Starity

Májusban jön Adam Lambert második nagylemeze

2012. március 25. 14:02   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hosszú várakozás, rengeteg időponteltolás, idegőrlő tudatlanság jellemezte az elmúlt két évet a Glambertök számára, de végre megnyugodhattak: biztos, hivatalos és változatlan időpontot osztott meg a Sony Music, majd Adam Lambert is.

hirdetés
Májusban jön Adam Lambert második nagylemeze

Adam második nagylemeze, a Trespassing – amelynek ősszel tudtuk meg a címét – két éve készül hatalmas nevekkel és producerekkel, akik igyekeztek minden tudásukat beleölni ebbe az egyetlen anyagba. Ez szép és jó, de sokáig semmit nem láttunk/hallhattunk belőle, csak üres ígéreteket, hogy mennyire oda fog csapni az asztalra az anyag, és Adam most megmutatja, milyen művész is ő. Nem kaptunk sokat, akkoriban még az első kislemez megjelenése is teljesen bizonytalan volt (most már tudjuk, hogy a Better Than I Know Myself volt a nagy titok, sőt már a klipet is láthattuk hozzá).

Eredetileg őszre tervezték a megjelenést, amelyből 2012 eleje lett, majd március 20-a. A rajongók sokáig bíztak ebben a dátumban, hiszen Adam mondta egy interjúban, de maga a sztár is hagyta újabb kétségek között őket: a következő interjúiban már „mapril”-ként emlegette (március+április), amelyből később „aprmay” lett (április+május) – meg kell hagyni, Adam nagyon kreatív új hónapok kitalálásában. Lambert igyekezte a rajongóit kárpótolni, felvételeket engedett kiszivárogni a privát koncertjeiről, így megismertünk három új számot – igaz, csak élő és elég rossz minőségben. Adam még mindig úgy gondolta, hogy érdemes a Better Than I Know kislemezét nyomatni, és nem az új anyag bemutatásával törődni, így elkészítette a dal remix EP-jét, amelyen híres DJ-kel dolgozott együtt.

Két napja azonban robbant a bomba, megtörtént, amire senki nem számított: a Twitteren futótűzként terjedt, hogy kiszivárgott egy stúdióminőségű dal a Trespassingról. A kiidegelt „Glambertök” először felháborodtak, hogy valaki szórakozik velük, míg nem egy link is körbejárta őket. A Never Close Our Eyes majdnem két perces előzetese volt, annak a számnak, amelyet Bruno Mars írt/adott Adamnek. Épphogy felébredtek az első sokkból, újabb három link érkezett: a Trespassing másfél,- a Cuckoo két- és a Naked Love másfél perces részlete volt. Adam mélyen hallgatott, valószínűleg a reakciókat figyelte, majd órákkal később közölte mikroblogján, hogy reméli, mindenki hallotta az előzeteseket, és tetszett neki. Innen már sejteni lehetett, hogy ő vagy a csapata küldte ki a részleteket, és nem kiszivárgásról volt szó.

Három napjuk volt az embereknek emészteni a hallottakat (amelyek részletei a SoundCloudon meghallgathatóak), és többnyire pozitív kritikát kapott az új anyag, így lehet ennek köszönhető, de a Sony Music határozott, hivatalos és biztos közleményt adott ki, melyben az állt, hogy a stúdióalbum május 15-én, míg a második kislemez hamarosan érkezik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek