Starity

Adam Lambert a Queen új énekese!

2012. február 04. 08:08   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A pletykákkal ellentétben a Queen nem kereste fel Lady Gagát, hogy felkérje alkalmi énekesnek, azonban az EMA-csillagának, Adam Lambertnek komoly szerződést ajánlottak február 2-án.

hirdetés
Adam Lambert a Queen új énekese!

Adamet még novemberben kérték fel alkalmi frontembernek az EMA-díj-átadón. Bár a menedzsmentje azt javasolta a 30 éves énekesnek, hogy ne vállalja el a fellépést, hiszen mindössze egy hete volt felkészülni: Lambert nem mondott nemet, hanem szembenézett a kihívással. Profikat megszégyenítő show-t nyújtott, amely annyira látványos és maradandó volt, hogy mindenki kicsit elhalványult mellettünk.

Lambert leghivatottabb rajongói, az ún. Glambertök, már évek óta tudják, hogy kedvencükben minden megvan, ami kell, hogy zenei ikon legyen. A reflektorfény az American Idolnak köszönhetően talált rá; lenyűgöző vokális képességei, lehengerlő karizmája és megjelenése arra késztette az amerikaiakat, hogy a felüljenek a karosszékeikben, és észrevegyék őt.

Azonban az EMA-fellépése annyira meggyőző volt, hogy a hitetlenkedők is elismerték, hogy bizony neki a színpadon a helye. A show érdekessége, hogy később kiderült, Adam semmit nem hallott, mert a fülhallgatója elromlott, így mind a nagyjából nyolc perc alatt sípolt a fülében, s ezáltal csak az ösztöneire tudott hagyatkozni. (Ha valaki látta a videót, akkor észrevehette, hogy gyakran piszkálta a fülét.)

Kétség nem fér hozzá, hogy Adam Lambert soha nem lesz egy Freddie Mercury, azonban May, Taylor és Deacon látványosan örültek, hogy magukénak tudhatták őt a színpadon. Ők azok, akik Freddie-vel több mint 300 millió eladott lemezzel büszkélkedhetnek, és elismerik Adam adottságait, és alkalmasnak látták erre a megtisztelő feladatra, sőt, olyannyira megtetszett nekik a fiú, hogy februárban ajánlottak számára egy szerződést, amelyre Lambert azt mondta: „Lehetetlen. Én soha nem lehetek az új Freddie Mercury – ahogyan az emberek mondják. Azonban a szándék megvan bennem, hogy tisztelegjek a király emléke előtt, és a zenekarral elénekeljek pár hatalmas rockhimnuszt” – árulta el az U.K. Daily Starnak.

Egyébként már decemberben is voltak pletykák arról, hogy a Queen megkörnyékezte őt pár hízelgő ajánlattal – amiben jó sok pénz és egy világkörüli turné volt érintett –, azonban ezekre Adam azt felelte Twitteren: „Az EMA egyszeri alkalom volt. Most a saját zenémre koncentrálok.” Nos, most viszont nagyon úgy tűnik, hogy Rogerék tudtak valami olyat ajánlani neki, amire nem tudott nemet mondani.

A Queen & Adam Lambert párost a Daily Star szerint egy nyári fesztiválon, a Sonisphere-en láthatjuk ismét, azonban terveznek egy európai koncertkörutat is, amely „csupán” pár állomásból állna, hiszen Lambertnek márciusban jön az új lemeze, így főként annak promótálásával lesz elfoglalva, amelyről nemrégiben jelent meg az első kislemeze és videoklipje.

Annyi biztos, azzal, hogy Adam elvállalta az ideiglenes frontember szerepét, egy új, stabil rajongótábort nyerhet magának – feltéve, ha olyan színvonalt fog nyújtani, mint az MTV díjátadóján.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek