Starity

Ákos, az ikon

2010. július 12. 21:09   |   Szerző: xxangi20xx

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén elsőként Ákost avatta Ikonná az MTV a siófoki Coke Clubban! Ákos tiszteletére 12 magyar együttes dolgozta fel az Ikon dalait.

hirdetés
Ákos, az ikon

Ha az "ikon" szót halljuk, a legtöbbeknek Ákos egyik legsikeresebb lemeze az "Ikon" jut eszébe, nos mostantól garantáltan mindenkinek maga Ákos fog legelőször beugrani e szó kapcsán, hisz nemcsak az énekes lemeze, hanem saját maga is ikon lett.

„Ez egymilliárdszor jobb, mint azt a legvadabb álmaimban képzeltem volna, félelmetes! Remélem, nem temetnek el utána, ez most már egy kicsit olyan. Kicsit olyan ez az Ikon, mintha már felravataloznák az embert. Pedig még élek! Igaz, egyes kritikusok folyton temetnének: az elmúlt húsz évben minden lemezem kapcsán leírták, hogy végem van, kifújtam. Aztán elég sok embernek koncertezünk, a lemezt szeretik, meg kapunk pár díjat. Ennél jobb válasz nem is kell” – nyilatkozta az ünnepelt.

Az Ákos előtt tisztelgő koncerten fellépett többek között az Anti Fitness Club, Eszenyi Enikő és Sebestyén Márta is, akik az énekes dalait adták elő a saját feldolgozásukban. Az este egyik legvidámabb része Eszenyi Enikő előadása volt, sajnos a művésznőnek egyáltalán nics énekhangja, mégis elénekelt egy - két számot Ákostól.

Ákossal kapcsolatban több híres személy is nyilatkozott:

„Ha valaki verseket ír, és azt kiadják, akkor akik megvásárolják, nyilván elismerik az ő tehetségét. A

dalszövegek alapjában véve versek” - mondta Lovász László.

„Nem ismerem annyira a munkásságát, de inkább költőnek érzem, hiszen hibátlanul lehet alkalmazni a szövegeit, persze, csak az ő rendszerében. Mi nagyon megszenvedtünk vele, amikor át akartuk ültetni egy másik világba” – nyilatkozta a Turbo zenekar dobosa, Delov Jávor.

„Amit mi feldolgoztunk, annak tetszett a szövege. Vannak benne olyan részek, amik miatt azt mondanám, hogy Ákos költői. Ákos bácsi respekt neked” - mondta Fekete Balázs, az Anti Fitness Club dobosa.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek