Starity

Kimi Räikkönen bízik a magyar orvosokban

2012. április 02. 15:03   |   Szerző: Shenayla

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 2007-es világbajnok a Top Gear adásában vallotta be, hogy még decemberben megsérült bal keze, s hamarosan Magyarországon műtteti meg.

hirdetés
Kimi Räikkönen bízik a magyar orvosokban

A Jégemberként emlegetett pilóta keze még decemberben a Saalbach-Hinterglemmben rendezett Swatch Snow Mobile Race-en sérült meg – írja a magyar F1csatorna.hu. Kimi akkor azt mondta, nem súlyos a sérülés, a hozzáértők szerint viszont hosszú távon jobban jár, ha megműtteti.

A finn Felipe Massa tanácsára felkereste a Honvéd Kórházban dolgozó reumatológus szakorvost, Dr. Turóczy Krisztiánt, aki a felkérésre ekképp reagált: „Az ilyen jellegű kézsérülések alapvetően nem hatnak ki negatívan a mindennapi életre, ám az ő esetében a folyamatos, komoly megterhelés idővel mannulus vulpes kialakulásához vezethet, ami komoly fájdalommal jár.”

A műtétre várhatóan a Magyar Nagydíj utáni következő szünetben kerül sor, s a gyógykezelés miatt Kiminek egy ideig Magyarországon kell majd maradnia, azonban mindenki megnyugtatására a 2012. szeptember 2-ai Belga Nagydíjat nem hagyja ki.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek