Starity

Tedd randiképessé az otthonod!

2012. május 27. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Eleged van az átlagos és unalmas szobádból, szeretnéd valamivel feldobni vagy barátságosabbá tenni? Az alábbiakban néhány tippet olvashatsz, amelyekkel akár randihoz is ideális helyet varázsolhatsz a lakásodból!

hirdetés
Tedd randiképessé az otthonod!

Leginkább az otthonülő párokat fenyegetheti az a veszély, hogy kapcsolatukon mély nyomot hagy az egyhangú, unott szoba képe, hiszen a randikba belefáradt vagy épp a túl lusta szerelmesek egyszerűen kiábrándulhatnak az őket körülvevő dolgokból, mely később akár a románcra is kihathat. Mivel az „otthonülés” manapság az új randitrend, melybe beletartozik a legújabb filmek online megtekintése vagy a közös videojátékok, ideje visszahozni a szikrát az elavult kapcsolatokba!

A nappalid kezeld VIP-helyiségként: építsd meg a tökéletes kuckót egy otthoni tévénézéshez. A kanapéra helyezz tőle eltérő színű díszpárnákat, melyek feldobják és kiemelik a környezetet. Használd az asztalt és a padlót a lágy, atmoszférikus világítás létrehozásához. Ünneplőbe öltöztetheted a függönyöket és terítőket is: válassz gyengéd, mégis romantikus színeket: a barackot, rózsaszínt és vöröset akár keverheted is. Ne feledkezz meg a növényekről sem, melyek életet lehelnek a nappaliba, és egy-egy polcra helyezz párologtatót vagy füstölőt, ám ügyelj arra, hogy ez utóbbi ne kerüljön a virágok közvetlen közelébe.


A világos színeket bátran keverd az élénkkel

Ne félj megmutatni a családi fotókat a barátaidnak! Lehet, hogy egyes képek annyira borzalmasan sikerültek, hogy leginkább a tűzbe vetnéd őket, mégis minden egyes képkeretbe helyezett fénykép emléket hordoz magában, melyeken nosztalgiázhatsz, és a nappalidba betévedő emberek is megjegyezhetik, milyen kedves gesztus, hogy ennyire büszke vagy a családi emlékekre. Tárold ezeket különböző árnyalatú keretekben, melyek természetesen legyenek harmóniában a bútorok színeivel.

Tedd romantikussá az asztalt úgy, hogy a közös találkozás előtt pezsgőt vagy bort öntesz egy-egy pohárba. Vigyázz azonban a mennyiséggel, ugyanis senki sem szeretne a nappali közepén lerészegedni, hiszen nem hiába jelenti ez a helyiség a lakás kezdetét – a háló még messze van! Tegyél a poharak elé néhány darab kekszet vagy süteményt egy kis tálkába, melyhez egy szerelmes üzenetet is hagyhatsz. Akár egy vörös szalaggal is körbekötheted a levélkét, amelyet a párod minden bizonnyal nagyra fog értékelni.

Mivel a konyha egyértelműen a nők terepe, és a férfinak semmi keresnivalója ott, így nem feltétlenül szükséges, hogy faltól falig pompában álljon. Ha mégis ennyire ki szeretnél tenni magadért, néhány apróságon mégiscsak változtathatsz: nem kell, hogy agyonvásárold magad, bőven elég, ha a megszokott függönyt vagy terítőt cseréled le, akár romantikus hangulatúra. Kapjanak helyet vidám színek, és ügyelj a tisztaságra is. Ha vannak szív alakú vagy mintákkal díszített táljaid, tányérjaid, töltsd meg őket gyümölcsökkel, amelyeket akár egymás szájába is adhattok.

Végül pedig az sem árt, ha a fürdőszobát is feldobod kissé, hiszen egy romantikus fürdőzés a Valentin-napon kívül is kellemes elfoglaltság. A már jól ismert habfürdő mellé vásárolhatsz fürdősütiket is, trüffelt vagy rózsapralinét, melyek a vízbe dobva pezsegni kezdenek, így igazán új (és akár izgató) élményben lehet részetek. Ha a fürdőolajak híve vagy, mindenképpen körültekintően válassz terméket, hiszen a legtöbb ragadó, tapadó hatást kölcsönöz bőrödnek a kádból kilépve, ez pedig kényelmetlen érzetet kelt. A kádat díszítheted illatos zselégyertyákkal és füstölővel is, válassz olyan illatot, amelyet mindketten szerettek, és segít ellazulni.

A szobádhoz vezető úton elhelyezhetsz néhány gyertyát vagy lámpást, hiszen a világítás az egyik legfontosabb eszköz a romantika megteremtéséhez. Válassz illatos vagy zselés gyertyákat a hobbiboltban, amelyek nemcsak este, de nappal is remekül mutatnak a lépcsőn, a polcon vagy az asztalon.

A hálószoba legfigyelemfelkeltőbb része minden bizonnyal az ágy, hacsak a választottad nem a legújabb notebookod vagy Xboxod köti le. Tedd az ágyat a szoba fókuszpontjává, és igazítsd hozzá a bútoraid szimmetrikusan! A kanapés megoldáshoz hasonlóan az ágyad is díszítheted párnákkal, keress luxuscikkeket az áruházakban, válaszd a selyemből vagy műszőrből készült díszítő elemeket, de óvakodj a bőrtől, amely taszítő és túlságosan is kemény hatást kelt. Az ágy mellett helyezhetsz el éjjeliszekrényt, amelyen a lámpa helyett helyet kaphat egy színes váza, közös fotó vagy egy saját készítésű lámpás, amelyen szerepelhet az alábbi mókás felirat: „Te hozol fényt az életembe.”

A telet követő hónapok többnyire arról szólnak, hogy ismét szerelembe ess az otthonoddal, így néhány okos vásárlás és pár egyszerű trükk igazán megkönnyítheti a dolgod. Akár az interneten is szétnézhetsz, hiszen sosem tudhatod, hol találsz olcsó, de ötletes megoldásokat, amelyekkel új színekbe öltöztetheted a lakásod.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek