Starity

Feltörték Lady Gaga profiljait

2011. december 24. 22:10   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy ügyes hacker feltörte a bortányhősnő Twitter- és Facebook-profilját.

hirdetés
Feltörték Lady Gaga profiljait

Néhány napja Lady Gaga furcsa üzenetet hagyott a Twitteren rajongóinak, miszerint ingyen iPad2-t ajándékoz karácsony alkalmából mind a 17 millió követőjének. Azonban kiderült, hogy nem Gaga volt ilyen nagylelkű, hanem egy hacker feltörte profilját.

Az a bizonyos személy nem elégedett meg a Lady Twitter-oldalával, mivel a Facebookon található profilt is feltörte. A több mint 45 millió rajongó közül biztos akadt jó néhány ember, aki követte a hacker utasításait. „Tehát a következő 72 órában durva ajándékozást tartunk a Mother Monster összes rajongójának. Jelentkezzetek be, és fogadjátok szeretettel a Lady Gaga-iPadet az ünnepek alatt. Játékszabályokért és a regisztrációért kattintsatok az alábbi linkre”olvashatták az üzenetet.

Miután a hiszékeny rajongók rákattintottak a linkre, meg kellett adniuk adataikat. Ezek után valószínűleg nagyon boldogok voltak, mivel azt hitték, hogy tényleg Lady Gaga írta az üzenetet, és tényleg kapnak egy iPadet, azonban a ketyere helyett vírust kaptak számítógépükre.

A hackert szerencsére gyorsan eltették láb alól, persze nem szó szerint kell érteni, csak leállították munkálkodását, és az igazi Gaga megnyugtatva írta: „Hűű… A hackelésnek vége!”

Hogy mi ebből a tanulság számunkra? Ne higgyetek el mindent, amit a kedvenceitek osztanak meg a közösségi portálokon, mivel sosem tudhatjátok, hogy éppen nem egy hacker szórakozik veletek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek