Starity

Hat új dal született a Veled, Uram! című rockoperához

2012. március 16. 16:04   |   Szerző: Rap4ever8

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szörényi Levente és Bródy János hat új dalt írtak a március 30–31-én debütáló darabhoz.

hirdetés
Hat új dal született a Veled, Uram! című rockoperához

Tizenkét évvel az ősbemutató után a Budapesti Operettszínház új életre kelti a Veled, Uram! című rockoperát. Március 30–31-én debütál az új, friss és lendületes darab a Thália Színház színpadán. A legendás szerzőpáros, Szörényi Levente és Bródy János hat új dalt is írtak a műhöz. A darabot jelzett díszletekben, próbaruhában először március 9-én játszották végig mindkét szereposztásban a szerzők jelenlétében, és mindenki nagyon elégedett volt.

„Úgy látom, igényes és izgalmas produkció születik, amellyel most még én is csak ismerkedem. Azok a változtatások, amiket Kerényi Miklós Gábor igazgató és a rendező, Somogyi Szilárd kért, s valljuk be, van olyan is, amellyel itt szembesültem először, nagyon jót tett a dramaturgiának. Lendületes, nagyon komoly, minden ízében mai dráma születik, egy olyan új magyar opera, amelyet ha az István, a király előtt mutatunk be, még nagyobb sikereket ért volna el. Biztos, hogy fel van adva a lecke, véleményem szerint új sikerdarab várja március 30–31-én, a Thália színházi premieren a nézőket”mondta Szörényi Levente az összpróba után.

Bródy János is pozitívan vélekedett: „Nagyon bonyolult a cselekményszál és az új jelenetek, amelyek néhol éppen csak jelzésszerűen egy-egy villanásban tűnnek fel, segítenek értelmezni a történteket és új megvilágításba helyezik az akkor történteket. Mindkét szereposztást volt szerencsém megnézni az összpróbán, és azt kell mondjam, két különböző előadást láthatunk majd, nagyon igazi szereplőkkel. Nem véletlen, hogy már a próbán sokat tapsoltam.”

A Veled, Uram! egy meg nem fejtett rejtély nyomába kalauzolja a nézőket, ugyanis István egyetlen fiának, Imre hercegnek máig tisztázatlan, csak a krónikákból ismert halálát boncolgatja.

Istvánt Sasvári Sándor és Földes Tamás, Orseolo Pétert a korábban próbák alatt lesérült Mészáros Árpád Zsolt és Homonnay Zsolt, az utódlási konfliktusban főszerepet játszó Vászoly figuráját Feke Pál és Szerényi László formálja meg, de látható még az előadásban a többi között Janza Kata, Nádasi Veronika, Füredi Nikolett, Geszthy Veronika, Vágó Bernadett, Fekete-Kovács Veronika, Kádár Szabolcs, Barkóczi Sándor és Németh Attila is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek