Starity

Bill Skarsgård az olasz Vogue-ban

2012. március 18. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az olasz Vogue hasábjain is találkozhat a gyanútlan divatbolond a svéd színésszel, ugyanis a márciusi kiadásban helyet kapott Mr. Skarsgård is.

hirdetés
Bill Skarsgård az olasz Vogue-ban

Bill a színészetről és családjáról is mesélt a lap riporterének, Francesca Fellettinek. A színészdinasztia egyik legfiatalabb tagja nemrég egy norvég alkotásban kapott szerepet, de mint kiderült, nem ez az egyetlen új projektje – van még néhány szerep, amiről a nagyközönség még nem is hallott.

„Sok időt töltöttem azzal, hogy rájöjjek, a színészet vonz igazán. Svédország egy kis ország, egy híres családból származok, és nem akarok csak egy újabb színész lenni Skarsgårdéktól: egyedül akarom megtalálni az utamat. Azt éreztem, hogyha követném a családom által kitaposott ösvényt, akkor az emberek nem igazán hinnék el, hogy van készségem a színészethez. Tiniként meghallgatásról meghallgatásra jártam, aztán szerelembe estem a munkámmal, és rájöttem, ez az, aminek az életemet akarom szentelni.„

Az elköteleződés hosszú időszak volt Bill életében: első szerepét a Järngänget című filmben kapta – 10 évesen –, majd 12 évesen egy minisorozatban játszott, ezt követően pedig 2008-ig szüneteltette a színészetet.

„Olyan jó móka, olyan, mintha magadat képzelnéd el különböző szituációkban – pontosan úgy, mint amikor a kisgyerekek játszanak redőrös-rablóst a parkban. És egy kreatív embernek – amilyen én is vagyok – a lehetőség, hogy a végtelenségig játsszon, csodálatos.”

A már említett – Jon Lindström által rendezett – Järngänget tényleg mérföldkő volt számára: „Kellett valaki, aki a bátyám, Alexander gyerekkori énjét eljátssza. Behívtak a meghallgatásra, majd ki is választottak, habár nem igazán értettem, hogy pontosan mit is kell csinálnom, így nem vettem túl komolyan. Számomra az volt a legfontosabb, hogy hallgassak a szívemre, és ne hibázzak. Én voltam az egyetlen gyerek a forgatáson, sok bajba kerültem, egyszer el is vesztem – órákba telt, mire előkerítettek. Csak évekkel később értettem meg az összetettségét ennek a szakmának, de még így is csodálatos élmény marad.„

Billnek nagy sikert az I rymden finns inga känslor és a Himlen är oskyldigt blå hozott 2010-ben: főszerepeket osztottak rá, megmutathatta végre nagyban is, hogy mit tud. Ez utóbbi filmet Torontóba is elvitték a filmfesztiválra, ahol ugyan nem aratott hatalmas sikert, mégis jelezte Amerikának, hogy nem csak azon a kontinensen élnek tehetséges fiatalok.

Jelenleg az idei év vége, pontosabban november 9-e az Anna Karenina premierjének dátuma, ebben is szerepet kapott Bill, mégpedig az első angol nyelvű filmje. A produkciót Joe Wright rendezi, többi hollywoodi szupersztárt is felvonultat. „Teljesen más lesz, mint az eddigi adaptációk, még Tolsztoj regényéhez képest is: Wright szemszögéből mutatja be a történetet. Izgalmas volt vele dolgozni, egy élmény volt, még akkor is, ha csak néhány napig tartott: próbáltam annyit tanulni, amennyit csak lehetséges volt.”

A hivatalos jövőbeli projektjei mellett elárulta, hogy van még néhány szerződése, amelyek jelenleg hétpecsétes titoknak számítanak. Emellett a család többi tagja sem tétlenkedik: Stellan egy könnyed filmen, a The Avengersen dolgozik, Alexandert egy thrillerben, a Disconnectben láthatjuk nemsokára, míg Gustaf három filmet is forgat.

„Úgy gondolom, mind nagyon okosak, szerencsésnek érzem magam, hogy én vagyok a legfiatalabb, nem érzem azt, hogy versengnem kellene velük. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne akartam volna a saját karrieremet megcsinálni, hogy az emberek azt mondják: »Ez Bill Skarsgård!«, és ne azt, hogy Stellan fia vagy hogy Alexander öcsikéje."

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek