, vagy előrendelték a koncertfilmet, bukásnak minősítették a lemezkiadót és az amazon.de webáruházat, a Top 100 Live album listáján a CD+DVD deluxváltozat mégis az 52. helyen szerepel az eladások sorrendjében.

bonnie tyler live in germany 1993 cd+dvd deluxe
A Deluxe CD+DVD változat a valós borítóképpel

A rajongók annak ellenére, hogy nem Bonnie Tyler koncerten nyújtott teljesítményét kritizálják, most értetlenül állnak a helyzet előtt. Nem értik, miért csúszott három hónapot a kiadás, honnan vette a 150 perces műsoridőt és dallistát az Amazon, amikor még a hivatalos kiadó, a Zyx Music sem hozta nyilvánosságra? Többen azt állítják, meg sem rendelték volna az albumot, ha ezeket az információkat előre tudják. Egy biztos, ilyen botrányos lemezmegjelenés még nem volt Bonnie Tyler közel 40 éves pályafutása alatt.

Részlet a frankfurti koncertről TV-minőségben

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek