Starity

Spanyolország a világbajnok!

2010. július 12. 07:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Spanyolország a döntőben 1:0-ra győzte le a 109. perctől emberhátrányban játszó Hollandiát. A döntő sok szabálytalansággal, megkérdőjelezhető játékvezetéssel tarkított volt.

hirdetés
Spanyolország a világbajnok!

Ahogy az jósolható volt a labda főként a középpályán mozgott.
Helyzeteket nem nagyon tudtak kialakítani, hiszen a labdát nem tudták eljuttatni a csatárokhoz. A mérkőzésen rengeteg volt a szabálytalanság, amelyek esetén Webb nem tétovázott, rögtön sárga lapot adott, de nem ok nélkül.

A hollandok 9-et (Heitinga kettőt is kapott), a spanyolok 5-öt gyűjtöttek össze. Ám Webbnek is akadtak hibái pl. amikor Puyol rángatta Robbent. A második félidő vége felé már mindkét csapat érezte, hogy hosszabbításra kerül sor, ezért a cseréket igyekeztek késleltetni.

Spanyol oldalon pályára lépett Jesús Navas, Cesc Fàbregas és Fernando Torres is, hollandoknál pedig Eljero Elía, Rafael van der Vaart és Edson Braafheid. A cserék mindkét oldalon a támadást szolgálták.

A rendes játékidő nem hozott gólt, ezért hosszabbításra került sor. A lefújás előtt 5 perccel, a mérkőzés egyetlen gólját Andrés Iniesta szerezte, akit Fabregas ugratott ki jó ütemben. A meccsen mindkét csapat óriási ziccereket hagyott ki. A találkozó végén még Iker Casillas is elérzékenyült. A spanyolok sorozatban 4. meccsüket nyerték 1:0-ra. A Fúria történetében először jutott be egy világbajnoki döntőbe, és elsőre meg is nyerte azt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek