Starity

A 2012-es Jameson Empire Awards nyertesei

2012. március 27. 19:07   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ez évben is megrendezésre került a Jameson Empire Awards, ami nagy meglepetéseket tartogatott. Gary Oldman, Olivia Colman, Ron Howard, Michael Fassbender és Tim Burton áll a nyertesek között.

hirdetés
A 2012-es Jameson Empire Awards nyertesei

Ez évben is megrendezésre került Londonban a Jameson Empire Awards. A két hónapja kihirdetett jelöltekre – mint minden évben – ez alkalommal is neten lehetett szavazni a neves Empire nevű újság weboldalán.

Az est nagy meglepetéseket tartogatott, kezdve az Art of 3D nevű kategória nyertesével, ami nem más, mint a Tintin kalandjai című film. Ebben a kategóriában a Hugo, a legutolsó Harry Potter, a Thor és a Transformers: A Hold sötétsége volt még jelölve. Rögtön ezután Tom Hiddleston vehette át a Legjobb új színész díját, aki olyan férfiakkal szemben nyert, mint Jeremy Irvine vagy Craig Roberts. A Legjobb új színésznő Felicity Jones lett Elle Fanning és a nagy esélyesnek gondolt Bonnie Wright mellett.

A Done In Sixty Minutes kategóriában a Black Swan című alkotás nyert. Ebben a kategóriában olyan egyperces videókat jelöltek, amik a szabályzatnak megfelelően egy, már létező film történetét dolgozzák fel 60 másodpercben. A Suszter, szabó, baka, kém lett a legjobb thriller, megelőzve ezzel a Tetovált lány amerikai könyvadaptációját, a Drive, Hanna, illetve a legutolsó Sherlock Holmes jelölteket. Az Inbetweeners csapata vette át a Legjobb komédiafilmért járó díjat, így a Koszorúslányok, az Idegen arcok nem kaptak díjat.

A Legjobb horrorfilm kategóriában a Kill List nyert az ebben a kategóriában is nagy sikernek örvendő Idegen arcok és Paranormal Activity 3 ellen. A Legjobb brit film kategóriában ismét a Suszter, szabó, baka, kém győzedelmeskedett olyan más filmekkel szemben, mint a Tyrannosaur, Idegen arcok vagy Submarine. A Legjobb sci-fi/fantasy kategória díját Chris Hemsworth vehette át a 2011 elején bemutatott Thorért. A szintén esélyes X-Men és a Super 8 vesztett. A Legjobb rendező David Yates lett olyan nagy nevek mellett, mint Nicolas Winding Refn vagy Steven Spielberg. Az előbbi díjat David Morrisey adta át, a Legjobb férfi színész díját pedig Olivia Wilde nyújtotta oda Gary Oldmannek, aki a díj átvétele után azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy nagyon boldog, amiért sikerült nyernie egy olyan díjátón, ahol a politika nem szól a dolgokba, és a nyertesek felől nem egy felelőtlen zsűri, hanem filmező nézők döntenek. Ebben a kategóriában még Andy Serkies, Daniel Radcliffe, Ryan Gosling és Daniel Craig volt még jelölt.

James McAvoy felprezentálta a Legjobb női színész kategória jelöltjeit, amelyben túl sok meglepő név nincs. Ezen a díjátadón is jelölték Michelle Williams, Meryl Streep és Rooney Mara színésznőt, valamint Carey Mulligant a Shame című filmben nyújtott alakításáért, ám a díjat mégis a tavalyi év egyik legjobb brit filmjének egyik legjobb brit színésznője, Olivia Colman nyerte, aki köszönőbeszédében elárulta, hogy nem is készült beszéddel, mert úgy gondolta, hogy a kategória egyetlen jelöltjével szemben sincs esélye. A Legjobb film a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. része, legyőzve ezzel a Drive, a tavalyi Tetovált lány vagy A majmok bolygója: Lázadás filmeket.

Ron Howard amerikai színész, rendező és komikus vehette át az Empire Inspiration Award szobrocskáját, Michael Fassbender pedig a Empire Hero szobrát nyerte el. Mint elmondta, a Jameson-whisky a kedvence, a vörös szőnyegen már egy aranyszobor és egy üveg whisky társaságában pózolt. Danny DeVito Tim Burton számára átnyújtotta az Empire Legend feliratú szobrot.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek