Starity

Bebét kizárták az Euróvízió selejtezőjéről

2012. január 20. 18:06   |   Szerző: rathmate

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Bebe and The Change zenekart kizárták az Euróvízió selejtezőjéről, mivel már korábban előadták a dalukat.

hirdetés
Bebét kizárták az Euróvízió selejtezőjéről

Bebe és zenekara a Fans Will Be Friends című dalukkal bejutottak az Eurovízió legjobb 20 dala közé. A szabályokat viszont rosszul értelmezte a csapat, mert a dal magyar verzióját már korábban egy kereskedelmi csatornán előadták. Ezért az Eurovíziós Dalfesztivál hazai szervezője kizárta a pályaművet a versenyből.

A zenekar fájó szívvel vette tudomásul a döntést, a menedzserük Spaics Tibor a következőket fogalmazta meg közleményében az ügyről. „A nevezési feltételeket előzetesen megismertük, elfogadtuk, azonban tévesen értelmeztük, ugyanis a pályaművet, mint egy egységes, egész és megbonthatatlan műalkotást kezeltünk, amely szöveges tartalmában, üzenetében, szerkezetében és hangszerelésében eltér a nyilvánosság előtt elhangzott szerzeménytől, ami sem adathordozón, sem nyilvánosság előtt nem jelent meg korábban. Elismerjük, hogy a zenei alap részben azonos a két zeneműben. A dal hangulatában, pozitív üzenetében és fogadtatásában, vagyis a dalunk erejében hiszünk, ezért egy esetleges hazai győzelem esetén valóban diplomáciai vihar kiváltására lett volna alkalmas, melyet nem vállalhatunk, és Magyarország jó hírnevét nem csorbíthatjuk, ezért az MTVA döntését – bár fájó szívvel –, de elfogadjuk, és megértjük."

A zenekar nem csügged, jövőre is megpróbálnak elindulni és nyerni az Euróvízión. Sőt, gőzerővel dolgoznak az első albumukon. A kizárt csapat helyére a tartaléklistából egy új induló, Krisz Rudi került.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek