Starity

Elhunyt Etta James

2012. január 21. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Január 20-án, pénteken távozott az élők sorából a legendás énekesnő, több évnyi, a leukémia ellen folytatott harc után.

hirdetés
Elhunyt Etta James

Január 20-án, a kora reggeli órákban hunyta le örökre a szemét a blues-legenda a kaliforniai Riverside-ban. Férje, Artis Mills és közös fiaik, Donto és Sametto is édesanyjukkal voltak.

„Óriási veszteség a családnak, a barátoknak és a rajongóinak szerte a világon. Etta maga volt az eredetiség, mindent el tudott énekelni, a zenéje szembeszállt a kategorizálásokkal is. Több mint 30 éve dolgoztam vele, a barátom volt, és mindig hiányozni fog„ – mondta el a néhai énekesnő menedzsere, Lupe De Leon.

Etta Jamest a világ az 1961-es At Last című dallal ismerhette meg, karrierje ezek után töretlenül ívelt felfelé, rengeteg kislemezt, és számos nagylemezt adott ki. Néhány éve leukémiát diagnoztizáltak nála, az utóbbi időben pedig demenciában is szenvedett. Tavaly december 21-én légzési nehézségek léptek fel nála, ám pár nappal később az állapota javult, a lélegeztetőgépről is lekapcsolhatták. Az énekesnő szerdán lett volna 74 éves.

Etta James milliók példaképe volt, több világsztár legnagyobb kedvence. Néhányuk a Twitteren fejezte ki részvétét: „A tiszteletmutatást, a megbecsülést, a zene szeretetét és élvezetét Etta James hozta el a világnak” – írta Will.I.Am.

„Klasszikus fajta, tiszta lélek. Etta James! Köszönjük hogy elhoztad nekünk hihetetlen tehetségedet és lényedet„ – csiripelte Kelly Rowland.

„Köszönjük hogy elhoztad nekünk a dal ajándékát. Micsoda hang!” – írta Jessica Alba, aki az egyik örökös kedvencének és legendának tartja az elhunyt énekesnőt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek