Starity

Stephanie Vander Werf lett Miss Panama

2012. április 01. 13:01   |   Szerző: Bogi13

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Március 30-án megválasztották az idei Miss Panamát, aki a Miss Universe 61. versenyén képviselheti országát. Panamában már 2011 novemberében megtartották a castingokat, melynek eredményeként decemberben ki is derült, hogy ki az a 20 lány, akik esélyesek lehetnek a Miss Universe Panama 2012 címre.

hirdetés
Stephanie Vander Werf lett Miss Panama

Február 6-án a Hotel RIU-ban rendezték meg az elődöntőt, ahol nyolc lány számára befejeződött a verseny, így már csak 12-en küzdhettek a koronákért. A bent marad lányok Stephanie Vander Werf, Yinela Yero, Nabil Gonzalez, Maricely Gonzalez, Astrid Caballero, Nathalia Tamayo, Milagros Ramos, Elissa Estrada. Ana Lorena Ibanez, Michelle Madrid, Heidy Choy és Karen Jordan lettek.

Több fórumon is szavazásokat indítottak, hogy felmérjék, vajon a nézők kit szeretnének a dobogó legfelső fokán látni. A szavazóknak egyértelműen Panamá Centro képviselője, azaz a 25 éves Stephanie Vander Werf volt a legszimpatikusabb. A dealante.com nevű oldalon a látogatók több mint 40 százaléka szavazott rá. A második legnépszerűbb lány címnek két birtokosa is lett, Maricely González és Ana Lorena Ibañez szinte végig fej-fej mellett haladtak.

Március 5-én lezajlott a Noche de Fantasía verseny, mely során a még bent lévő 12 lánynak fel kellett vonulnia egy fantáziaruhában. A lányok egy öttagú zsűri pontozásán estek át. A zsűriben olyan személyek is feltűntek, mint a 2011-es Miss Panama cím birotkosa, Sheldry Sáez, a 2011-es Miss Earth, Marelissa Him vagy Diana Broce, akit 2009-ben választottak meg Panama legszebb hölgyének. A gála végén kiosztották az első különdíjat, a legjobb nemzeti kosztüm díját, melynek győztese pedig Miss Bocas del Toro, azaz Maricely González lett. A csinos modell Cesar D'Castro ruhájában lépett fel a színpadra. Az est második, illetve harmadik helyezettje Nabil González és Yinela Yero lett.

Március 22-én két különdíjat is kiosztottak, Miss Panama Centro, azaz Stephanie Vander Werf lett Miss Eloquence (Miss Elocuencia), és Karen Jordan kapta a Best Body Power Club (Mejor Cuerpo) címet.

A verseny döntőjét március 30-án tartották meg, egy pénteki napon a Riu Plázában. A még bent maradt 12 lánynak fel kellett vonulni egy-egy fürdőruhában, valamint egy estélyi ruhában. Miután a zsűri – melyben olyan nevek is feltűntek mint, a 2010-es Miss Universe, Ximena Navarrete – pontozta a lányokat, kihirdették azt a 6 szerencsés hölgyet, akik a legtöbb pontot érték el, így a top 6 közé került lányok a következők lettek: Maricely González, Yinela Yero, Stephanie Vander Werf, Karen Jordán, Ana Lorena Ibañez és Astrid Caballero. A hat legszebb lánynak pedig interjút kellett adniuk.

Közülük csak négy kaphatott koronát, akik majd képviselhetik Panamát a világ legrangosabb szépségversenyein. A 2012-es Miss Earth Panama birtokosa, aki Marelissa Him utódja is egyben, a 25 éves Ana Lorena Ibañez lett. A Miss International Panamá 2012 cím birtokosára, a 23 éves Karen Jordánra Keity Mendieta tette a koronát. A Miss World Panama 2012 koronát Maricely González nyerte el, a Miss Panama 2012 cím győztese pedig Stephanie Vander Werf lett, akire a tavalyi királynő, Sheldry Sáez tette a fejdíszt. Így ő képviselheti hazáját a Miss Universe idei versenyén, amit decemberben rendeznek majd meg.


Stephanie Vander Werf, Ana Lorena Ibañez, Maricely González
és Karen Jordán

A finálén három különdíj is gazdára talált, Maricely González lett Miss Photogenic (Miss Fotogénica), a Miss Congeniality (Miss Amistad)-díjat Heidy Choy nyerte, valamint a Best Evening Gown Design-díj birtokosa Karen Jordán lett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek