Starity

Idén huszadik alkalommal tárja szélesre kapuit a Sziget

2012. január 25. 08:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén 20. alkalommal léphetnek be a Sziget kapuin a fesztiválozni vágyók. A jubileum okán aktuális, trendi zenekarok felvonultatását tervezik, néhány nevet már közzé is tettek.

hirdetés
Idén huszadik alkalommal tárja szélesre kapuit a Sziget

Az már korábban kiderült, hogy a The Stone Roses, a nyolcvanas évek végének és a kilencvenes évek elejének legsikeresebb brit gitárpop zenekara, biztos fellépő lesz. Azonban a Sziget nem szeretne nosztalgiafesztivál lenni.

"Jó dolog a nosztalgia, de meggyőződésem, hogy a Szigetnek nem szabad a múltra koncentrálnia”mondta Gerendai Károly, a Sziget főszervezője, aki arra törekszik, hogy a jubileum kapcsán is méltó legyen a Sziget az Európa legjobb nagy fesztiválja címre. A szervezők már közzé is tették még nyolc zenekar biztos fellépő nevét. Lássuk, kik ők!

Hurts
A Hurts jelenleg a brit szintipop és elektro pop mozgalom egyik legígéretesebb zenekara. Eddig egyetlen nagylemezük jelent meg, ami a Happiness nevet viseli. Idén, az együttes már a Sziget Nagyszínpada elé várja a bulizizni vágyó szigetlakókat.

Placebo
A Placebo nevet viselő londoni alter banda már többszöri alkalommal fellépet a Szigeten. Molko és társasága legutóbb 2009-ben adott ki stúdióalbumot Battle for the Sun címmel, idén pedig a fiúk a hetedik nagylemezükön munkálkodnak.

The Horrors
Az essex-i zenekar Nagy-Britannia egyik legizgalmasabb és legigényesebb rock zenei produkciója. A Horrors nemcsak a szigetországban komoly név, hanem minőségi rock zenéjük a nemzetközi fesztiválok világában is első rangúnak számít.

Subways
A 2009-es Szigeten már találkozhattunk a Subways nevű, brit rockzenekarral, aki azonban lemaradt róla az idén pótolhatja, ugyanis újra hazánkba látogatnak. Legfrissebb anyaguk tavaly szeptemberben jött ki: a Money and Celebrity artworkjét a zenekar rajongóival együttműködve hozta össze, s most magyar rajongóinak mutatja be.

Crystal Fighters
Tradicionális-akusztikus baszk hangszerek, kásás basszus alapok és euforikus elektronikus hangok a lazulós chillwave tájakról, valamint a tempósabb dubstep-electro frontról. Ezekkel az asszociatív elemekkel lehet felcímkézni a Crystal Fighters szabad ötleteinek jegyzékét, mely annyira komplex és annyi megkapó zenei stílusjegyet foglal magában, hogy jelenleg nincsen párja az alternatív tánczenei univerzumban.

Mando Diao
Az öttagú Mando Diao egy svéd alternatív rock banda, egy igazán penge, energikus és rutinos koncertzenekar, akik bravúrosan ötvözik egymással a hatvanas évek rhythm and blues mozgalmának stílusjegyeit, a punkkal, a garage rockkal, illetve a kilencvenes-kétezres évek brit gitárzenéjének frissességével. Az együttes januárban jelentette meg besztof lemezét Greatest Hits Volume 1 címmel.

Noah & The Whale
Igényes és intelligens indie-pop zenéjükben amerikai folkhatások mutathatóak ki, dalaik pedig játékosak és fülbemászóak. Ők a londoni kertvárosok mikrouniverzumának legizgalmasabb zenekara.

Friendly Fires
A Friendly Fires Nagy-Britannia egyik legstílusosabb indie dance-pop alakulata, akik az elmúlt öt év két legfontosabb indietronica albumával, a zenekar nevét viselő 2008-as Friendly Fires-szel és a tavaly megjelent Palával érkeznek az idei Szigetre.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek