Starity

Eurovízió: bemutatták a török dalt

2012. február 24. 15:03   |   Szerző: Mélodrame

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Február 22-én egy minikoncert keretein belül került bemutatásra a 2012-es eurovíziós török dal, mely a Love Me Back címet viseli.

hirdetés
Eurovízió: bemutatták a török dalt

Mint arról korábban olvashattatok, Törökország már január elején bejelentette, hogy idén Can Bonomo képviseli az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon, a versenydalra azonban egészen mostanáig várnunk kellett. A dal végül szerda este, egy félórás show keretein belül került bemutatásra: címe Love Me Back, témája pedig egy tengerész szerelme. Can ihletői között Cahit Külebi költő egy versének sorait, Lewis Carroll Alice Tükörországban című könyvét, valamint saját gyermekkorát említette: „Izmirben születtem, a tengerparton nőttem fel. Az izmiri emberek erősen kötődnek a tengerhez, egészen különleges szerelem ez.”

A török versenydalról – akárcsak a versenyzőről – a szokásokhoz híven idén is belső zsűri döntött, s bár már az előzetes nyilatkozatok alapján is valószínű volt, hogy Can Bonomo angol nyelven fog énekelni, a választás egyeseket mégis meglepett – szerintük Can zenei stílusához sokkal inkább egy török nyelvű dal illene.

„Miért szólnánk mindössze 10 emberhez, ha mondandónkat 100 ezer emberrel is megoszthatjuk? – magyarázta a fiatal énekes. – A dalban a török zene és kultúra dominál, angol szöveget írtunk ugyan, de egy pillanatra sem szakadtunk el saját dallamvilágunktól. Szerintem nagyon szép dalt sikerült alkotnunk, természetesen nincs az a zene, ami mindenkinek ugyanúgy tetszik, de bízom benne, hogy sokan szeretni fogják.”

Can a májusi fellépéssel kapcsolatban is elárult pár dolgot: „Nagyon profi színpadképpel készülünk, a koreográfia nagyon erős lesz. Többek között Candaş Hanım is a segítségünkre lesz, ő készítette Sertab Erener győztes dalának koreográfiáját is. A próbák hamarosan elkezdődnek, egyelőre annyi biztos, hogy hosszú út előtt állok, mivel sosem tanultam táncolni...”

Arra a kérdésre pedig, hogy mit vár az Eurovíziótól, a következőket mondta: „Nem lenne helyes arról beszélni, hogy első vagy ötödik leszek. Az a fontos, hogy büszkén, őszintén és a legjobb tudásom szerint képviseljem Törökországot.”

A dalhoz természetesen hivatalos videoklip is készül, a forgatások a jövő héten kezdődnek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek