Starity

Öt ok, amiért érdemes csekkolni Az éhezők viadalát

2012. március 21. 19:07   |   Szerző: unicum95

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sokat hallani az új, nagy durranásról, melyet a Twilight utódjaként is neveztek már meg. Lássuk, miért is érdemes megnézni az újonnan debütáló kalandfilmet.

hirdetés
Öt ok, amiért érdemes csekkolni Az éhezők viadalát

Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) az Észak-Amerika romjain lévő Panem országában lakik, amely a Kapitóliumból és tizenkét körzetből áll. A Kapitólium kegyetlen játékot rendez évente a régebben ellenük fellázadt lakóknak: az éhezők viadalát. A játékban mindegyik körzetből két, 12-18 év közti fiú és lány vesz részt, ami egy élet-halál játszma. A főhősnő húga, Prim helyett jelentkezik a viadalra, ahol tanúbizonyságot tesz a túlélésről és a jelleméből fakadó életösztönről. A játék közben pedig szerelmi szálba keveredik a körzetének másik kiválasztottjával, Peeta Mellarkkal (Josh Hutcherson), míg legjobb barátja, Gale Hawthorne (Liam Hemsworth) a tizenkettedik körzetben nézi végig a harc élő közvetítését. Vegyük akkor sorba, hogy a filmet miért lenne érdemes látni:

A szerelmi háromszög

Bizonyára mindenki érzi a feszültséget, de a kémiát is Katniss és Peeta, illetve Katniss és Gale között. Ez mind szép és jó, míg nem jut eszünkbe, hogy Peeta is egy kiválasztott, és a játékban csak egy győzhet. A pék fia viszont kedves és szerető, akivel Katniss hamar egy hullámhosszon lesz. Másrészt ott van Gale, a jóképű és rendes fiú, akivel Katniss együtt vadászgat, és vele osztja meg legféltettebb titkait már gyerekkora óta.

Akció és látvány a topon

Nem kell habozni, a pasikat is nyugodtan hurcoljátok el a moziba, hisz állandó akció várja őket a nagyképernyőn. A szadista játékot csak egy nyerheti a huszonnégyből, a Játékmesterek pedig nem félnek bevetni mindenféle halálos trükköt, hogy ne unatkozzanak Panem nézői: a tűzzel, a Bőségszarunál lévő konfrontációkkal és helytelen időjárással játszanak, hogy a küzdelmet élvezetesebbé és nehezebbé tegyék.

A divatos külalakú Kapitólium

Akik olvasták a könyvet, nehezen tudták elképzelni a kapitóliumi lakosság excentrikus öltözeteit, ám a film készítői ezen a téren nem okoznak majd csalódást a látványosság terén. Tekintsünk csak rá a csupaszív Effie-re (Elizabeth Banks), aki furábbnál furább kosztümöket visel a filmben. Amikor pedig a kiválasztottak megérkeznek a Kapitóliumba, fizikai változáson mennek keresztül a stylistok és az előkészítő csapat segítségével.

A hősnő lelkessége

Ritka egy bátorság rejlik a tizenhat éves Katnissban. Rendkívül önfeláldozó, erős és tudatos. Sok lány felnézhet rá, hisz nemcsak gyönyörű, hanem nagyon okos és jó túlélő. Egyébként Katniss karakterére olyan színésznők jelentkeztek, mint Chloë Grace Moretz, Saoirse Ronan, Emma Roberts és Jodelle Ferland. Végül a rendező, Gary Ross választása az Oscar-díjas Jennifer Lawrence-re esett, akinek teljesítményéért odakint a kritikusok máris kalapot hajtottak.

A szereplőgárda

Ugyan a kiválasztottak színészei annyira nem ismertek, de sosem késő rájuk is felfigyelni, mivel a rendező az írónővel, Suzanne Collinsszal együtt válogatta ki őket. A könyv rajongói elégedettek voltak a szereplőválasztással, hisz olyan nevek kaptak szerepet a filmben, mint Lenny Kravitz, Elizabeth Banks, Woody Harrelson, Stanley Tucci és Donald Sutherland. Kiemelkedő persze a trió, Josh, Jennifer és Liam, akiknek neveiről biztosan sokat fogtok hallani az elkövetkezendő időkben, főleg, hogy már ősszel nekikezdenek a második rész, a Futótűz forgatásának. Az sem csoda, hogy Josh Hutcherson és Liam Hemsworth Hollywood új szívtiprói.

A várva várt látványos, kaland- és akciódús, sőt tanulságos film pedig a héten kerül mozikba, így nincs miért kihagyni a megtekintését. Boldog éhezők viadalát! – ahogy Snow elnök mondaná.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek