Starity

Hamarosan kapható az Amy-inspirálta kollekció

2012. március 03. 11:11   |   Szerző: Coco Selly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pár héten belül kaphatóak lesznek az Amy Winehouse-t idéző Jean Paul Gaultier-darabok, melyek hatalmas feltűnést keltettek a januárban lezajlott párizsi HC-divathéten.

hirdetés
Hamarosan kapható az Amy-inspirálta kollekció
Fotó: shopping.hu

Közel egy hónappal ezelőtt Jean Paul Gaultier show-jától volt hangos a párizsi Haute Couture-divathét. Az elismert művész új ruháihoz ugyanis nem mástól „kapott” ihletet, mint az alig fél évvel ezelőtt elhunyt Amy Winehouse-tól. A családnál ez természetesen azonnal kiverte a biztosítékot, hiszen úgy vélik, kigúnyolták lányukat; a mogul viszont tisztelete jeléül öltöztette modelljeit az énekesnő stílusa szerint: hatalmas méhkas frizurák, 60-as éveket idéző bohém ruhadarabok, színes melltartók, szépségpöttyök és a jól megszokott macskaszemszerű smink. Jean Paul emellett azt is elárulta, szerinte Amy nemcsak tehetséges művész, de divatikon is volt.

„A zenében és az öltözködésében is egyediséget, különlegességet képviselt. Nagyon sok helyről merített ihletet, hogy megalkossa saját stílusát” – nyilatkozta a francia márka atyja.

Gaultier ceruzaszoknyáit, csábos fűzőit, extramagas lábbelijeit – melyhez hasonlókat Amy is szívesen viselt – sok más modell mellett Adam Levine kedvese, Anne Vyalitsyna, Frida Gustavsson, Bianca Balti és Karlie Kloss is magára öltötte.

A csalódott hozzátartozók ellenére – akik a mai napig neheztelnek a tervezőre, amiért egyetlen centtel sem támogatta a lányuk után elnevezett alapítványt, sőt kollekciójához sem kért engedélyt – a show-t a szezon legszínesebb és egyben leglélegzetelállítóbb divatbemutatójaként könyvelték el. Az első sorokban helyet foglalt Beth Ditto, Dita von Teese és Catherine Deneuve, a bemutató zárásaként pedig Amy egyik dala, a Back to Black is felcsendült.


Fotók: shopping.hu

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek