Starity

Hírességek egyenesen Kanadából II.

2012. február 16. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kanadából számtalan híresség származik. Korábban már bemutattunk párat – ám a listának még közel sincs vége!

hirdetés
Hírességek egyenesen Kanadából II.

Íme, az újabb összeállítás azokról, akik kevésbé ismertek, de Kanadában születtek! Az előző, kanadai sztárokkal foglalkozó cikkünkben megismerkedtünk többek között Jessica Von színésznővel, a Simple Plan tagjaival, a Billy Talent együttessel, valamint Michael Seaterrell, de máris itt a következő sztárlista!

Amber Borycki

Első szerepét alig egyévesen kapta, az első kiemelkedő szerepe azonban a Bloody Mary című horrorfilmben volt, ahol Jessica Vonnal és Danni Ravdennel játszott együtt. Később a Horrorra akadva negyedik részében láthattuk, egy táncost alakított, talán ezért nem emlékeznek rá sokan. 2009-ben sorozatszerepre kérték fel: a Harper című szériában Beth Barringtont alakította. A tavalyi évben két filmet forgatott, azt viszont nem tudni, hogy az idei évre kap-e valami felkérést.

Rachel Thevenard

A Skins sorozat amerikai verziójában ő kapta meg a népszerű és vad Michelle szerepét. A Waterloóban született lány rendkívül sikeresen alakította Michelle karakterét – ám eddig nem kapott több felkérést sem filmekbe, sem sorozatokba, noha egy rövid kis jelenet erejéig láthattuk a High School Musicalben, itt figyeltek fel szépségére a producerek.

Emily Perkins

Emily jelenleg nem forgat filmet, hiszen otthon van, és Dante nevű gyermekét neveli. Korábban viszont számtalan filmben kapott szerepet, amik közül a legismertebb talán a Stephen King regényéből készített Az, valamint a Vérszomj – egyes forgalmazásokban Farkasvér – és a Juno című filmekben volt. Szerepelt még az Odaát sorozatban is pár rész erejéig.

Eugene Levy

Az Amerikai pite elmaradhatatlan hozzávalója Jim apja – Eugene Levyt ezekből a filmekből ismerhetik a rajongók, aki azonban a színészkedés mellett azonban író, producer és zenész is! Az Amerikai pite szeletein kívül ismerhetjük még a New York-i bújócskából és a Tucatjával olcsóbb második részéből is, ahol egy gazdag ficsúrt alakít, de kétségtelen, hogy az Amerikai pite első részével indult be a karrierje 1999-ben. Már több díjat is nyert eddig, ami bizonyítja, hogy roppant tehetséges színész!

Jordan Francis

A Rocktábor című Disney-filmekben vált ismerté, ám Demi Lovatóval vagy a Jonas tesókkal ellentétben őt szinte elfelejtette a nép: 2010-ben ugyan szerepelt egy sorozatban, de azóta nem nagyon hallani felőle. Első szerepét a Real Kids, Real Adventures című tévésorozatban kapta, de a szerződése csupán egyetlen rész erejéig szólt. 2005-ben a Carl² című sorozatban Jamie Jamesnek kölcsönözte a hangját. Az átütő sikert a Disney egyik sikerfilmje, a Camp Rock – azaz a Rocktábor – hozta meg számára, ám a Rocktábor 2 – A záróbuli után már nem volt rá kíváncsi szinte senki.

John Candy

A Reszkessetek betörők első része nemcsak Macaulay Culkinnak hozta meg a hírnevet, hanem John Candynek is: ő alakította az egyik zenészt a filmben, aki segített a kis Kevin édesanyjának hazajutni otthon maradt fiához. Ám miután úgymond elfogadták a szakmában, az egyik legkiemelkedőbb alakítása az 1984-es A nagy csobbanás című vígjátékban volt, amelyben Tom Hanksszel játszhatott együtt. Ez a tehetséges színész egész felnőttkorában túlsúlytól szenvedett. A humorista 1994 márciusában, szívroham következtében hunyt el.

Katharine Isabelle

Ő Emily Perkins legjobb barátnője: egy iskolába jártak, egy ügynökségnél vannak és egy kórházban is születtek, sőt: a Vérszomj című filmben testvérpárt alakítottak, majd a Hamupipőke történetben is együtt szerepeltek. Katharine továbbá az 1976-ban készített Carrie című film újradolgozott, 2002-es verziójában alakította Normát. 2003-ban a Freddy vs Jason című horrorfilmben láthatta a nagyközönség, jelenleg pedig három filmet is forgat, ebből kettő a tervek szerint még idén a mozikba kerül!

Graham Greene

A Halálsoron című, Stephen King regényéből készített filmben egy elítéltet alakított, majd jött a Twilight Saga első két filmje, amelyekben Harry Clearwatert alakította. Sokáig sorozatokban kapott epizódszerepeket, első mozifilmjét 1983-ban láthatta a nagyérdemű. Egy idő után beindult a karrierje, és sorra kapta a jobbnál jobb felkéréseket. Manapság sikersorozatokban is találkozhatunk vele.

Lisa Jakub

1994-ben Robin Williams, Sally Field és Mara Wilson mellett szerepelt a Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van című családi vígjátékban. Egy évvel korábban a Matiné című filmben Sandrát alakította, első fontosabb szerepét azonba 1986-ban kapta a Jog az életben című filmben, alig hétévesen. Valószínűleg nem tervezi, hogy visszatér: utolsó filmje 2000-ben készült. Jelenleg boldog házasságban él.

Neve Campbell

Sidney Prescott – alig 23 évesen alakította a zaklatott életű tinédzsert a Sikoly című horrorfilmben. Ezt követte még három Sikoly-film, és úgy tűnik, Neve-et más filmekből nem igazán ismerik az emberek, pedig szerepelt többek közt a Médium című sorozatban, A szerető, Lángoló föld, valamint a Vad Vágyak című filmekben is. Neve eddig kétszer volt házas, de mindkét házasságra zátonyra futott: 1995-1998-ig Jeff Colt neje volt, majd John Light felesége volt 2007-2011-ig. Jelenleg a Vivaldi című film forgatásán vesz részt, és a hírek szerint szerepelni fog a Titanic – Blood and Steel című sorozatban is.

Ellen Page

Cukorfalat, Juno, Eredet – ezek voltak Ellen legismertebb filmjei. A szakmát egy sorozattal kezdte: egy éven át volt a Pit Pony tévéműsor egyik állandó szereplője. A színészkedés mellett a hangját kölcsönözte a Simpson család egyik szereplőjének, Alaska Nebraskának. Kevesen tudják, de Thora Birch mellett szerepelt a Hajléktalanul a Harvardon című filmben, ami igaz történetet dolgoz fel. Ellen magánélete elég változatos: Elijah Wood, Frankie Muniz és Ben Foster mind a színésznő párjai voltak. Közel két éve van együtt mostani kedvesével, Emile Hirschsel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek